Prva objava: 30 marca, 2024 |

Playa Grande v kraju Arico na jugu Tenerifov

Playa Grande, znana tudi pod imenom Playa el Poris, je turistom malo znana destinacija. Zato je odlična izbira, če želite uživati v izjemno čistem morju in odličnem razgledu na vrh Teide, bodisi sami ali z družino.

Vedno mirna voda omogoča otrokom in odraslim, da se kadar koli varno ohladijo. Poleg tega je pesek svetlo rjave barve, zaradi drobne teksture pa je ležanje in spanje resnično sproščujoče in koristno doživetje.

Pozitivno je tudi to, da mestni svet mesta Arico skrbi za stalno čiščenje te plaže, zato je ta plaža odlična za uživanje vseh.

Lokalizacija

Playa Grande en El Poris de Abona

Občina: Arico

Nahaja se v občini Arico na jugu Tenerifov, zelo blizu privlačnega svetilnika Punta de Abona.

Hoteli in restavracije

Playa Grande ni obdana s stanovanji ali hoteli, vendar lahko v bližini dobite hiše za najem, kot je “Zone23 Home”, čudovita in prostorna hiša s pogledom na morje.

Najbližji bari in restavracije so oddaljeni 10-15 minut hoje, na primer bar-restavracija “El Ancla”, kjer lahko uživate v okusnih morskih jedeh.

Pesek

Pesek je svetlo rjavega odtenka, njegova glavna privlačnost pa je, da je resnično fin. Z lahkoto zdrsne med prste, zato je zelo udoben za sproščanje in globok počitek.

Dostopnost

Dostop do plaže je razmeroma enostaven, saj je od ceste oddaljena manj kot 500 metrov. Ima tudi nekaj hodnikov in klančin, ki olajšajo dostop invalidom.

Do plaže Playa Grande lahko pridete tudi peš ali z javnim prevozom, zato lahko izberete možnost, ki vam najbolj ustreza.

Parkiranje

V neposredni bližini plaže, manj kot 100 metrov stran, je parkirišče z nekaj manj kot 50 mesti. Tam ne boste imeli težav s parkiranjem, saj se običajno ne napolni.

Če želite, lahko parkirate tudi ob cesti.

Varnost za obiskovalce

Plaža ni prometna, zato je ne varujejo reševalci iz vode. Pomembno je, da upoštevate običajne varnostne ukrepe, da se izognete nesrečam ali slabim trenutkom.

Česa ne smete početi

  • Uporaba prh ali kopeli za noge
  • Kampiranje
  • Kadiljenje
  • Kurilnica
  • Vnos hišnih ljubljenčkov
  • Vzbujanje prekomernega hrupa

Vzamemo v zakup

Če želite doživeti pravo sprostitev, uživanje in povezanost z morjem, se prepričajte, da na tem območju ni zelo vetroven dan, saj lahko to pokvari vašo izkušnjo.

Plaže v Tenerife
Povezani članki: