Playa de Bollullo Plaža

Playa de Bollullo Plaža

To je čudovita plaža na Tenerifih, ki je številnim turistom še vedno neznana, zato ostaja čaroben in ekskluziven kraj za peščico srečnežev. Nahaja se na robu pečine, ki jo ločuje od mestne pokrajine.

Če je niste poznali, vas vabimo, da jo obiščete, saj gre za čudovito plažo z očarljivo pokrajino. Ima slasten vonj po morju, zvoke in naravne razglede, ki nam pomagajo, da se sprostimo in najdemo mir.

Največ obiskovalcev jo obišče v poletnih mesecih, zato morate biti previdni pri iskanju mesta, če jo želite obiskati med majem in oktobrom.

Lokacija

Občina: Občina: La Orotava

Nahaja se ob plaži Los Patos in plaži Alcón, to so edine tri plaže v občini. Kljub svoji oddaljeni lokaciji nikoli ne zamuja z obiskovalci.

Divja plaža

V nasprotju z mestnimi plažami se boste na plaži Bollullo počutili, kot da ste pobegnili iz mesta in vstopili v raj, ki ga ne boste želeli zapustiti. Idealna je za tiste, ki želijo pobegniti pred hrupom mesta in stresom sodobnega sveta.

Predstavlja se kot divja plaža, ki je ostala nedotaknjena zaradi časa, poleg nje pa je čudovit zaliv, ki je prav tako očarljiv.

Veter s severa otoka udarja v vodo in ustvarja valove, ki niso nevarni za kopanje. Zato je to ena od najljubših plaž za deskarje na Tenerifih.

Dobrodošli so tudi otroci, ki se radi igrajo na obali in sprehajajo po pesku, zato se lahko tja povsem mirno odpravi vsa družina.

Plaža ima vrsto finega črnega peska vulkanskega izvora, ki ji daje edinstveno lepoto. Obiskovalci radi ležijo na pesku, se sončijo in sproščajo. Vse, kar morate storiti, je, da s seboj vzamete brisačo in se prepustite miru morja.

Na plaži lahko najamete ležalnike, senčnike in bare na plaži.

Parkirišče

V bližnji okolici boste našli nekaj parkirišč z nadzorom in varovanjem. To so plačljiva parkirišča z ugodnimi cenami, kjer lahko pustite svoj avtomobil od jutra do večera. Upoštevajte, da gre za majhna parkirišča, zato morate v visoki sezoni priti zgodaj.

Restavracije

Na poti do plaže boste našli nekaj restavracij in kavarn, kjer se lahko ustavite za prigrizek.

Ko boste na plaži, boste našli nekaj manjših lokalov, ki ponujajo hrano in pijačo z vzdušjem na plaži.

Varnost v vodi

Bodite pozorni na zastavice, ki označujejo kakovost vode. Če želite izvedeti, kakšne barve so in kaj pomenijo, sledite spodnjemu vodniku:

  • Rdeča: kopanje prepovedano
  • Rumena: kopanje je dovoljeno, vendar je treba biti previden.
  • Zelena: plaža je primerna za kopanje

Kako priti do plaže

Če se odpravite do restavracije Bollullo v bližini plaže, se lahko odpravite po poti med skalami in pridete v nekaj minutah.

Do plaže lahko pridete tudi peš iz mesta Puerto de la Cruz, v tem primeru traja 45 minut hoje.

Do tja lahko pridete tudi z avtobusom, če izberete progo 376, vendar si za dolgo hojo obujte udobne čevlje. Če se odpravljate z avtomobilom, zapeljite po avtocesti v smeri Puerto de la Cruz, tam parkirajte v kraju, imenovanem El Rincón, in nadaljujte s hojo; plaža je po razgibanem terenu oddaljena le nekaj minut.

Plaže v Tenerife

Playa Fañabé je čudovita svetla peščena plaža s čudovitimi rekreacijskimi...
Playa de las Vistas, znana tudi kot plaža Las Vistas, je zelo privlačna plaža za...
Gre za mestno plažo, ki se nahaja na nabrežju in promenadi v Puerto Santiagu. Najbolj...
Znana je tudi kot Playa los Guios in je čudovita plaža, ki jo je blagoslovila narava....
To je odlična mestna plaža za sončenje in uživanje v morju na Tenerifih. Zaradi...
To je mestna plaža, ki je zelo priljubljena na območju Tenerifov in jo obišče veliko...
Playa de Troya I in II sta dve plaži v Costa Adeje. Tu boste našli vso morsko zabavo,...
To je mestna plaža v Costa Adeje, ki ponuja vse, kar potrebujete za čudovit dan na...