Eerste publicatie: juni 2, 2022 |

Wat te doen op oudejaarsavond op Tenerife?

Oudejaarsavond doorbrengen op Tenerife is een van die ervaringen die, vanwege de intensiteit ervan, levenslang in onze herinnering blijven. Na het oudejaarsdiner op Tenerife is het gebruikelijk om de straat op te gaan om samen als één grote familie te genieten. In dit bericht komt u meer te weten over alle mogelijkheden die Tenerife te bieden heeft voor oudejaarsavond en komt u erachter waarom iedereen hierheen wil komen om het nieuwe jaar in te luiden.

We moeten vermelden dat het weer in Tenerife op oudejaarsavond gemiddeld 20 graden Celsius is. Het eiland heeft het hele jaar door een uitstekend klimaat, dus de inwoners van Tenerife hebben de luxe om oudejaarsavond in alle rust op straat en op het strand door te brengen. Dit is een van de meest aantrekkelijke eigenschappen voor bezoekers die hier komen om de kou te ontvluchten.

Wat te doen op oudejaarsavond op Tenerife?

¿Que hacer en Nochevieja en Tenerife?

Voordat we verder gaan, willen we u graag vertellen hoe oudejaarsavond in Spanje wordt gevierd. Het feest begint op 31 december en duurt tot ver in de vroege uurtjes van 1 januari.

Een van de belangrijkste tradities zijn de 12 geluksdruiven, die worden gegeten op het ritme van het klokkenspel om 12 uur ’s nachts. Er wordt gezegd dat wie ze op tijd opeet, een voorspoedig jaar tegemoet gaat. Het is een heel leuke en belangrijke activiteit. Kom de druiven met ons eten om het jaar op de juiste voet te verwelkomen.

Na de komst van het nieuwe jaar horen we het ontkurken van de flessen en de collectieve vreugde. Iedereen lacht, maakt grapjes en feliciteert elkaar. De pret duurt een paar uur of zo lang als het lichaam het aankan. Je hoort ook de auto’s voorbijrijden met hun claxons.

Op Tenerife is het nog leuker omdat vreugde in ons bloed zit. Als u wilt komen, zijn hier de beste opties om afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe te verwelkomen zoals we dat op Tenerife weten te doen.

Oudejaarsfeest op een boot

Een van de beste manieren om het nieuwe jaar op Tenerife te verwelkomen is om dat op zee en in een zwempak te doen. Als u op Tenerife een boot met schipper huurt om oudejaarsavond door te brengen, kunt u genieten van verschillende diensten, zoals een open bar, buffetmaaltijden, gezellige muziek en de mogelijkheid om te zwemmen in het verfrissende water van de Atlantische Oceaan. Natuurlijk zullen we op een geschikte plaats zijn om getuige te zijn van het spektakel van lichtjes en kleuren die de nachtelijke hemel verlichten om klokslag middernacht.

Openluchtfeesten in de straten, op pleinen en stranden

De pleinen zijn de favoriete plaatsen om het nieuwe jaar op Tenerife te verwelkomen. Iedereen is gekleed in zijn beste kleren en met een fles in de hand om te genieten van het beste Oudejaarsfeest van Tenerife. Als middernacht nadert, kijken de mensen omhoog naar de klok om te zien wanneer de wijzer zijn hoogste punt bereikt. Bij de eerste slag van de klok stopt iedereen zijn druiven in zijn mond en zo verder tot de laatste. Wanneer de klok is afgelopen met luiden, klinkt eenstemmig “Gelukkig Nieuwjaar” en iedereen omhelst en kust elkaar van geluk, of men elkaar nu kent of niet.

Terwijl de mensen op het strand feestvieren op de terrassen van de restaurants, langs de promenade en op de strandfeesten. Wij bevelen Playa de Las Américas en Costa Adeje aan om het nieuwe jaar te verwelkomen op Tenerife. Het is geen wonder dat ons eiland een van de populairste bestemmingen is voor Spanjaarden om het nieuwe jaar op het strand te verwelkomen.

Feest in de bars, pubs en discotheken

Oudejaarsavond op Tenerife wordt ook gevierd in privé-lounges en nachtclubs. Hier vinden de beroemde cotillones plaats, dit zijn feesten met dansen, drankjes en diners speciaal voor de gelegenheid.

Oudejaarsavond in het hotel

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het in het hotel door te brengen, waar alles in gereedheid wordt gebracht om het beste oudejaarsdiner op Tenerife te geven. U zult genieten van livemuziek met luxe orkesten, dans en entertainment in een exclusieve sfeer.

Waar is de beste plek voor oudejaarsavond op Tenerife?

Als u op Tenerife bent en wilt weten waar u oudejaarsavond kunt doorbrengen, zijn hier enkele van de meest iconische plekken op het eiland, waar het feest en de gezelligheid in de verte weerklinken.

Oudejaarsavond in Los Cristianos Tenerife

Van deze stad in Arona wordt gezegd dat het de beste feesten van het eiland organiseert. Hier geniet u van live orkesten, top-dj’s, cotillions en natuurlijk een geweldig vuurwerk.

Plaza de España in Santa Cruz de Tenerife

Kom naar het plein om feest te vieren en te dansen op het ritme van livemuziek. Alles zal versierd zijn met veel lichtjes en kleur om het nieuwe jaar met de beste energie te verwelkomen.

San Sebastian Plein in Adeje

Dit is een magische plek die de meest vrolijke mensen van de stad samenbrengt. Sluit je aan bij de menigte om de vreugde van het nieuwe jaar te delen.

Puerto de la Cruz

Dit is een van de populairste plaatsen om oudejaarsavond te vieren op Tenerife. U vindt er vele restaurants die voor de gelegenheid zijn ingericht en evenementen die worden georganiseerd om het nieuwe jaar met vreugde en plezier te verwelkomen.

La Laguna

Naast de oudejaarsevenementen die in alle steden van Tenerife worden gevierd, heeft La Laguna er nog een, de populaire universitaire oudejaarsavond. Dit evenement wordt gehouden op de voorlaatste donderdag van december en brengt de universiteitsstudenten van het gebied bijeen, die van de gelegenheid gebruik maken om afscheid te nemen van het jaar met een groot feest in het gezelschap van hun klasgenoten.

Vuurwerk op oudejaarsavond

new years eve tenerife (5)

Op Tenerife, net als overal elders in de wereld, is vuurwerk de ster van het oudejaarsfeest. Het maakt niet uit waar u bent, in uw hotel, op het strand of op een boot, u moet naar buiten gaan en het vuurwerk aanschouwen. Honderden gekleurde vuurwerken vullen de hemel met magie en hoop. U kunt ook nagaan op welke plaatsen het vuurwerk wordt afgestoken om uw raketten de lucht in te schieten en uw dromen en wensen mee te sturen.

Dit is een uniek moment in het jaar, waarop we de ene fase achter ons laten en ons opmaken voor een volgende, met optimisme en geluk. Kijk samen met je kinderen, partner, familie en vrienden naar de hemel. Lach, zing en huil, laat uw emoties naar boven komen en omhels ze allemaal zo stevig als u kunt. Het vuurwerk op oudejaarsavond in Tenerife heeft een lage geluidsbelasting.

Iedereen is uitgenodigd om oudejaarsavond op Tenerife te vieren

Het is vermeldenswaard dat de avondklok in Tenerife op oudejaarsavond een maatregel was die werd genomen vanwege de besmetting met het coronavirus. Vanwege het grote aantal mensen werd besloten dat er geen mensen op straat zouden zijn, maar dit is nu voorbij en we kunnen weer onbezorgd gelukkig zijn. U heeft niets te verliezen en veel te genieten, dus kom bij ons druiven eten en een geweldige tijd hebben.

De oudejaarsevenementen op Tenerife worden op televisie uitgezonden voor al diegenen die thuis moeten blijven of in het ziekenhuis liggen. Het is de bedoeling dat iedereen meedoet en een gelukkig nieuwjaar heeft.

Schrijf ons om u te helpen bij het plannen van uw oudejaarsfeest op Tenerife, wij hebben de beste plannen en aanbevelingen. Laat een bericht achter op WhatsApp en wij zullen u graag helpen, vergeet niet dat we elk jaar een grote toestroom van bezoekers ontvangen, dus u moet uw reserveringen enkele dagen van tevoren maken.

Bootcharters in Tenerife
Eilandtours in Tenerife
Vistochten in Tenerife
Watersporten in Tenerife
Wat onze klanten zeggen:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!
Gerelateerde artikelen:
Stranden in Tenerife