Första publicering: mars 25, 2024 |

Diego Hernández-stranden i Teneriffa Södra

Playa Diego Hernandez är en dold pärla bland kusterna, med vacker utsikt över bukten och en härlig vildmarksmiljö. Det är ett paradis för naturister, hippies och hundälskare.

Egenskaper hos Playa Diego Hernandez

Playa Diego Hernández ligger på Teneriffas sydvästkust, mellan byarna El puertito och La Caleta i Adeje. Den ligger mycket nära anläggningarna på Costa Adeje Golf Course.

Stranden har en kombination av områden med gyllene sand och andra som är täckta av klippor. Den är 200 m lång och 25 m bred. Härifrån kan man se de färgsprakande solnedgångarna på Teneriffa med ön La Gomera i bakgrunden.

Eftersom stranden är svårtillgänglig är den inte lika välbesökt som andra stränder i området. Den är attraktiv för dem som vill njuta av havet och solen i lugn och ro. Stranden har flest besökare på sommaren och är mindre välbesökt under resten av året.

På sluttningarna runt stranden växer kaktusar och tabaibas, växter som är karakteristiska för Teneriffas kuster. Här finns också halofil vegetation, en typ av växter som är motståndskraftiga mot havssalt och som lockar till sig olika typer av flyttfåglar. Av denna anledning betraktas detta område som en plats av vetenskapligt intresse.

Hur man tar sig dit

Costa de Adeje (vägen från Diego Hernández-stranden till La Caleta) (2)

För att besöka den måste du ta dig till rondellen som förenar Avenida de los acantilados med Calle Tajore, där du hittar en liten parkeringsplats där du kan lämna din bil. Om du tittar mot havet ser du en grusväg som leder till stranden. Efter en 15-minuters promenad neråt kommer du till den strålande Diego Hernandez-stranden. Kom ihåg att använda lämpliga skor för att ta dig ner för de steniga stigarna som omger stranden.

Från huvudstaden Santa Cruz de Tenerife tar det cirka en timme med bil.

Du kan också ta dig dit med båt från havet. Vissa båtturer inkluderar ett stopp framför Diego Hernández-stranden där passagerarna kan gå av för att simma och svalka sig efter resan.

Seren och kristallklart vatten

Vattnet på stranden är vackert kristallblått och blir gradvis djupare ju längre bort från stranden man kommer. Det är i allmänhet fritt från vågor och erbjuder en säker plats för simning. Men var inte för självsäker, var medveten om svallvågorna innan du tar ett dopp.

Det är lämpligt att besöka Diego Hernández-stranden vid lågvatten, då det finns fler områden tillgängliga för att ligga på sanden. Vid högvatten täcker vattnet hela stranden och bara klipporna är synliga. Vi rekommenderar att du kontrollerar tidvattentabellen innan du besöker stranden https://tablademareas.com/es/islas-canarias/los-cristianos-tenerife#_mareas

Naturiststranden</h2
Playa Diego Hernández (6)

Det är en av de stränder på Teneriffa där naturister kan njuta av havet helt fritt. Det är också ett husdjursvänligt område där man brukar ta med sig sina hundar för att ha roligt i havet.

Under många år har denna strand varit hem för hippies. De bor i primitiva hyddor på klipporna bakom stranden.

Det är också ett icke-lagligt campingområde, som många föredrar för att övernatta och komma i kontakt med naturen.

Tjänster

Playa Diego Hernández (3)

Eftersom det är en vild strand finns det ingen service för badande.

Du hittar inte heller strandbarer, restauranger eller hotell nära stranden. Vi rekommenderar att du tar med dig mat och dryck samt din vattensportutrustning om du vill njuta av havet och vågorna till fullo.

Besök Playa Diego Hernandez för att slippa stadens buller och trängseln på Teneriffas semesterorter. Upplev havet med alla sinnen och låt dig smekas av den friska havsbrisen och de varma strålarna från Teneriffas sol.

Playa Diego Hernández

Stränder i Teneriffa södra
Relaterade artiklar: