Eerste publicatie: januari 28, 2022 |

Playa de Troya Strand

Playa de Troya I en II zijn twee stranden in Costa Adeje. Hier vindt u al het plezier van de zee, de golven en het zand, plus goede muziek en geweldige feesten. Beide stranden liggen naast elkaar, dus je kunt er gemakkelijk overheen lopen.

Ze liggen in een van de meest toeristische gebieden van Tenerife, zodat ze het grootste deel van het jaar een hoog gemiddeld aantal toeristen ontvangen. In de zomer is het aantal bezoekers en toeristen uit de hele wereld het grootst.

Het water is er erg rustig, omdat het wordt beschermd door golfbrekers, waardoor het ideaal is om er met het hele gezin van te genieten.

Blauwe vlag

Dit is een onderscheiding die wordt toegekend aan de beste stranden.

Playa de Troya voert met trots de blauwe vlag, wat betekent dat u er rustig water vindt met veel wateractiviteiten, verschillende diensten voor uw ontspanning en plezier.

Dit is de reden waarom het een favoriete toeristische bestemming is geworden over de hele wereld. Het ontvangt toeristen uit de hele wereld, die worden aangetrokken door de eeuwige zon en het kalme water. Maar die ook houden van de bars, disco’s en restaurants in de omgeving, allemaal in de meest kosmopolitische zone van het eiland.

Playa de Las Américas Strand

Het strand van Troya behoort tot het zandgebied dat bekend staat als Playa Las Américas, dat bestaat uit 4 stranden die van elkaar gescheiden zijn door dijken. Troya is het grootste van deze stranden en wordt beschouwd als een van de beste stranden van Costa Adeje.

Locatie

Gemeente: Adeje

Het ligt in het zuiden van Tenerife, meer bepaald tegenover de hotels Hesperia Troya en Palm Beach.

Zand

Playa Troya - Costa Adeje Beach (12)

Het soort zand aan deze kant van de zee is grijsbruin door zijn vulkanische oorsprong.

Het is ook heerlijk zand en een favoriet voor veel bezoekers die er graag op liggen om te zonnebaden.

Diensten

Playa Troya - Costa Adeje Beach (4)

  • Parasols en ligbedden tegen betaling
  • Reddingspost van het Rode Kruis: staat altijd onder toezicht en heeft badmeesters voor de veiligheid van de zwemmers.
  • Wateractiviteiten: voor uw comfort en plezier vindt u er jetski’s, waterfietsen en ligstoelen om te zonnebaden.
  • Terrassen met uitzicht op zee
  • Toeristisch informatiepunt

Feesten en plezier

Op het Troya II strand vindt u de beroemde Monkey Beach Club, een geweldige plek voor al diegenen die gaan voor plezier en die een goede tijd willen hebben met vrienden en familie.

Hier kunt u genieten van cocktails, heerlijk eten en een geweldige tijd hebben op de feesten die er worden georganiseerd.

Boardwalk

Hotel Palm Beach Pool View next to Playa de Troya

Naast het strand is de promenade afgezoomd met winkelcentra, flats, hotels, restaurants, geldautomaten en taxistandplaatsen.

Hoe er te komen

Afhankelijk van waar u zich bevindt, kunt u een van de 5 lijnen van het stadsvervoer nemen die vlak langs het strand lopen. Dat zijn: 416, 441, 472 en 473.

Maar als u te ver weg bent, kunt u een auto huren en naar de gemeente Costa Adeje gaan.

Over het algemeen zijn de drukste tijden op zondagmiddag in de zomer. Dus nu heb je een nieuwe plek om naartoe te gaan en je lichaam aan de zee in beweging te krijgen.

Vlaggen

Playa Troya - Costa Adeje Beach (1)

Wij zeggen altijd dat veiligheid bij onszelf begint. Om u te helpen de toestand van de zee te bepalen, moet u op de hoogte zijn van de vlaggen die voor dergelijke informatie zijn opgesteld.

Aan de hand van hun kleur weet je of je op dat moment mag duiken, volgens de volgende code:

  • Rode vlag: duiken niet toegestaan
  • Gele vlag: U mag duiken, maar wees voorzichtig.
  • Groene vlag: u kunt zwemmen en in alle rust van het water genieten.

Foto’s Playa de Troya Strand

Playa Troya - Costa Adeje Beach (12)Playa Troya - Costa Adeje Beach (13)Playa Troya - Costa Adeje Beach (11)Playa Troya - Costa Adeje Beach (10)Playa Troya - Costa Adeje Beach (9)Playa Troya - Costa Adeje Beach (8)Playa Troya - Costa Adeje Beach (7)Hotel Palm Beach Pool View next to Playa de TroyaPlaya Troya - Costa Adeje Beach (5)Playa Troya - Costa Adeje Beach (4)Playa Troya - Costa Adeje Beach (3)Playa Troya - Costa Adeje Beach (2)Playa Troya - Costa Adeje Beach (1)

Stranden in Tenerife

Gerelateerde artikelen: