Első közzététel: március 29, 2024 |

Abama Beach Tenerife déli részén

Ez egy ragyogó, aranyszínű homokkal és kristálytiszta vízzel rendelkező félvárosi öböl Tenerife déli részén. Mivel nem zsúfolt, tökéletes a sétálásra, a természettel való kapcsolatteremtésre és a nyugodt környezetben való pihenésre. Ossza meg a családdal, és gyönyörködjön a tenerifei partvidék gyönyörű tájaiban.

A Playa de Abama jellemzői

Guía de Isora településen található, Tenerife egyik legluxusabb szállodája, a Ritz-Carlton Abama közelében. Az Isorana sziklák és a Barranco de Erques szurdok szomszédságában fekszik, amelyek a tudományos kutatás szempontjából való jelentőségük miatt védett tájak. Nagyon közel van a San Juan és az Alcalá strandokhoz is.

A Playa de Abama egy nyilvános strand, közepes/magas kihasználtsággal, amelyet a turisták és a sziget lakói egyaránt látogatnak. Tenerife összes strandja nyilvános, így nem tagadják meg a hozzáférést, még akkor sem, ha nem a szálloda vendégei. Érkezzen korán reggel, hogy parkolóhelyet találjon.

Ez a gyönyörű, kagyló alakú öböl 100 méter hosszú és 20 méter széles. Mellette két gyönyörű természetes medence található, nyugodt és biztonságos vízzel a fürdőzéshez. Playa de Abamából láthatja a város feltűnő banánültetvényeit és a szomszédos La Gomera szigetet, a Kanári-szigetek szigetcsoportjának másik ékkövét.

Szolgáltatások

Playa de Abama (4)

Ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre. A strand közelében egy lépcsős móló található azok számára, akik a nyílt tengerben szeretnének úszni.

Néhány abamai strandszolgáltatást a szálloda biztosít. Így a napernyők és napozóágyak, valamint a kis hullámvasút kizárólag a vendégei rendelkezésére állnak. De ne aggódjon, hozhat magával törölközőt, és a homokban heverészve élvezheti a strand szépségét és varázsát.

A szálloda tulajdonában lévő Beach Clubban ebédelhet, ihat és használhatja a fürdőszobákat. Mivel luxusszállodáról van szó, az étel- és szolgáltatási költségek magasak.

A strand biztonságos a gyerekek számára

Abama Beach (2)

Ez egy olyan nyugodt strand, hogy egy természetes úszómedencéhez lehetne hasonlítani. A hullámtörő falnak köszönhetően, amely védi, nyugodt vizet kínál, kis hullámokkal, biztonságos a gyermekek számára. A gyerekek a homokban játszanak, és a part közelében a sekély vízben csobbanhatnak.

Hogyan juthat el oda

Érkezzen a szálloda melletti parkolóba. Onnan gyalogoljon lefelé a meredek lépcsőn 15 percig, amíg eléri a strandot.

Az autók lehajthatnak a strand területére, hogy az utasokat és a holmijukat letegyék. Ezután vissza kell térniük a parkolóba. Ha taxival vagy bérautóval érkezik, közvetlenül a strandon szállhat ki, így elkerülheti a lépcsőn való lefelé sétát.

Busszal is el lehet jutni a Los Gigantes felé közlekedő 473-as buszjárattal. A buszmegálló nagyon közel van a szállodához.

Egy másik lehetőség, ha hajóval érkezik a mólóról. Néhány hajójárat a Playa de Abama előtt horgonyoz, hogy az utasok megmártózhassanak és lehűthessék magukat a tengerben.

Playa de Abama tökéletesen beilleszthető a családi nyaralás tervébe. Ez egy közútról könnyen megközelíthető strand, gyönyörű tájjal és kristálytiszta vízzel. Itt minden adott ahhoz, hogy élvezze Tenerifét és az azt körülvevő tengert.

Strandok Tenerife Dél
Kapcsolódó cikkek: