Teneriffan pohjoisosan parhaat rannat: Tutustu niiden lumoihin

Teneriffan pohjoisosan parhaat rannat: Tutustu niiden lumoihin

Guide

Teneriffan pohjoisen rannat tarjoavat täydellisen yhdistelmän luontoa ja vapaa-aikaa. Niille on ominaista tumma hiekka, joka on vulkaanisen toiminnan tulosta. Ne tarjoavat kristallinkirkasta vettä ja miellyttävän ilmapiirin, jossa voit nauttia merestä ja viettää mukavia hetkiä lomallasi.

Tutustu Teneriffan pohjoisosan parhaisiin rantoihin

Vaikka etelän rannat ovat matkailijoiden suosiossa, Teneriffan pohjoisosasta löydät myös kauniita rannikoita, joilla on kristallinkirkkaat vedet ja lumoavat maisemat. Joillekin näistä rannoista on myönnetty Sininen lippu, mikä tarkoittaa, että niiden vedet ovat terveydelliseltä laadultaan erinomaisia ja että niillä on myös kaikki palvelut, kuten aurinkovarjot, aurinkotuolit, hengenpelastajat ja hengenpelastuspisteet.

Puutarharanta

Puerto de la Cruz. Teneriffa. Espanja eue56

Se sijaitsee Puerto de la Cruzin kaupungissa ja on taiteilijan retusoima ranta. Sitä ympäröivät kauniit puutarhat, joiden värikkäät kukat lisäävät sen kauneutta. Sen suunnittelu on César Manriquen mielen tuotetta, joka pyrki luomaan houkuttelevan rannikkotilan. Se sijaitsee lähellä rantakatua, josta voit nauttia kauniista merinäköaloista. Lähistöllä on kuuluisa Loro Parque, jonka ansiosta ranta on saanut lisää tunnustusta matkailijoiden keskuudessa. Se on saanut sinisen lipun.

El Benijo Beach

playa benijo tenerife

Se on säteilevä villi ranta, joka sijaitsee Anagan maaseutupuistossa. Sille on ominaista tumma hiekka ja soran esiintyminen. Siellä ei käy paljon uimareita, joten se on täydellinen paikka nauttia merestä kaukana väkijoukoista. Se on nudistiranta, jossa voit päästä kosketuksiin luonnon kanssa ja tuntea olosi vapaaksi ilman kaupungin moraalisääntöjä. Muista, että koska kyseessä on villi ranta, siellä ei ole rantapalveluita, joten sinun kannattaa tuoda mukanasi se, mitä tarvitset päivän viettämiseen. Se on yksi niistä Teneriffan pohjoisosan rannoista, joilla otetaan eniten valokuvia. Kun vuorovesi laskee, musta hiekka ja purot tulevat esiin ja luovat kauniin rannikkomaiseman. Lisäksi tämän rannan auringonlaskut ovat kauniita, taivas on puettu eri sävyihin, jotka valokuvaajat osaavat vangita hyvin unelmakuvien saamiseksi.

Las Teresitasin ranta

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Se on yksi Teneriffan pohjoisosan tunnetuimmista rannoista, joka sijaitsee lähellä Santa Cruz de Tenerifeä. Nauti sen kultaisesta hiekasta ja kauniista palmuista, joissa on hyvä varjo makoiluun ja rentoutumiseen.  Se ulottuu 1 300 metrin pituisen kauniin rantaviivan pituudelle, josta kävijät voivat vapaasti nauttia. Siellä on aallonmurtaja, joka suojaa sitä voimakkailta aalloilta, joten voit nauttia rauhallisista vesistä, jotka sopivat erinomaisesti lapsille. Siellä on käymälät, suihkut, vartiointi ja lasten alue. Pääset myös helposti kaupungin baareihin ja ravintoloihin, joissa on hyvää ruokaa ja virkistäviä juomia.

El Bollullo Beach

beach-el-bollullo

Se sijaitsee La Orotavan kunnassa, ja se on yksi Teneriffan pohjoisosan suosituimmista turistirannoista. Se on neitseellinen tuliperäistä hiekkaa oleva ranta, joka ulottuu 200 metrin matkalle jaettuna rannan ja pienen poukaman välille. Rannalla on kristallinkirkkaat vedet ja voimakkaat aallot, jotka sopivat erinomaisesti surffaukseen. Tarjottavista palveluista voidaan mainita aurinkotuolit, aurinkovarjot, rantabaarit ja pysäköintialue rannan lähellä.

Tenon ranta

Se on pieni, 30 metriä pitkä neitseellinen ranta, joka sijaitsee Tenon kärjessä Buenavista del Norten kunnassa. Täältä näet Los Gigantesin uskomattomat kalliot ja avomeren kaikessa loistossaan. Tämän alueen meren väri on voimakkaan sininen, mikä tekee siitä erittäin miellyttävän matkailijoille. Alueella on aallonmurtaja, joka suojaa sitä voimakkailta aalloilta, joten löydät rauhalliset vedet, joilla voit nauttia merestä rauhassa ja hiljaisuudessa. Se ei tarjoa rantapalveluita, joten sinun on syytä varautua siihen, mitä tarvitset. Lähistöllä on Punta de Tenon majakka, näköalapaikka ja portaikkoalue, josta voit hypätä veteen vielä hauskemmaksi.

Playa de los Roques

Sen nimi johtuu rannalla olevista kivistä, jotka muistuttavat saaren vulkaanisesta alkuperästä. Kun vuorovesi on laskenut, voit nähdä tumman hiekkarannan ja monia poukamia. Vaikka sinne pääsee autolla, se on enemmän retkeilijöiden suosiossa, jotka pääsevät sinne ylitettyään ”Sendero del Agua” (vesipolku) -nimisen reitin, joka on noin 5 km pitkä.

Teneriffan pohjoisosan rannat ovat erityisen kauniita, ja niille on ominaista niiden tumma hiekka, purot ja kalliot. Muistutamme, että kun meri ei ole tyyni, on syytä uida varovasti, sillä vesi ryöppyää voimalla ja voi yllättää pahaa-aavistamattoman uimarin.