Playa de Los Gigantes Strand

Playa de Los Gigantes Strand

Playa los Guios är en vacker strand som är välsignad av naturen. Perfekt för att åka dit och njuta av en fantastisk dag, en fantastisk utsikt, strålande sol, vulkaniska klippor och kristallklart vatten.

Plats

Kommun: Santiago del Teide

Den ligger intill turistcentret Acantilado de los Gigantes, i nordvästra Teneriffa.

Den har en hög beläggningsgrad under större delen av året.

Den erbjuder en unik utsikt, du får en panoramautsikt över Acantilado de los Gigantes. Detta är ett majestätiskt landskap, låt dig hänföras och begrunda naturens underverk och nåden att kunna njuta av den.

Bredvid stranden finns en småbåtshamn och en by full av seglare och passionerade fiskare. Vi talar om byn Los Gigantes, den sista kuststaden med invånare i området. Det är en lugn by som är idealisk för att vila och tillbringa några dagar fulla av lugn och ro.

I den här delen av ön är havet lugnt och vindstilla, vilket gör det till en lugn strand att vila och njuta av med barnen.

Tjänster

  • Hängmattor
  • Duschar
  • Fotbad
  • Restauranger
  • Busshållplats

Sand

Den har mycket fin svart sand. Denna egenskap beror på dess vulkaniska ursprung, vilket gör den till en extraordinär strand av enastående skönhet.

Det finns också några steniga områden, men de ligger långt från strandens ingång.

Blå flagg

Den tillhör stränderna med utmärkelsen blå flagg, vilket innebär att dess vatten är lämpligt för badande och att stranden erbjuder all service för besökarnas nöje.

Denna utmärkelse gäller endast stränder med sanitär vattenkvalitet och utmärkt service.

Tillgänglighet

Parkering för personer med nedsatt rörlighet.

Säkerhet

Vid kusten finns en livräddningsstation och livräddare för badarnas säkerhet.

Vi uppmanar dig att vara försiktig och vara uppmärksam på flaggornas färg som anger vattnets tillstånd.

Los Gigantes hamn

Harbour Puerto de Los Gigantes.min

Los Gigantes hamn intill stranden erbjuder turer och utflykter ut till havs för att titta på valar och delfiner. Under promenaden kan du beundra klippornas storslagenhet.

Utflykterna inkluderar besök till stranden och ravinen Masca och till Punta de Teno, en av de mest gömda och okända platserna på ön.

Hotell och restauranger

Nära stranden hittar du många restauranger som erbjuder fiskrecept. Du hittar också en del affärer, tobaksaffärer, livsmedelsbutiker och stormarknader.

I byn kan du hyra en lägenhet eller bo på ett av hotellen.

Hur man tar sig till stranden

För att ta dig till stranden föreslår vi att du hyr en bil i kommunen Santiago de Teide, där du hittar skyltar på vägarna som visar vägen till klipporna.

Stränder i Teneriffa
Relaterade artiklar:
Relaterade aktiviteter: