Eerste publicatie: maart 25, 2024 |

Abama-strand in het zuiden van Tenerife

Dit is een stralende, halfstedelijke baai met goudkleurig zand en kristalhelder water in het zuiden van Tenerife. Omdat het er niet druk is, is het perfect om te wandelen, contact te maken met de natuur en te ontspannen in een vredige omgeving. Deel het met het gezin en geniet van het prachtige landschap van de kust van Tenerife.

Kenmerken van Playa de Abama

Het ligt in de gemeente Guía de Isora, vlakbij een van de meest luxueuze hotels van Tenerife, het Ritz-Carlton Abama. Het grenst aan de kliffen van Isorana en het ravijn Barranco de Erques, beschermde landschappen vanwege hun belang voor wetenschappelijk onderzoek. Het ligt ook vlakbij de stranden van San Juan en Alcalá.

Playa de Abama is een openbaar strand met een gemiddelde/hoge bezettingsgraad, dat wordt bezocht door zowel toeristen als inwoners van het eiland. Alle stranden op Tenerife zijn openbaar, dus je wordt de toegang niet geweigerd, zelfs als je geen hotelgast bent. Je moet ’s ochtends vroeg arriveren om een parkeerplaats te vinden.

Deze prachtige schelpvormige baai is 100 meter lang en 20 meter breed. Ernaast liggen twee prachtige natuurlijke zwembaden, met rustig en veilig zwemwater. Vanaf Playa de Abama kun je de opvallende bananenplantages van de stad zien en het naburige eiland La Gomera, een ander juweel van de Canarische archipel.

Diensten

Playa de Abama (4)

Er is gratis parkeergelegenheid. Vlakbij het strand is er een pier met trappen voor wie in open zee wil zwemmen.

Sommige Abama strandservices worden verzorgd door het hotel. Dus de parasols en ligbedden, evenals de kleine kabelbaan, zijn voor exclusief gebruik van de gasten. Maar maak je geen zorgen, je kunt je handdoek meenemen en op het zand gaan liggen om te genieten van de schoonheid en charme van het strand.

In de Beach Club, eigendom van het hotel, kun je lunchen, iets drinken en gebruikmaken van de badkamers. Als luxehotel zijn de kosten voor eten en service hoog.

Veilig strand voor kinderen

Abama Beach (2)

Het is zo’n sereen strand dat je het zou kunnen vergelijken met een natuurlijk zwembad. Dankzij de golfbreker die het beschermt, biedt het rustig water met weinig golven, veilig voor kinderen. Kinderen spelen in het zand en spetteren in ondiep water langs de kust.

Hoe er te komen

Kom aan op de parkeerplaats naast het hotel. Vanaf daar loopt u 15 minuten de steile trap af tot u bij het strand komt.

Auto’s kunnen naar het strand rijden om passagiers en hun spullen af te zetten. Daarna moeten ze terugkeren naar de parkeerplaats. Als je met de taxi of huurauto gaat, kun je direct bij het strand uitstappen en hoef je niet de trap af te lopen.

Je kunt er ook komen met de bus op de 473 buslijn die naar Los Gigantes gaat. De bushalte is vlakbij het hotel.

Een andere optie is om met de boot te komen vanaf de pier. Sommige boottochten gaan voor Playa de Abama voor anker zodat passagiers kunnen gaan zwemmen en afkoelen in de zee.

Playa de Abama is perfect om op te nemen in je vakantieplanning voor het hele gezin. Het is een strand dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf de weg, met een prachtig landschap en kristalhelder water. Het is alles wat je nodig hebt om te genieten van Tenerife en de zee eromheen.

Stranden in Tenerife Zuid
Gerelateerde artikelen: