Eerste publicatie: maart 25, 2024 |

Diego Hernández-strand in het zuiden van Tenerife

Playa Diego Hernandez is een verborgen juweeltje onder de kustlijn, met een prachtig uitzicht over de baai en een heerlijke wilde omgeving. Het is een paradijs voor naturisten, hippies en hondenliefhebbers.

Functies van Playa Diego Hernandez

Playa Diego Hernández ligt aan de zuidwestkust van Tenerife, tussen de dorpen El Puertito en La Caleta in Adeje. Het ligt heel dicht bij de faciliteiten van de Costa Adeje Golfbaan.

Het strand heeft een combinatie van gebieden met goudkleurig zand en andere bedekt met rotsen. Het is 200 m lang en 25 m breed. Vanaf hier kun je de kleurrijke zonsondergangen van Tenerife zien, met het eiland La Gomera op de achtergrond.

Omdat het moeilijk toegankelijk is, is het hier niet zo druk als op andere stranden in de buurt. Het is aantrekkelijk voor wie in alle rust wil genieten van de zee en de zon. In de zomer wordt het strand het drukst bezocht en de rest van het jaar is het minder druk.

De hellingen rondom het strand staan vol met cactussen en tabaibas, planten die kenmerkend zijn voor de kusten van Tenerife. Het heeft ook een halofiele vegetatie, een plantensoort die bestand is tegen zeezout en verschillende soorten trekvogels aantrekt. Daarom wordt dit gebied beschouwd als een gebied van wetenschappelijk belang.

Hoe er te komen

Costa de Adeje (weg van Diego Hernández strand naar La Caleta) (2)

Om het te bezoeken, moet je naar de rotonde die de Avenida de los acantilados verbindt met de Calle Tajore. Daar vind je een kleine parkeerplaats waar je je auto kunt achterlaten. Als je in de richting van de zee kijkt, zie je een onverharde weg die naar het strand leidt. Na een wandeling van 15 minuten naar beneden kom je aan op het schitterende strand van Diego Hernandez. Vergeet niet om geschikt schoeisel te dragen om de rotsachtige paden rond het strand af te dalen.

Vanaf de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife duurt het ongeveer een uur met de auto.

Je kunt er ook per boot komen vanaf de zee. Sommige boottochten houden een stop voor het strand van Diego Hernández zodat passagiers kunnen uitstappen om te zwemmen en af te koelen na de tocht.

Sereen en kristalhelder water

Het water op het strand is prachtig kristalblauw en wordt geleidelijk dieper naarmate je verder van de kust komt. Het is over het algemeen vrij van golven en biedt een veilige plek om te zwemmen. Maar wees niet te zelfverzekerd, let op de deining voordat je een duik neemt.

Het is aan te raden om het strand van Diego Hernández bij eb te bezoeken, wanneer er meer plekken beschikbaar zijn om op het zand te liggen. Bij vloed bedekt het water het hele strand, waardoor alleen de rotsen bloot komen te liggen. We raden je aan de getijdentabel te controleren voordat je het strand bezoekt https://tablademareas.com/es/islas-canarias/los-cristianos-tenerife#_mareas

Naturistenstrand

Playa Diego Hernández (6)

Het is een van de stranden van Tenerife waar naturisten in alle vrijheid van de zee kunnen genieten. Het is ook een huisdiervriendelijk gebied waar ze meestal hun hond meenemen om plezier te maken in de zee.

Jarenlang was dit strand de thuisbasis van hippies. Ze wonen in primitieve hutten op de kliffen achter het strand.

Het is ook een niet-legaal kampeerterrein, waar velen de voorkeur aan geven om te overnachten en in contact te komen met de natuur.

Diensten

Playa Diego Hernández (3)

Omdat het een wild strand is, zijn er geen voorzieningen voor badgasten.

Er zijn ook geen strandbars, restaurants of hotels in de buurt van het strand. We raden je aan om je eten en drinken mee te nemen, evenals je watersportuitrusting als je optimaal wilt genieten van de zee en de golven.

Bezoek Playa Diego Hernandez om te ontsnappen aan het lawaai van de stad en de drukte van de badplaatsen op Tenerife. Ervaar de zee met al je zintuigen en laat je strelen door de frisse zeebries en de warme zonnestralen van Tenerife.

Playa Diego Hernández

Stranden in Tenerife Zuid
Gerelateerde artikelen: