Első közzététel: március 29, 2024 |

Diego Hernández strand Tenerife déli részén

A Playa Diego Hernández egy rejtett gyöngyszem a tengerparton, gyönyörű kilátással az öbölre és egy gyönyörű vadregényes környezetben. A naturisták, hippik és kutyabarátok paradicsoma.

A Playa Diego Hernandez jellemzői

Playa Diego Hernández Tenerife délnyugati partján, El puertito és La Caleta Adeje települések között található. Nagyon közel található a Costa Adeje golfpálya létesítményeihez.

A strandon aranyhomokos és sziklákkal borított területek kombinációja található. A strand 200 m hosszú és 25 m széles. Innen Tenerife színes naplementéit láthatja, a háttérben La Gomera szigetével.

Nehéz megközelíthetősége miatt nem olyan zsúfolt, mint a helység más strandjai. Vonzó azok számára, akik békében és nyugalomban szeretnék élvezni a tengert és a napsütést. A legtöbb látogatót nyáron fogadja, az év többi részében kevésbé zsúfolt.

A strandot körülvevő lejtők tele vannak kaktuszokkal és tabaibákkal, a Tenerife partjaira jellemző növényekkel. Halofil növényzettel is rendelkezik, amely a tengeri sóval szemben ellenálló növénytípus, és amely vonzza a különböző vándormadarakat. Emiatt a területet tudományos jelentőségű területnek tekintik.

Hogyan juthat el oda

Costa de Adeje (út a Diego Hernández strandtól La Caleta felé) (2)

Ahhoz, hogy meglátogassuk, el kell jutnunk az Avenida de los acantilados és a Calle Tajore utat összekötő körforgalomhoz, ott találunk egy kis parkolót, ahol letehetjük az autónkat. A tenger felé nézve látni fog egy földutat, amely a strandra vezet. Egy 15 perces séta után lefelé, a ragyogó Diego Hernandez strandra érkezik. Ne feledje, hogy megfelelő lábbelit viseljen a strandot körülvevő sziklás ösvényeken való leereszkedéshez.

A fővárosból, Santa Cruz de Teneriféről körülbelül egy óra autóútra van.

A tenger felől hajóval is megközelíthető. Egyes hajókirándulások során az utasok megállnak a Diego Hernández strand előtt, hogy az út után le tudjanak szállni fürdeni és lehűlni.

Szerena és kristálytiszta víz

A tengerparton a víz gyönyörű kristálykék, és a parttól távolodva fokozatosan mélyül. Általában hullámmentes, így biztonságos helyet kínál az úszáshoz. De ne legyen túl magabiztos, legyen tisztában a hullámzással, mielőtt megmártózik.

A Diego Hernández strandot érdemes apálykor felkeresni, amikor több terület áll rendelkezésre a homokban való heverészéshez. Dagálykor a víz elborítja az egész strandot, és csak a sziklák maradnak szabadon. Javasoljuk, hogy a strand meglátogatása előtt ellenőrizze az árapály-táblázatot https://tablademareas.com/es/islas-canarias/los-cristianos-tenerife#_mareas.

Naturista strand

Playa Diego Hernández (6)

Tenerife egyik olyan strandja, ahol a naturizmus szerelmesei teljes szabadsággal élvezhetik a tengert. Ez egy állatbarát terület is, ahová általában a kutyáikat viszik, hogy a tengerben szórakozzanak.

Sok éven át ez a strand a hippik otthona volt. Ők primitív kunyhókban élnek a strand mögötti sziklákon.

Ez egy nem legális kempingterület is, amelyet sokan kedvelnek, hogy itt töltsék az éjszakát, és kapcsolatba kerüljenek a természettel.

Szolgáltatások

Playa Diego Hernández (3)

Mivel ez egy vad strand, nincsenek szolgáltatások a fürdőzők számára.

A strand közelében sem talál strandbárokat, éttermeket vagy szállodákat. Javasoljuk, hogy hozzon magával ételt és italt, valamint vízi sportfelszerelést, ha a lehető legjobban szeretné élvezni a tengert és a hullámokat.

Látogasson el Playa Diego Hernandezbe, hogy elmeneküljön a város zajától és a tenerifei üdülőhelyek tömegétől. Élje át a tengert minden érzékszervével, hagyja, hogy a friss tengeri szellő és a tenerifei nap meleg sugarai simogassák.

Playa Diego Hernández

Strandok Tenerife Dél
Kapcsolódó cikkek: