Najboljše plaže severnega dela Tenerifa: odkrijte njihove čare

Najboljše plaže severnega dela Tenerifa: odkrijte njihove čare

Guide

Plaže severnega dela Tenerifov ponujajo popolno kombinacijo narave in prostega časa. Zanje je značilen temen pesek, ki je posledica vulkanskega delovanja. Ponujajo kristalno čisto vodo in prijetno vzdušje za uživanje v morju in preživljanje prijetnih trenutkov med počitnicami.

Poznajte najboljše plaže na severu Tenerifov

Čeprav so plaže na jugu najbolj priljubljene med turisti, boste tudi na severu Tenerifov našli čudovite obale s kristalno čisto vodo in očarljivo pokrajino. Nekatere od teh plaž so prejele modro zastavo, kar pomeni, da je njihova voda odlične sanitarne kakovosti in da imajo tudi vse storitve, kot so senčniki, ležalniki, reševalci in reševalne točke.

Plaža Garden

Puerto de la Cruz. Tenerife. Španija eue56

Nahaja se v mestu Puerto de la Cruz in je plaža, ki jo je retuširal umetnik. Obkrožajo jo čudoviti vrtovi s pisanim cvetjem, ki še poudarjajo njeno lepoto. Njena zasnova je plod misli Césarja Manriqueja, ki si je prizadeval ustvariti privlačen obalni prostor. Nahaja se v bližini promenade, od koder lahko uživate v čudovitem razgledu na morje. V bližini je znameniti park Loro Parque, zaradi katerega je plaža postala bolj prepoznavna med turisti. Prejela je modro zastavo.

Plaža El Benijo

playa benijo tenerife

To je sijoča divja plaža, ki se nahaja v podeželskem parku Anaga. Zanjo sta značilna temen pesek in prisotnost proda. Ne obiskuje je veliko kopalcev, zato je kot nalašč za uživanje v morju stran od množice ljudi. To je nudistična plaža, kjer se lahko povežete z naravo in se počutite svobodno brez moralnih zapovedi mesta. Ne pozabite, da ker gre za divjo plažo, na njej ni storitev, zato s seboj prinesite vse, kar potrebujete za preživljanje dneva. To je ena od plaž na severu Tenerifa, na kateri je posnetih največ fotografij. Ko se plima umakne, se pojavijo črni pesek in potoki, ki ustvarjajo čudovito obalno pokrajino. Poleg tega so sončni zahodi na tej plaži čudoviti, nebo je odeto v različne odtenke, ki jih fotografi znajo zelo dobro ujeti, da dosežejo sanjske slike.

Plaža Las Teresitas

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Gre za eno najbolj znanih plaž na severu Tenerifov, ki se nahaja v bližini mesta Santa Cruz de Tenerife. Uživajte v njenem zlatem pesku in čudovitih palmah z dobro senco, na katerih lahko poležavate in se sprostite.  Razteza se na 1.300 metrih čudovite obale, na kateri lahko obiskovalci prosto uživajo. Ima valobran, ki ga ščiti pred močnimi valovi, zato lahko uživate v mirnem morju, ki je kot nalašč za otroke. Na voljo so sanitarije, tuši, varovanje in prostor za otroke. Prav tako boste imeli enostaven dostop do barov in restavracij v mestu z dobro hrano in osvežilnimi pijačami.

Plaža El Bollullo

beach-el-bollullo

Nahaja se v občini La Orotava in je ena najbolj obiskanih plaž med turisti na severu Tenerifa. Gre za deviško plažo z vulkanskim peskom, ki se razteza na 200 metrih, razdeljenih med plažo in majhen zaliv. Ponuja kristalno čisto vodo z močnimi valovi, ki so kot nalašč za deskanje. Med ponujenimi storitvami lahko omenimo ležalnike, senčnike, bare na plaži in parkirišče v bližini plaže.

Plaža Teno

Gre za majhno, 30 metrov dolgo deviško plažo, ki se nahaja na koncu mesta Teno v občini Buenavista del Norte. Od tod lahko vidite neverjetne pečine Los Gigantes in odprto morje v vsej svoji veličini. Barva morja na tem območju je intenzivno modra, zato je zelo prijetna za turiste. Mesto ima valobran, ki ga ščiti pred močnimi valovi, zato boste našli mirno morje, kjer boste lahko v miru in tišini uživali v morju. Plaža ne ponuja storitev na plaži, zato morate biti pripravljeni z vsem, kar potrebujete. V bližini je svetilnik Punta de Teno, razgledna točka in območje s stopnicami, od koder lahko skočite v vodo za še več zabave.

Playa de los Roques

Njeno ime je posledica prisotnosti skal na obali, ki nas spominjajo na vulkanski izvor otoka. Ko je plima nizka, lahko vidite temno peščeno obalo in številne zalive. Čeprav se do njega lahko pripeljete z avtomobilom, ga bolj obiskujejo pohodniki, ki ga dosežejo po prehodu poti, imenovane “Sendero del Agua” (Vodna pot), ki je dolga približno 5 km.

Plaže na severu Tenerifa so posebno lepe, saj jih odlikujejo temen pesek, potoki in skale. Opozarjamo vas, da se kopajte previdno, kadar morje ni mirno, saj se voda razbesni in lahko preseneti nič hudega sluteče kopalce.