Första publicering: juni 1, 2022 |

Vad ska man göra på nyårsafton på Teneriffa?

Att tillbringa nyårsafton på Teneriffa är en av de upplevelser som på grund av sin intensitet stannar kvar i minnet hela livet. Efter nyårsmiddagen på Teneriffa är det brukligt att gå ut på gatan för att njuta tillsammans som en stor familj. I det här inlägget kommer du att lära dig om alla alternativ som Teneriffa har att erbjuda för nyårsafton och du kommer att få reda på varför alla vill komma hit för att välkomna det nya året.

Vi bör nämna att vädret på Teneriffa på nyårsafton är i genomsnitt 20 grader Celsius. Ön har ett utmärkt klimat året runt, så invånarna på Teneriffa har lyxen att tillbringa nyårsafton på gatorna och stränderna i lugn och ro. Detta är en av de mest attraktiva egenskaperna för besökare som kommer hit för att fly från kylan.

Vad ska man göra på nyårsafton på Teneriffa?

¿Que hacer en Nochevieja en Tenerife?

Innan vi fortsätter vill vi berätta hur nyårsafton firas i Spanien. Festen börjar den 31 december och pågår till långt in på småtimmarna den 1 januari.

En av de viktigaste traditionerna är de 12 lyckodruvorna, som äts upp till rytmen av klockslagen klockan 12 på natten. Det sägs att den som äter dem i tid kommer att få ett framgångsrikt år. Det är en mycket rolig och viktig aktivitet. Kom och ät druvorna tillsammans med oss för att välkomna året på rätt köl.

Efter nyårets ankomst hör vi hur man öppnar flaskorna och den kollektiva glädjen. Alla skrattar, skämtar och gratulerar varandra och förlänger nöjet i några timmar eller så länge kroppen klarar av det. Man kan också höra bilarna som passerar förbi med sina tutande horn.

På Teneriffa är det ännu roligare eftersom glädjen ligger i vårt blod. Om du vill komma, här är de bästa alternativen för att ta farväl av det gamla året och välkomna det nya som vi vet hur man gör på Teneriffa.

Nyårsfest på en båt

Ett av de bästa sätten att välkomna det nya året på Teneriffa är att göra det till havs och i badkläder. Genom att hyra en båt med skeppare på Teneriffa för att tillbringa nyårsafton får du njuta av olika tjänster som öppen bar, matbuffé, trevlig musik och möjlighet att bada i Atlantens uppfriskande vatten. Naturligtvis kommer vi att befinna oss på en lämplig plats för att bevittna spektaklet av ljus och färger som lyser upp natthimlen vid midnatt.

Utomhusfester på gator, torg och stränder

Torgen är favoritplatser för att välkomna det nya året på Teneriffa. Alla är klädda i sina bästa kläder och med en flaska i handen för att njuta av den bästa nyårsfesten på Teneriffa. När midnatt närmar sig tittar folk upp på klockan för att se när visaren når sin högsta punkt. Vid klockans första slag stoppar alla sina druvor i munnen och så vidare till den sista. När klockan har slutat slå hörs rösten ”Gott nytt år” unisont, och alla omfamnar och kysser varandra av lycka, oavsett om de känner varandra eller inte.

Medan de som befinner sig på stranden firar på restaurangernas terrasser, längs strandpromenaden och på strandfesterna. Vi rekommenderar Playa de Las Américas och Costa Adeje för att välkomna det nya året på Teneriffa. Det är inte konstigt att vår ö är en av spanjorernas mest populära destinationer för att välkomna det nya året på stranden.

Festligheter på barer, pubar och diskotek

Nyårsafton på Teneriffa firas också i privata salonger och på nattklubbar. Det är här de berömda cotillones äger rum, det är fester med dans, drinkar och middagar som är utformade för tillfället.

Nyårsafton på hotellet

Vissa föredrar att tillbringa den inne på hotellet, där allt är förberett för att ge den bästa nyårsmiddagen på Teneriffa. Du får njuta av livemusik med lyxiga orkestrar, dans och underhållning i en exklusiv atmosfär.

Var är den bästa platsen för nyårsafton på Teneriffa?

Om du är på Teneriffa och vill veta var du ska tillbringa nyårsafton, så finns här några av de mest ikoniska platserna på ön, där festen och nöjet ljuder i fjärran.

Nyårsafton i Los Cristianos Teneriffa

Denna stad i Arona sägs vara värd för de bästa festerna på ön. Här kan du njuta av liveorkestrar, topp-DJ:s, cotillions och naturligtvis ett fantastiskt fyrverkeri.

Plaza de España i Santa Cruz de Tenerife

Kom till torget för att fira och dansa till rytmen av levande musik. Allt kommer att vara dekorerat med massor av ljus och färg för att välkomna det nya året med den bästa energin.

San Sebastian-torget i Adeje

Detta är en magisk plats som samlar de mest glada människorna i staden. Gå med i folkmassan för att dela glädjen över det nya året.

Puerto de la Cruz

Detta är en av de mest populära platserna att fira nyårsafton på Teneriffa. Du hittar många restauranger som är uppdukade för tillfället med evenemang som organiseras för att välkomna det nya året med glädje och nöje.

La Laguna

Förutom de nyårsaftonsevenemang som firas i alla städer på Teneriffa har La Laguna ytterligare ett evenemang, den populära universitetsnyårsafton. Detta evenemang hålls den näst sista torsdagen i december för att samla områdets universitetsstudenter, som tar tillfället i akt att ta farväl av året med en stor fest i sällskap av sina klasskamrater.

Fyrverkerier på nyårsafton

new years eve tenerife (5)

På Teneriffa, liksom överallt i världen, är fyrverkerierna stjärnorna på nyårsfesten. Oavsett var du befinner dig, på ditt hotell, på stranden eller på en båt, måste du gå ut och titta på fyrverkerierna. Hundratals färgade fyrverkerier fyller himlen med magi och hopp. Du kan också ta reda på vilka områden som kommer att användas för uppskjutningen för att skjuta upp dina raketer i luften och skicka dina drömmar och önskningar med dem.

Detta är ett unikt ögonblick på året, då vi lämnar ett skede bakom oss och förbereder oss för ett nytt, med optimism och lycka. Titta upp mot himlen tillsammans med dina barn, din partner, din familj och dina vänner. Skratta, sjung och gråt, låt dina känslor komma upp till ytan och kram dem alla så hårt du kan. Nyårsaftonens fyrverkerier på Teneriffa har en låg bullerpåverkan.

Alla är välkomna att fira nyårsafton på Teneriffa

Det är värt att nämna att utegångsförbudet på Teneriffa på nyårsafton var en åtgärd som vidtogs på grund av coronaviruskontingenten. På grund av det stora antalet människor beslutades det att det inte skulle finnas några människor på gatorna, men detta är dock över nu och vi kan återgå till att vara glada utan bekymmer. Ni har inget att förlora och mycket att njuta av, så kom och följ med oss för att äta druvor och ha det trevligt.

Nyårsafton på Teneriffa sänds på TV för alla som måste stanna hemma eller ligger på sjukhus. Målet är att alla ska delta och få ett gott nytt år.

Skriv till oss så hjälper vi dig att planera ditt nyårsfirande på Teneriffa, vi har de bästa planerna och rekommendationerna. Lämna ett meddelande på WhatsApp så hjälper vi dig gärna, kom ihåg att vi varje år får en stor tillströmning av besökare, så du bör göra dina bokningar flera dagar i förväg.

Båtcharter i Teneriffa
Fiskeresor i Teneriffa
Öutflykt i Teneriffa
Vattensporter i Teneriffa
Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!
Relaterade artiklar:
Stränder i Teneriffa