Eerste publicatie: maart 25, 2024 |

Playa Grande, in Arico in het zuiden van Tenerife

Playa Grande, ook bekend als Playa el Poris, is een weinig bekende bestemming voor toeristen. Dit maakt het een geweldige keuze als je alleen of met je gezin wilt genieten van opmerkelijk helder water en een uitstekend uitzicht op de top van de Teide.

In het altijd kalme water kunnen kinderen en volwassenen op elk moment veilig afkoelen. Daarnaast heeft het zand een lichtbruine kleur en de fijne textuur maakt het liggen om een dutje te doen een echt ontspannende en lonende ervaring.

Een ander positief aspect is dat het gemeentebestuur van Arico verantwoordelijk is voor de constante schoonmaak van dit strand, waardoor het voor iedereen een geweldige plek is om van te genieten.

Locatie

Playa Grande en El Poris de Abona

Gemeente: Arico

Het ligt in de gemeente Arico, in het zuiden van Tenerife, vlakbij de aantrekkelijke vuurtoren van Punta de Abona.

Hotels en restaurants

Playa Grande wordt niet omringd door flats of hotels, maar je kunt wel huizen huren in de buurt, zoals “Zone23 Home”, een mooi en ruim huis met uitzicht op zee.

De dichtstbijzijnde bars en restaurants liggen op 10-15 minuten lopen, zoals het bar-restaurant “El Ancla”, waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten.

Zand

Het zand heeft een lichtbruine tint, maar de grootste attractie is dat het heel fijn is. Het glijdt gemakkelijk tussen je tenen, waardoor het heel comfortabel is om te ontspannen en diep uit te rusten.

Toegankelijkheid

De toegang tot het strand is relatief eenvoudig, want het ligt op minder dan 500 meter van de weg. Het heeft ook een aantal voetpaden en hellingen die de toegang voor mensen met een handicap vergemakkelijken.

Playa Grande is ook gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer te bereiken, dus je kunt kiezen voor de optie die het beste bij je past.

Parkeren

Heel dicht bij het strand, op minder dan 100 meter afstand, is een parkeerplaats met iets minder dan 50 plaatsen. Je zult geen problemen hebben om daar te parkeren, omdat het meestal niet vol is.

Als je dat liever hebt, kun je gemakkelijk langs de weg parkeren.

Veiligheid voor bezoekers

Het is geen druk strand, dus het wordt niet bewaakt door strandwachten. Het is belangrijk om de normale voorzorgsmaatregelen te nemen om ongelukken of slechte momenten te voorkomen.

Wat niet te doen

  • Douches of voetbaden gebruiken
  • Kamperen
  • Roken
  • Barbecueën
  • Huisdieren meenemen
  • Het maken van overmatig lawaai

Om in gedachten te houden

Als je echt wilt ontspannen, genieten en in contact wilt komen met de zee, moet je ervoor zorgen dat het niet erg waait in het gebied, want dat kan je ervaring verpesten.

Stranden in Tenerife Zuid
Gerelateerde artikelen: