Playa de Bollullo Strand

Playa de Bollullo Strand

Het is een prachtig strand op Tenerife dat nog onbekend is bij veel toeristen, zodat het een magische en exclusieve plek blijft voor de gelukkigen. Het ligt aan de rand van een klif die het onderscheidt van het stedelijke landschap.

Als u het nog niet kende, nodigen wij u uit het te bezoeken, het is een schitterend strand met betoverende landschappen. Het heeft een heerlijke geur van de zee, geluiden en natuurlijke uitzichten die ons helpen te ontspannen en tot rust te komen.

Het ontvangt de meeste bezoekers tijdens de zomermaanden, dus u moet uw voorzorgen nemen om een plaatsje te vinden als u het tussen mei en oktober wilt bezoeken.

Plaats

Gemeente: La Orotava

Het ligt naast het strand van Los Patos en het strand van Alcón, de enige drie stranden van de gemeente. Ondanks de afgelegen ligging, blijft het altijd bezoekers ontvangen.

Wild strand

In tegenstelling tot de stadsstranden, zult u op het strand van Bollullo het gevoel hebben dat u de stad ontvlucht en een paradijs betreedt dat u niet zult willen verlaten. Het is ideaal voor wie het lawaai van de stad en de stress van de moderne wereld wil ontvluchten.

Het presenteert zich als een wild strand dat onaangetast is gebleven door het verstrijken van de tijd, en ernaast ligt een prachtige baai die al even betoverend is.

De wind uit het noorden van het eiland slaat op het water en zorgt voor enkele golven die niet gevaarlijk zijn om te zwemmen. Hierdoor is het een van de favoriete stranden voor surfers op Tenerife.

Kinderen zijn ook welkom, zij spelen graag op de oever en wandelen langs het zand, dus het hele gezin kan er met een gerust hart naartoe.

Het heeft een soort fijn zwart zand van vulkanische oorsprong dat het een unieke schoonheid geeft. Bezoekers vinden het heerlijk om op het zand te liggen zonnen en te ontspannen. Het enige wat u hoeft te doen is uw handdoek mee te nemen en u te laten meevoeren door de sereniteit van de zee.

Op het strand kunt u ligstoelen, parasols en strandtentjes huren.

Parkeren

In de nabije omgeving vindt u enkele parkeerterreinen met bewaking en beveiliging. Dit zijn betaalde parkeerplaatsen met betaalbare prijzen waar u uw auto van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunt laten staan. Houdt u er rekening mee dat deze parkeerplaatsen klein zijn, zodat u er in het hoogseizoen vroeg bij moet zijn.

Restaurants

Op weg naar het strand vindt u enkele restaurants en cafés waar u kunt stoppen om een hapje te eten.

Eenmaal op het strand vindt u enkele kleine etablissementen die eten en drinken aanbieden in een strandsfeer.

Veiligheid in het water

Let op de vlaggen die de kwaliteit van het water aangeven. Om te weten te komen welke kleur ze hebben en wat ze betekenen, volgt u de onderstaande gids:

  • Rood: zwemmen verboden
  • Geel: zwemmen is toegestaan, maar voorzichtigheid is geboden
  • Groen: strand geschikt om te zwemmen

Hoe er te komen

Als u naar het restaurant Bollullo gaat, in de buurt van het strand, kunt u een pad tussen de rotsen nemen en bent u er in een paar minuten.

U kunt er ook te voet komen vanuit Puerto de la Cruz, in dat geval duurt de wandeling 45 minuten.

U kunt er met de bus komen als u route 376 neemt, maar u moet comfortabele schoenen aantrekken voor de lange wandeling. Als u met de auto gaat, neemt u de snelweg in de richting van Puerto de la Cruz, parkeert u daar in een plaats genaamd El Rincón en loopt u verder, het strand ligt op slechts een paar minuten afstand na een hellend terrein.

Stranden in Tenerife

Ook bekend als Playa los Guios, is het een heerlijk strand gezegend door de natuur....
Playa de las Vistas, ook bekend als het strand van Las Vistas, is een zeer aantrekkelijk...
Playa Fañabé is een heerlijk licht zandstrand met fantastische recreatieve...
Het is een stadsstrand gelegen in Costa Adeje dat alles biedt wat u nodig heeft voor een...
Playa de Troya I en II zijn twee stranden in Costa Adeje. Hier vindt u al het plezier van...
Het is een stadsstrand, zeer populair in de omgeving van Tenerife, en ontvangt een groot...
Het is een geweldig stadsstrand om te zonnebaden en te genieten van de zee van Tenerife....
Het is een stadsstrand aan de kade en de promenade van Puerto Santiago. Het wordt het...