Eerste publicatie: maart 25, 2024 |

Strand van El Socorro in het noorden van Tenerife

Playa de El Socorro, ook bekend als Playa de Chimisay, is een zeer aantrekkelijk strand voor zowel toeristen als de lokale bevolking, dankzij het unieke zwarte vulkaanzand.

Het is perfect om een aangename tijd met het gezin door te brengen, dankzij de golven die ver uit de kust breken. Bovendien maakt de lichte tot matige deining het de favoriete keuze voor amateur- en semiprofessionele surfers. Op El Socorro Beach zijn zelfs nationale en Europese surfwedstrijden gehouden.

Het schone en heldere water en het goed onderhouden zand met weinig stenen maken het al meer dan 20 jaar tot een strand met een blauwe vlag, waardoor het een van de beste opties is voor een bezoek aan het noorden van Tenerife.

Locatie

Playa del Socorro (2)

Gemeente: Los Realejos

Het ligt in het noorden van Tenerife, in de gemeente Los Realejos, in het centrum van het dorp El Socorro.

Hotels en restaurants

Playa del Socorro (5)

Relatief dichtbij (5 tot 7 minuten met de auto) vind je zeer comfortabele hotels, met een ongelooflijk uitzicht en uitstekende service, zoals het Canarische BioHostel. Je vindt er ook prachtige hacienda’s, zoals Hacienda Cuatro Ventanas.

In Playa de El Socorro vind je ook strandbars en bar-restaurants, perfect om heerlijke visgerechten te proeven.

Arena

Playa del Socorro (4)

Het zand is donkergrijs en fijn, zeer aangenaam voor de huid. Het is perfect om te liggen en te ontspannen terwijl je geniet van het uitzicht en het geluid van de zee.

Toegankelijkheid

El Socorro Beach is geclassificeerd als “Toegankelijk Strand”, waardoor het ideaal is voor mensen van elke leeftijd en fysieke conditie. De voetpaden, hellingen, douches en privéparkeerplaats maken het zeer comfortabel en aangenaam om te bezoeken. Het is ook aangepast zodat mensen met beperkte mobiliteit er zonder problemen van kunnen genieten.

Wat je kunt vinden

Playa del Socorro (6)

Sporten

Veel toeristen bezoeken dit strand vanwege de populariteit bij surfers. Er zijn surfkampioenschappen gehouden op El Socorro Beach, zoals het Canarische kampioenschap of het wereldsurfevenement “La Santa Pro Junior”, dus het is je beste optie als je een amateur bent of een professionele surfer wilt worden.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken als je niet kunt surfen dankzij de surfschool “El Socorro”, ideaal voor zowel volwassenen als tieners.

Activiteiten

Op bepaalde tijden van het jaar is er een speciale entertainmentzone genaamd “El Puntito de El Socorro”, waar je spelletjes kunt doen en boeken kunt lenen.

Een ander pluspunt zijn de gratis Wi-Fi-zones, zodat je altijd verbonden kunt blijven.

Parkeren

El Socorro Beach heeft zijn eigen gratis parkeerplaats, met een capaciteit van ongeveer 200 auto’s. Al met al de beste plek om je auto achter te laten.

In het hoogseizoen nemen sommige toeristen een taxi van hun accommodatie naar het strand om te voorkomen dat de parkeerplaats overvol is.

Veiligheid voor bezoekers

De strandwacht houdt het strand en de toeristen veilig tijdens hun verblijf.

Wat je niet kunt doen

Om zorg te dragen voor het strand en de gemoedsrust van andere bezoekers, is aangegeven wat je niet mag doen:

    • Alle soorten afval achterlaten in de omgeving, inclusief sigarettenpeuken
    • Meenemen van stenen, zand of andere elementen uit de natuurlijke omgeving
    • De rust verstoren met harde geluiden, zoals muziek
Stranden in Tenerife Noord
Gerelateerde artikelen: