Prva objava: 30 marca, 2024 |

Plaža El Socorro na severu Tenerifov

Plaža El Socorro, znana tudi kot Playa de Chimisay, je zaradi edinstvenega črnega vulkanskega peska zelo privlačna plaža za turiste in domačine.

Zaradi valov, ki se lomijo daleč od obale, je idealna za prijetno preživljanje časa z družino. Poleg tega je zaradi rahlega in zmernega valovanja priljubljena izbira za amaterske in polprofesionalne deskarje. Na plaži El Socorro so potekala nacionalna in evropska tekmovanja v deskanju.

Zaradi čiste in bistre vode ter urejenega peska z malo kamni je plaža že več kot 20 let nosilka modre zastave, kar jo uvršča med najboljše možnosti za obisk severnega dela Tenerifa.

Lokalizacija

Playa del Socorro (2)

Občina: Los Realejos

Nahaja se na severu Tenerifov, v občini Los Realejos, v središču vasi El Socorro.

Hoteli in restavracije

Playa del Socorro (5)

Relativno blizu (5 do 7 minut vožnje z avtomobilom) boste našli zelo udobne hotele z neverjetnim razgledom in odličnimi storitvami, kot je Canary BioHostel. Našli boste tudi čudovite haciende, kot je Hacienda Cuatro Ventanas.

V kraju Playa de El Socorro boste našli tudi bare na plaži in barsko-restavracijske storitve, ki so kot nalašč za okušanje okusnih morskih jedi.

Arena

Playa del Socorro (4)

Pesek je temno siv in fin, zelo prijeten za stik s kožo. Kot nalašč za ležanje in sproščanje ob uživanju v razgledu in šumenju morja.

Dostopnost

Plaža El Socorro je uvrščena med “dostopne plaže”, zato je idealna za ljudi vseh starosti in fizičnega stanja. Zaradi dostopnih poti, klančin, tušev in zasebnega parkirišča je njen obisk zelo udoben in prijeten. Prilagojena je tudi tako, da lahko na njej brez težav uživajo tudi osebe z omejeno mobilnostjo.

Ko lahko najdete

Playa del Socorro (6)

Šport

To plažo obišče veliko turistov zaradi njene priljubljenosti med surferji. Na plaži El Socorro so potekala surferska prvenstva, na primer prvenstvo Kanarskih otokov ali svetovni surferski dogodek “La Santa Pro Junior”, zato je to najboljša izbira, če ste amater ali si želite postati profesionalni surfer.

Poleg tega vam ne bo treba skrbeti, če ne znate deskati, saj je šola deskanja “El Socorro” idealna za odrasle in najstnike.

Zabava

V določenih obdobjih leta je na voljo poseben zabaviščni prostor “El Puntito de El Socorro”, kjer lahko uživate v igrah in izposoji knjig.

Dodatna prednost so brezplačna območja Wi-Fi, ki vam omogočajo, da ostanete ves čas povezani.

Parkiranje

Plaža El Socorro ima lastno brezplačno parkirišče z zmogljivostjo približno 200 avtomobilov. Na splošno je to najboljši kraj, kjer lahko pustite svoj avtomobil.

V visoki sezoni se nekateri turisti odločijo, da od svojega nastanitvenega objekta do plaže odpeljejo s taksijem, da ne bi bilo parkirišče prenatrpano.

Varnost za obiskovalce

Za varnost plaže in turistov med njihovim bivanjem skrbi reševalna postaja.

Ko ne smete početi

Zaradi skrbi za plažo in mir drugih obiskovalcev je navedeno, česa ne smete:

    • v okolju puščati kakršnih koli odpadkov, vključno s cigaretnimi ogorki
    • z naravnega okolja jemati kamenja, peska ali drugih elementov
    • Rušenje miru z glasnimi zvoki, kot je glasba
Plaže v Tenerife
Povezani članki: