Första publicering: juli 15, 2021 | Senast uppdaterad: september 6, 2022 | Författare: Jan Daniel

Saker att göra i La Caleta

På den här sidan hittar du de bästa och mest rekommenderade sakerna att göra i La Caleta. La Caleta är en lugn semesterort som ligger på södra Teneriffa i Costa Adeje.

Kolla in vår sammanfattning av de bästa sakerna att göra i La Caleta för att få ut så mycket som möjligt av din semester:

 • Båtuthyrning utan tillstånd
 • Båttur för att se valar och delfiner
 • Snorkling med sköldpaddor på Teneriffa
 • Paket med vattensporter

La Caleta

Att tillbringa semestern i La Caleta är ett utmärkt tillfälle för båtturer, valskådning och utomhusaktiviteter. Håll kontakten med naturen och svalka dig i Atlantens härliga vatten.

La Caleta är en mycket välkomnande fiskeby som är värd ett besök för att vila och ladda batterierna. De som besöker oss och lär känna La Caleta blir förälskade i dess smaker och turkosa vatten. De säger att de kommer att återvända till La Caleta vid nästa semester på Teneriffa. Många utlänningar köper fastigheter i La Caleta för sin semester.

Älskare av god mat kommer ofta för att njuta av La Caletas skaldjur, som anses vara de bästa på ön. Missa inte möjligheten att komma hit och koppla av, dela ett glas vin och smaka på utsökt gastronomi framför havet.

Reina Sofia flygplats

Den närmaste flygplatsen till La Caleta är Teneriffas södra flygplats TFS, känd som Reina Sofia. Den förbinder Teneriffa med olika länder i Europa och Afrika via 150 flygbolag. Under vintersäsongen upplever den en ökning av flygningar på grund av att passagerare anländer till Teneriffa i jakt på ett varmare klimat. Det är den största flygplatsen på ön och den bäst utrustade för att möta resenärernas behov. Du kan ta dig från flygplatsen till viken med buss, hyrbil och taxi. Busshållplatsen är belägen framför flygplatsen.

Båtar att hyra i La Caleta

Saker att göra i La Caleta

En av de mest populära sakerna att göra i La Caleta är att hyra en båt för att segla på Atlantens vatten. Därför börjar vi vår lista över aktiviteter med de bästa alternativen för båtar att hyra på Teneriffa och listan över aktiviteter du kan göra ombord.

Båtuthyrning utan skeppare eller licens

Det här är en fantastisk aktivitet där du kan ta med din familj och dina vänner för att segla medan du kör båten. Bareboats är små och lätta att köra. Det bästa med den här typen av båtar är att du inte behöver någon skeppare och eftersom de är lätta att köra behöver du inte ha ett giltigt båtkort som du behöver med större båtar.

Vi rekommenderar följande alternativ för att du ska känna dig som en sjöman och segla glatt längs Teneriffas kust:

 • RIB-båt i Teneriffa södra Puerto Colon (inget körkort krävs)
 • Yachtcharter i Teneriffa södra utan skeppare (Inget båtcertifikat krävs)

Uthyrning av segelbåt

tenerife sailing Boat Charter Kosamui

Vi rekommenderar att du inkluderar segelbåtsuthyrning på Teneriffa som en av de saker du kan göra i La Caleta. Det är fantastiska båtar med de bästa egenskaperna. De är idealiska för en tur ut på havet och njut av en avkopplande dag.

I resplanen ingår ett besök på den plats där valarna passerar förbi. Du kommer att kunna se valar, delfiner och andra marina arter som lever nära Teneriffas kust. De små segelbåtarna rymmer i genomsnitt upp till 12 personer. Resplanen är utformad för att uppfylla de vanligaste önskemålen från våra kunder, men vi kan anpassa oss till dina önskemål. Allt du behöver göra är att skriva till oss på WhatsApp för att chatta.

Seglingsturer gör det möjligt att dela med dina nära och kära i total avskildhet. Medan du befinner dig på en av dykarnas favoritplatser kan du dyka djupare för att snorkla. Du kommer att häpna över den stora biologiska mångfalden på Teneriffas kust.

Här är två av våra bästa segelbåtar på Teneriffa:

 • Liten segelbåt charter i Teneriffa södra
 • Charter av segelbåt på Teneriffa med Kosamui

Båtar utan skeppare (med licens)

Vi tillhandahåller båtar som du kan köra själv. Om du vill segla på havet där du själv är kapten har vi vad du behöver. Båtar utan skeppare står till ditt förfogande så att du kan ta med familjen och vännerna på en tur längs Teneriffas kust.

Du behöver ett giltigt båtkort för att få köra båtarna. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna. Kolla in vår båt utan skeppare på Teneriffa (båtkort krävs).

Lyxbåtar på Teneriffa södra

Om din lista över aktiviteter i La Caleta inkluderar en flykt till havet men du vill göra det på bästa möjliga sätt rekommenderar vi en lyxjakt. Våra yachter är utformade för maximal komfort för våra gäster.

En lyxjakt är som att bo i ett palats, allt är utformat för att tillfredsställa den mest krävande smaken. Med en lyxjaktcharter ingår besättning, måltider och drycker. Resplanen är utformad så att du kan njuta av havet till fullo. Utrustning för fiske och snorkling ingår också för att du ska få ut det mesta av din semester. Njut ombord på vår lyxjakt på Teneriffa Astondoa 40.

Privat båtcharter

Neptuno Tenerife Private Boat Charter

Privat båtcharter är en annan av de saker att göra på Teneriffa som gör att du kan njuta av din semester som bara lokalbefolkningen vet hur man gör. Vi bjuder in dig att hyra en privat båt för att fira speciella evenemang ombord.

Bjud in dina vänner och din familj för att fira speciella händelser. Ta med din partner på en romantisk resa och visa hur mycket du älskar honom eller henne. Det här är en fantastisk aktivitet för att ta med ditt arbets- eller affärsteam för att avstressa och njuta av livet på havet.

Våra kunder hyr ofta privata båtar på Teneriffa för att fira:

 • Födelsedagar
 • Bröllopsdagar
 • Svensexor och möhippor
 • Avslutningar
 • Och mycket mer

Motorbåtar

Det finns ett brett utbud av aktiviteter i La Caleta. Om du föredrar adrenalin och känner vinden i ansiktet rekommenderar vi att du hyr en motorbåt. Känslan är annorlunda än i en större båt, med en motorbåt upplever du farten bättre. Vi föreslår att du hyr en motorbåt på Teneriffa med Quicksilver 755 Sundeck med eller utan skeppare.

Dykning

Try Dive in Tenerife South

Det här området är gynnat av naturen. Ekosystemet som skapats av undervattensklipporna lockar till sig ett stort antal marina arter. Dyk i dess vatten och upplev den mest fantastiska upplevelsen under din semester. Dykning och snorkling är aktiviteter i La Caleta som inte får saknas på din aktivitetslista.

För dem som inte vill dyka för djupt är snorkling en annan underbar aktivitet för att utforska under vattnet utan att lämna ytan. Simma tillsammans med bläckfiskar, havsabborrar, muränor, sköldpaddor och olika tropiska fiskar.

Tack vare att det är svårtillgängligt är det här området hemvist för en stor biologisk mångfald. I dess vatten samexisterar kalkalger, koraller, svampar och andra marina arter.

Vi bjuder in dig att dyka i vattnen som omger klipporna för att njuta av dess friskhet och biologiska mångfald. Boka någon av följande dykaktiviteter:

 • Första gången du dyker på Teneriffa
 • PADI Scuba Review i Teneriffa södra

Utflykter på Teneriffa

Om du kommer till Teneriffa och letar efter saker att göra i La Caleta för att lära känna ön på djupet bör du boka en guidad utflykt. Det räcker inte att bara stanna på hotellet och besöka stranden. Du bör vandra genom Teneriffas gator, träffa människorna och njuta av den vänliga atmosfären.

Våra utflykter anordnas av proffs i branschen. Guiderna har full kunskap om ön och dess hemligheter. Du kommer alltid att få det vänliga och hjärtliga bemötande du förtjänar. Lär känna Teneriffa, dess historia, landskap och några anekdoter. Vi presenterar två av våra bästa utflykter för att lära känna Teneriffa:

 • Utflykt till Teide, Teneriffa
 • Dagsutflykt till Santa Cruz, La Laguna och Taganana, Teneriffa

Vattensporter i La Caleta

Jetski in tenerife south

La Caleta är en idealisk plats för vattensporter. Allt du hittar här kommer att få dig att känna extrema känslor. Kom och njut av följande vattensporter tillsammans med dina vänner och din familj i närheten av La Caleta:

 • Bananbåt
 • Flygande fisk
 • Jetski
 • Parascending
 • Paragliding

Temaparker i La Caleta

Förutom alla aktiviteter i La Caleta för att njuta av havet rekommenderar vi att du besöker nöjesparkerna. Teneriffa har ett utmärkt utbud av parker, djurparker och vattenattraktioner.

Besök Teneriffas djurparker för att komma i kontakt med naturen och dela med djuren på nära håll. Du kommer att hitta fågel- och havsdjursföreställningar. Vattenparkerna å sin sida ger dig möjlighet att njuta av sina simbassänger och gigantiska rutschkanor. Om du vill veta mer kan du läsa vår lista över aktiviteter i La Caleta Teneriffa i slutet av texten. Ta reda på mer om två av våra parker för hela familjen att njuta av genom att följa länkarna nedan:

 • Djungelparken på södra Teneriffa
 • Siam Park, vattenparken på södra Teneriffa

Quadcykling på Teneriffa södra

Quadcykling är en annan av de saker att göra i Los Gigantes som du inte får missa. Quadcykling är spännande och roligt. Turen omfattar öns vackra landskap och kontrasterna mellan landskapen bidrar till spänningen på resan. Åk i hög hastighet och känn vinden i ansiktet.

Den här typen av fordon är mycket säker. Du får också exakta instruktioner innan äventyret börjar så att du är medveten om de viktigaste aspekterna av turen och fordonet.

Upptäck kustens charm, vandra genom plantagerna med doften av frisk jord och terrängen som berörs av vulkaniska lavaströmmar.

 • Quad-safari på södra Teneriffa
 • Quadcykling på Teneriffa

Transporttjänst

De flesta av de aktiviteter som anges i den här posten erbjuder transport från La Caleta för din maximala komfort. Klicka bara på bilden av varje aktivitet för en mer detaljerad beskrivning, foton och priser. Se även de närliggande aktiviteterna som utgår från Costa Adeje i allmänhet.

Om du letar efter aktiviteter att göra med din partner rekommenderar vi saker att göra på Teneriffa för par.

Kontakt med oss

Detaljer om alla aktiviteter i La Caleta Teneriffa hittar du i listan nedan. Klicka på den aktivitet du vill göra för att få mer information. Om du vill boka eller har några frågor är det enklaste sättet att kontakta oss via WhatsApp.

Boka via WhatsApp

Aktivitetspaket i La Caleta

Båtturer i La Caleta

Båtuthyrning i La Caleta

Dykning i La Caleta

Fiskecharter i La Caleta

Jet ski i La Caleta

Öutflykt i La Caleta

Quad Bike Safaris i La Caleta

Rekommenderade saker att göra i La Caleta

Temaparker i La Caleta

Vandring i La Caleta

Vattensporter i La Caleta

Boka via WhatsApp

Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.