Vad ska man göra på nyårsafton på Teneriffa?

Vad ska man göra på nyårsafton på Teneriffa?

Guide

Att tillbringa nyårsafton på Teneriffa är en av de upplevelser som på grund av sin intensitet stannar kvar i minnet hela livet. Efter nyårsmiddagen på Teneriffa är det brukligt att gå ut på gatan för att njuta tillsammans som en stor familj. I det här inlägget kommer du att lära dig om alla alternativ som Teneriffa har att erbjuda för nyårsafton och du kommer att få reda på varför alla vill komma hit för att välkomna det nya året.

Vi bör nämna att vädret på Teneriffa på nyårsafton är i genomsnitt 20 grader Celsius. Ön har ett utmärkt klimat året runt, så invånarna på Teneriffa har lyxen att tillbringa nyårsafton på gatorna och stränderna i lugn och ro. Detta är en av de mest attraktiva egenskaperna för besökare som kommer hit för att fly från kylan.

Vad ska man göra på nyårsafton på Teneriffa?

¿Que hacer en Nochevieja en Tenerife?

Innan vi fortsätter vill vi berätta hur nyårsafton firas i Spanien. Festen börjar den 31 december och pågår till långt in på småtimmarna den 1 januari.

En av de viktigaste traditionerna är de 12 lyckodruvorna, som äts upp till rytmen av klockslagen klockan 12 på natten. Det sägs att den som äter dem i tid kommer att få ett framgångsrikt år. Det är en mycket rolig och viktig aktivitet. Kom och ät druvorna tillsammans med oss för att välkomna året på rätt köl.

Efter nyårets ankomst hör vi hur man öppnar flaskorna och den kollektiva glädjen. Alla skrattar, skämtar och gratulerar varandra och förlänger nöjet i några timmar eller så länge kroppen klarar av det. Man kan också höra bilarna som passerar förbi med sina tutande horn.

På Teneriffa är det ännu roligare eftersom glädjen ligger i vårt blod. Om du vill komma, här är de bästa alternativen för att ta farväl av det gamla året och välkomna det nya som vi vet hur man gör på Teneriffa.

Nyårsfest på en båt

Ett av de bästa sätten att välkomna det nya året på Teneriffa är att göra det till havs och i badkläder. Genom att hyra en båt med skeppare på Teneriffa för att tillbringa nyårsafton får du njuta av olika tjänster som öppen bar, matbuffé, trevlig musik och möjlighet att bada i Atlantens uppfriskande vatten. Naturligtvis kommer vi att befinna oss på en lämplig plats för att bevittna spektaklet av ljus och färger som lyser upp natthimlen vid midnatt.

Utomhusfester på gator, torg och stränder

Torgen är favoritplatser för att välkomna det nya året på Teneriffa. Alla är klädda i sina bästa kläder och med en flaska i handen för att njuta av den bästa nyårsfesten på Teneriffa. När midnatt närmar sig tittar folk upp på klockan för att se när visaren når sin högsta punkt. Vid klockans första slag stoppar alla sina druvor i munnen och så vidare till den sista. När klockan har slutat slå hörs rösten ”Gott nytt år” unisont, och alla omfamnar och kysser varandra av lycka, oavsett om de känner varandra eller inte.

Medan de som befinner sig på stranden firar på restaurangernas terrasser, längs strandpromenaden och på strandfesterna. Vi rekommenderar Playa de Las Américas och Costa Adeje för att välkomna det nya året på Teneriffa. Det är inte konstigt att vår ö är en av spanjorernas mest populära destinationer för att välkomna det nya året på stranden.

Festligheter på barer, pubar och diskotek

Nyårsafton på Teneriffa firas också i privata salonger och på nattklubbar. Det är här de berömda cotillones äger rum, det är fester med dans, drinkar och middagar som är utformade för tillfället.

Nyårsafton på hotellet

Vissa föredrar att tillbringa den inne på hotellet, där allt är förberett för att ge den bästa nyårsmiddagen på Teneriffa. Du får njuta av livemusik med lyxiga orkestrar, dans och underhållning i en exklusiv atmosfär.

Var är den bästa platsen för nyårsafton på Teneriffa?

Om du är på Teneriffa och vill veta var du ska tillbringa nyårsafton, så finns här några av de mest ikoniska platserna på ön, där festen och nöjet ljuder i fjärran.

Nyårsafton i Los Cristianos Teneriffa

Denna stad i Arona sägs vara värd för de bästa festerna på ön. Här kan du njuta av liveorkestrar, topp-DJ:s, cotillions och naturligtvis ett fantastiskt fyrverkeri.

Plaza de España i Santa Cruz de Tenerife

Kom till torget för att fira och dansa till rytmen av levande musik. Allt kommer att vara dekorerat med massor av ljus och färg för att välkomna det nya året med den bästa energin.

San Sebastian-torget i Adeje

Detta är en magisk plats som samlar de mest glada människorna i staden. Gå med i folkmassan för att dela glädjen över det nya året.

Puerto de la Cruz

Detta är en av de mest populära platserna att fira nyårsafton på Teneriffa. Du hittar många restauranger som är uppdukade för tillfället med evenemang som organiseras för att välkomna det nya året med glädje och nöje.

La Laguna

Förutom de nyårsaftonsevenemang som firas i alla städer på Teneriffa har La Laguna ytterligare ett evenemang, den populära universitetsnyårsafton. Detta evenemang hålls den näst sista torsdagen i december för att samla områdets universitetsstudenter, som tar tillfället i akt att ta farväl av året med en stor fest i sällskap av sina klasskamrater.

Fyrverkerier på nyårsafton

new years eve tenerife (5)

På Teneriffa, liksom överallt i världen, är fyrverkerierna stjärnorna på nyårsfesten. Oavsett var du befinner dig, på ditt hotell, på stranden eller på en båt, måste du gå ut och titta på fyrverkerierna. Hundratals färgade fyrverkerier fyller himlen med magi och hopp. Du kan också ta reda på vilka områden som kommer att användas för uppskjutningen för att skjuta upp dina raketer i luften och skicka dina drömmar och önskningar med dem.

Detta är ett unikt ögonblick på året, då vi lämnar ett skede bakom oss och förbereder oss för ett nytt, med optimism och lycka. Titta upp mot himlen tillsammans med dina barn, din partner, din familj och dina vänner. Skratta, sjung och gråt, låt dina känslor komma upp till ytan och kram dem alla så hårt du kan. Nyårsaftonens fyrverkerier på Teneriffa har en låg bullerpåverkan.

Alla är välkomna att fira nyårsafton på Teneriffa

Det är värt att nämna att utegångsförbudet på Teneriffa på nyårsafton var en åtgärd som vidtogs på grund av coronaviruskontingenten. På grund av det stora antalet människor beslutades det att det inte skulle finnas några människor på gatorna, men detta är dock över nu och vi kan återgå till att vara glada utan bekymmer. Ni har inget att förlora och mycket att njuta av, så kom och följ med oss för att äta druvor och ha det trevligt.

Nyårsafton på Teneriffa sänds på TV för alla som måste stanna hemma eller ligger på sjukhus. Målet är att alla ska delta och få ett gott nytt år.

Skriv till oss så hjälper vi dig att planera ditt nyårsfirande på Teneriffa, vi har de bästa planerna och rekommendationerna. Lämna ett meddelande på WhatsApp så hjälper vi dig gärna, kom ihåg att vi varje år får en stor tillströmning av besökare, så du bör göra dina bokningar flera dagar i förväg.

Båtcharter i Teneriffa

Relaterade artiklar:

Det finns verkligen många goda skäl att boka våra båtturer på Teneriffa. Njut av...
Letar du efter öturer på Teneriffa? Håll dig uppdaterad! Hos oss kan du göra de...
Upplev vad en exklusiv privat båtcharter på Teneriffa kan erbjuda dig: solsken och...
Teneriffa är en känd semesterort för strandsemester. Människor från hela världen...
Båtuthyrning på Teneriffa, en speciell och oförglömlig upplevelse för din semester....
Det är dags att prata om pooler och rutschkanor. Här presenterar vi de mest...
Om du letar efter aktiviteter för att njuta av naturen och aktiv turism har vi vad du...
Vi har definitivt de bästa nöjesparkerna för att garantera dig den bästa utflykten...
Ett av de bästa sätten att upptäcka naturen och stigarna på Teneriffa är att åka...
På Teneriffa finns det många möjligheter att fira viktiga stunder och dela dem med dem...

Stränder i Teneriffa

Det är en stadsstrand som ligger vid kajen och strandpromenaden i Puerto Santiago. Den...
Playa los Guios är en vacker strand som är välsignad av naturen. Perfekt för att åka...
Det är en fantastisk stadsstrand för att sola och njuta av Teneriffas hav. På grund av...
Playa de las Vistas, även känd som Las Vistas-stranden, är en mycket attraktiv strand...
Det är en urban strand i Costa Adeje som erbjuder allt du behöver för en fantastisk...
Playa de Troya I och II är två stränder i Costa Adeje. Här hittar du allt det roliga...
Det är en vacker strand på Teneriffa som fortfarande är okänd för många turister,...
Det är en stadsstrand som är mycket populär på Teneriffa och som tar emot många...
Playa Fañabé är en härlig ljus sandstrand med fantastiska fritidsaktiviteter. Den...