Tenerife északi részének legjobb strandjai: fedezze fel varázsukat

Tenerife északi részének legjobb strandjai: fedezze fel varázsukat

Guide

Tenerife északi strandjai a természet és a kikapcsolódás tökéletes ötvözetét kínálják. Jellemző rájuk a vulkanikus tevékenységből származó sötét homok. Kristálytiszta vizet és kellemes légkört kínálnak, hogy élvezze a tengert és kellemes pillanatokat töltsön el nyaralása során.

Tudjon meg többet Tenerife északi részének legjobb strandjairól

Bár a déli strandok a legnépszerűbbek a turisták körében, Tenerife északi részén is gyönyörű tengerpartokat találsz kristálytiszta vízzel és varázslatos tájakkal. E strandok némelyike elnyerte a Kék Zászlót, ami azt jelenti, hogy a vizük kiváló higiéniai minőségű, és minden szolgáltatással, például napernyőkkel, nyugágyakkal, vízimentőkkel és vízimentő pontokkal is rendelkeznek.

Kerti strand

Puerto de la Cruz. Tenerife. Spanyolország eue56

Puerto de la Cruz városában található, egy művész által retusált strand. Gyönyörű kertek veszik körül, amelyek szépségét színes virágok fokozzák. Tervezése César Manrique elméjének terméke, aki arra törekedett, hogy vonzó tengerparti teret hozzon létre. A sétány közelében található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre. A közelben található a híres Loro Parque, amelynek köszönhetően a strand egyre nagyobb ismertségre tett szert a turisták körében. Elnyerte a kék zászlót.

El Benijo strand

playa benijo tenerife

Ez egy ragyogó, vadregényes strand, amely Anaga vidéki parkjában található. Jellemzője a sötét homok és a kavics jelenléte. Nem sok fürdőző látogatja, így tökéletes arra, hogy a tömegektől távol élvezze a tengert. Ez egy nudista strand, ahol kapcsolatba kerülhet a természettel és szabadon érezheti magát a város erkölcsi előírásai nélkül. Ne feledje, hogy mivel ez egy vad strand, nincsenek strandszolgáltatások, ezért hozza magával, amire szüksége van a nap eltöltéséhez. Ez az egyik olyan strand Tenerife északi részén, ahol a legtöbb fénykép készül. Amikor apály van, megjelenik a fekete homok és a patakok, gyönyörű tengerparti tájat alkotva. Ezen kívül a naplementék ezen a strandon gyönyörűek, az égbolt különböző árnyalatokba öltözik, amelyeket a fotósok nagyon jól meg tudnak örökíteni, hogy álomképeket kapjanak.

Las Teresitas strand

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Tenerife északi részének egyik legismertebb strandja, amely Santa Cruz de Tenerife közelében található. Élvezze aranyszínű homokját és gyönyörű pálmafáit, jó árnyékot adva feküdjön le és pihenjen.  A gyönyörű tengerpart 1300 méter hosszan húzódik, amelyet szabadon élvezhetnek a látogatók. Egy hullámtörővel rendelkezik, amely megvédi az erős hullámoktól, így élvezheti a nyugodt vizet, amely tökéletes a gyermekek számára. WC-kkel, zuhanyzókkal, biztonsági őrökkel és egy gyermekrészleggel rendelkezik. A város bárai és éttermei is könnyen elérhetők, ahol jó ételeket és frissítő italokat kínálnak.

El Bollullo strand

beach-el-bollullo

La Orotava településen található, és Tenerife északi részén a turisták által leglátogatottabb strandok egyike. Ez egy vulkanikus homokból álló, érintetlen strand, amely 200 méter hosszan húzódik, megosztva a strand és egy kis öböl között. Kristálytiszta vizet kínál, erős hullámokkal, amelyek tökéletesek a szörfözéshez. A kínált szolgáltatások között megemlíthetjük a napozóágyakat, napernyőket, strandbárokat és a strandhoz közeli parkolót.

Teno Beach

Ez egy 30 méter hosszú, kis, érintetlen strand, amely Teno csúcsán található Buenavista del Norte településen. Innen láthatjuk a Los Gigantes hihetetlen szikláit és a nyílt tengert teljes pompájában. A tenger színe ezen a területen intenzív kék, ami nagyon kellemes a turisták számára. Egy hullámtörővel rendelkezik, amely megvédi az erős hullámoktól, így nyugodt vizet talál, hogy nyugodtan és békében élvezhesse a tengert. Nem kínál strandszolgáltatást, így érdemes felkészülni bármivel, amire szükséged van. A közelben található a Punta de Teno világítótorony, egy kilátó és egy lépcsős terület, ahonnan a vízbe ugorhat, hogy még jobban szórakozzon.

Playa de los Roques

Nevét a parton található szikláknak köszönheti, amelyek a sziget vulkanikus eredetére emlékeztetnek. Amikor apály van, sötét homokos partot és számos öblöt láthatunk. Bár autóval is megközelíthető, inkább a túrázók látogatják, akik a „Sendero del Agua” (vízi út) nevű, körülbelül 5 km hosszú útvonalon átkelve jutnak el ide.

Tenerife északi részének strandjait különleges szépségükkel a sötét homok, a patakok és a sziklák jellemzik. Felhívjuk figyelmét, hogy óvatosan fürödjön, ha a tenger nem nyugodt, mivel a víz nagy erővel zúg, és meglepheti a gyanútlan fürdőzőket.