Första publicering: juli 15, 2021 | Senast uppdaterad: september 6, 2022 | Författare: Jan Daniel

Aktivitetspaket i Playa Paraiso

Båtcharter i Playa Paraiso

Båtturer i Playa Paraiso

Dykning i Playa Paraiso

Öutflykt i Playa Paraiso

Quad Bike Safaris i Playa Paraiso

Rekommenderade saker att göra i Playa Paraiso

Temaparker i Playa Paraiso

Valskådning i Playa Paraiso

Vandring i Playa Paraiso

Vattensporter i Playa Paraiso

Saker att göra från Playa Paraiso

Playa Paraíso är en vacker ort på södra Teneriffa. Det är för närvarande ett av öns mest trafikerade områden tack vare det utmärkta utbudet av hotell och tjänster för turister.

I det här inlägget presenterar vi saker att göra i Playa Paraíso så att du kan njuta av ditt livs bästa semester. Innan vi börjar föreslår vi att du läser vår sammanfattning av rekommendationer för att organisera din semester på Teneriffa.

 • Charter av segelbåt för att se delfiner och valar
 • Lyxjaktcharter för att kryssa på Atlanten
 • Utflykter för att lära känna Teneriffa, dess gator, smaker och dofter.
 • Paragliding över Teneriffas himmel

Paradisstranden

Välkommen till Playa Paraíso, en idealisk semesterort med bra klimat och kristallklart vatten. Den ligger vid kusten i kommunen Adeje och anses vara en av de viktigaste turistplatserna på hela ön. Playa las Américas har ansträngt sig för att utvecklas som turistort och erbjuder därför alla nödvändiga tjänster för semesterfirare. I detta område finns ett utmärkt hotellutbud med 4- och 5-stjärniga hotell.

Här finns det gott om affärer, barer, restauranger och fritidsanläggningar. Det är en utmärkt plats för besökare och människor som vill bo här.

Flygplats

Den närmaste flygplatsen till Playa Paraiso är Reina Sofia Airport. En stor internationell flygplats som tar emot besökare från över 150 länder. Under hela året är det en hög passagerartrafik. De mest trafikerade tiderna är helgerna och vintersäsongen, så flygplatsen har byggts om för att klara av den höga efterfrågan. Bussar, taxibilar och hyrbilar finns tillgängliga framför flygplatsen.

Val- och delfinskådning

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)

Teneriffas kust är en av de bästa platserna för val- och delfinskådning året runt. Vi inbjuder dig att boka en båttur för val- och delfinskådning på Teneriffa. Detta är en av de mest populära aktiviteterna i Playa Paraíso bland turister.

Den vanligaste arten i dessa vatten är flasknosdelfinen, som vanligtvis simmar en bit från kusten så de är lättast att se. Andra delfiner som också lever i dessa vatten är den atlantiska fläckiga delfinen, den grovtandade delfinen och den vanliga delfinen, men de är mer säsongsbundna och mindre vanliga så det blir svårare att se dem beroende på vilken tid på året du besöker. Du kan också se grindvalar, som kan bli upp till 5 meter långa. De kallas också för grindvalar och är lättare att se.

Privata båtturer

Med privata båtturer på Teneriffa kan du och dina vänner och din familj njuta av en annorlunda dag ute på havet. Ni kommer att njuta av havet och solen i en exklusiv atmosfär.

Ring oss för att fastställa antalet deltagare och för att reda ut vissa tvivel. Du kan fira speciella händelser ombord och festa på Teneriffa-stil. I turen ingår ett besök på klipporna, drycker, mat och möjlighet att gå ner för ett dopp i vattnet.

Njut av vår privata båtutflykt på Teneriffa (upp till 22 deltagare). Vi specialiserar oss på att tillfredsställa våra kunder och vet exakt vad du behöver för att få den bästa semestern på ön.

Dykning i Playa Paraiso

Safari with Kayak in Tenerife South (1)

Kom och njut av nöjet att simma med det marina livet utanför Teneriffas kust. Dykning är en av de mest populära och efterfrågade aktiviteterna i La Caleta. Det skydd som klipporna erbjuder skapar en säker miljö för det marina livet. Området är hemvist för många olika arter som finner en säker tillflyktsort.

Dykare älskar att dyka i bukten på Teneriffa för att utforska och upptäcka naturens charm. Simma tillsammans med sköldpaddor och tropiska fiskar. Detta är en av de saker att göra i Playa Paraiso som bör finnas med på din lista över saker att göra. Om du aldrig har dykt förut behöver du inte oroa dig, vi har planer för nybörjare som åtföljs av en expertguide.

Kolla in våra dykningspaket på Teneriffa syd nedan:

 • Första gången du dyker på Teneriffa
 • Dykpaket på Teneriffa
 • PADI Suba Diver dykkurs på Teneriffa

Charter av segelbåt i Playa Paraiso

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot

Våra kapitalbåtar erbjuder en lugn och säker tur på Atlantens vatten. Njut tillsammans med dina gäster utan att oroa dig för detaljerna kring båten och överfarten.

Våra lyxbåtar är utrustade för att ge dig den högsta komforten. Njut av utmärkta funktioner och superb design för att tillfredsställa den mest sofistikerade smaken.

Lyxjaktcharter är perfekt för att fira speciella evenemang. Vi bjuder in dig att fira din födelsedag eller bröllopsdag abort. En annan sak du kan göra på paradisstranden är att ta med din partner på en romantisk resa till havs. Njut av en romantisk dag med din partner och låt er vaggas av vågornas ljud. Under turen kan ni sola, koppla av och njuta av utsikten. Mat och dryck ingår i priset. Om du har några frågor kan du skriva till oss på WhatsApp för att klargöra tvivel och hjälpa dig att välja den båt som bäst passar dina behov.

Utflykter i Playa Paraiso

En utflykt runt ön är en annan sak att göra i Playa Paraiso under din semester på Teneriffa. För att lära känna Teneriffa på djupet bör du gå genom dess gator och smaka på dess autentiska smaker.

Våra privata utflykter organiseras av proffs i branschen. Vi fokuserar på att ge våra kunder den bästa upplevelsen. Den privata rundturen gör det möjligt för dig att lära känna ön i din egen krets.

Teneriffa har många byar med en spektakulär attraktion att besöka och njuta av. Vi har också utflykter till Teide, kungen av cumbia på Teneriffa och varifrån olika vandringsleder startar. Uppstigningen till Teide är en av aktiviteterna på paradisstranden som man inte får missa. Väl uppe på toppen får du en privilegierad utsikt över ön som du inte får från något annat ställe. Se nedan våra utflykter för att lära känna Teneriffa inifrån:

 • Utflykt till Teide, Teneriffa
 • Teide – Masca, autentiska Kanarieöarna
 • Dagstur på Teneriffa till Santa Cruz, La Laguna och Taganana

Vattensporter i Playa Paraiso

Motor Boat Charter in Gran Canaria Pasito Blanco (1)

Vattensporter är en annan av Teneriffas måste-aktiviteter på semestern. För dem som vill uppleva extrema känslor och explosivt adrenalin rekommenderar vi vattensporter i Playa Paraiso.

Men om du vill åka snabbare på vattnet rekommenderar vi att du hyr en jetski. Ta en tur med din partner eller en vän för att komma iväg i högsta fart och utforska de hemliga hörnen av Teneriffas kust.

Slutligen rekommenderar vi paragliding över Teneriffa. Efter flera dagars dykning och bad i Atlantens kristallklara vatten är det dags att ta sig upp i luften. Se utsikten över ön som en fågel och njut av detta paraglidingäventyr med fantastiska spänningar och sensationer.

Vandring på Teneriffa

Teneriffa erbjuder olika vandringsleder för fantastiska upplevelser i kontakt med naturen. Vi bjuder in dig till aktiv turism på Teneriffa genom de olika vandringslederna på ön. Känn dig levande, håll dig aktiv och fyll dig med naturens energi. Den friska luften är förnyande och skönheten i öns landskap får oss att känna oss fulla och entusiastiska.

Vi har olika rutter med olika krav. De svåraste lederna är de som går upp i bergen. De rekommenderas endast till erfarna personer som behärskar svindel. Den här typen av terräng har många stenar och hala ställen.

För personer som vill dela med sig av naturen och andas frisk luft utan komplikationer har vi vackra stigar inom Laurisilvas skogar. Detta är ett utmärkt tillfälle att njuta av naturen och dess charm.

Temaparker

camel park in tenerife south

Teneriffa erbjuder ett brett utbud av nöjesparker och attraktioner för alla åldrar. Här kan du njuta av spektakulära djurparker med olika djurarter.  Besök var och en av Teneriffas temaparker för att själv upptäcka deras kvalitet och fritidsalternativ.

 • Apparken på Teneriffa: Detta är en park på Teneriffa där apor lever i frihet. Du kan dela med dem, mata dem och ta några bilder. Här finns också en del fåglar och sköldpaddor som du kan njuta av och ta bilder på.
 • Kamelparken på Teneriffa: Den här parken är mer lik en bondgård. Här hittar du bedårande kameler som du kan ta en lugn tur på deras ryggar. Det finns också några höns och andra djur som du kan dela och ta bilder med.
 • Djungelparken på södra Teneriffa: Detta är en fantastisk park som får dig att känna dig som om du befinner dig i djungeln. Du går längs naturstigar och du måste korsa några broar bredvid vattenfall. Jungle Park är en attraktiv park med en mängd olika djur och attraktioner för hela familjen.
 • Spa på södra Teneriffa: Aqua Club Termal: Mer än en vattenpark, det är en anläggning för att koppla av och släppa på spänningar. På detta spa hittar du olika aktiviteter för att koppla av. Välj mellan termiska bassänger, skönhetsområde, fitness och mycket mer.
 • Siam Park, vattenparken på Teneriffa södra: Den är känd som en av de bästa parkerna på Teneriffa. Det är en enorm park med dussintals attraktioner för alla smaker. Du kan välja mellan extrema åkattraktioner för de mer energiska och mer mjuka åkattraktioner för barn.
 • Entré med transport till Loro Parque på Teneriffa: Njut av en dag i denna fantastiska park där papegojorna är kungar. Njut även av andra djur och delfinshowen till allas förtjusning.

Kontakt med oss

Meddela oss var du bor för att bedöma tillgången till transport för de aktiviteter som nämns här. Vi strävar efter att ge dig komfort och göra det enkelt för dig. I slutet av ingången hittar du flera aktiviteter att göra. Om du har några frågor kan du skriva till oss på WhatsApp så hjälper vi dig att reda ut dem.

Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Relaterade artiklar:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0