Första publicering: mars 25, 2024 |

Stranden El Socorro på norra Teneriffa

Playa de El Socorro, även känd som Playa de Chimisay, är en mycket attraktiv strand för både turister och lokalbefolkning tack vare sin unika svarta vulkansand.

Den är perfekt för att tillbringa en trevlig stund med familjen, tack vare vågorna som bryter långt från stranden. Dessutom gör de lätta till måttliga svallvågorna att det är det bästa valet för amatör- och semiprofessionella surfare. Faktum är att nationella och europeiska surftävlingar har hållits på El Socorro Beach.

Det rena och klara vattnet, liksom den välskötta sanden med få stenar, har gjort den till en Blå Flagg-strand i mer än 20 år, vilket gör den till ett av dina bästa alternativ när du besöker norra Teneriffa.

Läge

Playa del Socorro (2)

Kommun: Los Realejos

Den ligger på norra Teneriffa, i kommunen Los Realejos, i centrum av byn El Socorro.

Hotell och restauranger

Playa del Socorro (5)

Relativt nära (5 till 7 min med bil) hittar du mycket bekväma hotell, med otrolig utsikt och utmärkt service, till exempel Canary BioHostel. Du hittar också vackra haciendor, till exempel Hacienda Cuatro Ventanas.

I Playa de El Socorro hittar du också strandbarer och bar-restauranger, perfekta för att smaka på läckra fisk- och skaldjursrätter.

Arena

Playa del Socorro (4)

Sanden är mörkgrå och fin, mycket behaglig för huden att komma i kontakt med. Det är perfekt att ligga ner och koppla av medan man njuter av utsikten och ljudet av havet.

Tillgänglighet

El Socorro Beach är klassificerad som ”Accessible Beach”, vilket gör den idealisk för människor i alla åldrar och med alla fysiska förutsättningar. Dess gångvägar, ramper, duschar och privata parkeringsplats gör den mycket bekväm och trevlig att besöka. Den är också anpassad så att personer med nedsatt rörlighet kan njuta av den utan problem.

Vad du kan hitta

Playa del Socorro (6)

Sport

Många turister besöker denna strand på grund av dess popularitet bland surfare. Surfmästerskap har hållits på El Socorro Beach, till exempel Kanarieöarnas mästerskap eller världssurfevenemanget ”La Santa Pro Junior”, så det är ditt bästa alternativ om du är en amatör eller strävar efter att bli en professionell surfare.

Dessutom behöver du inte oroa dig om du inte vet hur man surfar, tack vare surfskolan ”El Socorro”, perfekt för både vuxna och tonåringar.

Underhållning

Under vissa tider på året finns det ett speciellt underhållningsområde som heter ”El Puntito de El Socorro”, där du kan njuta av spel och en bokutlåningstjänst.

Ett annat plus är de gratis Wi-Fi-zonerna, som gör att du kan hålla dig ansluten hela tiden.

Parkering

El Socorro Beach har en egen gratis parkeringsplats, med en kapacitet på ca 200 bilar. På det hela taget det bästa stället att lämna bilen på.

Under högsäsong kan vissa turister välja att ta en taxi från sitt boende till stranden, för att undvika att parkeringen blir överfull.

Säkerhet för besökare

Livräddningsposten håller stranden och turisterna säkra under sin vistelse.

Vad du inte får göra

För att ta hand om stranden och andra besökares sinnesfrid, anges det att du inte kan:

    • Lämna avfall av något slag i miljön, inklusive cigarettfimpar
    • Ta stenar, sand eller andra element från den naturliga miljön
    • Störa lugnet med höga ljud, t.ex. musik
Stränder i Teneriffa
Relaterade artiklar: