Prva objava: 30 marca, 2024 |

Plaža Diego Hernández na jugu Tenerifov

Playa Diego Hernandez je skriti dragulj na obali s čudovitim razgledom na zaliv in čudovito divjino. Je raj za naturiste, hipije in ljubitelje psov.

Oblike mesta Playa Diego Hernandez

Playa Diego Hernández se nahaja na jugozahodni obali Tenerifov, med vasicama El puertito in La Caleta v kraju Adeje. Nahaja se v neposredni bližini objektov igrišča za golf Costa Adeje.

Na plaži se prepletajo območja z zlatim peskom in druga, prekrita s skalami. Dolga je 200 m in široka 25 m. Od tu lahko opazujete barvite sončne zahode Tenerifov, v ozadju pa je otok La Gomera.

Zaradi težjega dostopa ni tako polna kot druge plaže v okolici. Privlačna je za tiste, ki želijo uživati v morju in soncu v miru in tišini. Največ obiskovalcev jo obišče poleti, preostali del leta pa je manj polna.

Na pobočjih, ki obkrožajo plažo, je veliko kaktusov in tabajb, rastlin, ki so značilne za obale Tenerifov. Tu je tudi halofilna vegetacija, vrsta rastlin, odpornih na morsko sol, ki privablja različne vrste ptic selivk. Zato to območje velja za znanstveno pomembno območje.

Kako do tja

Costa de Adeje (cesta od plaže Diego Hernández do La Caleta) (2)

Če ga želite obiskati, morate priti do krožišča, ki povezuje Avenida de los acantilados s Calle Tajore; tam boste našli majhno parkirišče, kjer lahko pustite avto. Če pogledate proti morju, boste videli prašno cesto, ki vodi do plaže. Po 15 minutah hoje navzdol boste prispeli do čudovite plaže Diego Hernandez. Ne pozabite na primerno obutev za spust po skalnatih poteh, ki obkrožajo plažo.

Iz glavnega mesta Santa Cruz de Tenerife se z avtomobilom pripeljete v približno eni uri.

Do tja lahko pridete tudi z ladjo z morja. Nekateri izleti z ladjo vključujejo postanek pred plažo Diego Hernández, kjer lahko potniki izstopijo in se po vožnji ohladijo.

Serene in kristalno čista voda

Voda na plaži je čudovite kristalno modre barve in se postopoma poglablja, ko se oddaljujete od obale. Na splošno je brez valov, zato ponuja varno mesto za kopanje. Vendar ne bodite preveč samozavestni in se pred kopanjem zavedajte, kakšno je valovanje.

Priporočljivo je, da plažo Diego Hernández obiščete ob plimi, ko je na voljo več površin za ležanje na pesku. Ob visoki plimi voda prekrije celotno plažo, tako da so izpostavljene le skale. Priporočamo, da pred obiskom plaže preverite tabelo plimovanja https://tablademareas.com/es/islas-canarias/los-cristianos-tenerife#_mareas

Naturistična plaža

Playa Diego Hernández (6)

To je ena od plaž na Tenerifih, kjer lahko ljubitelji naturalizma povsem svobodno uživajo v morju. To je tudi območje, prijazno hišnim ljubljenčkom, kamor običajno peljejo svoje pse, da se zabavajo v morju.

Na tej plaži so dolga leta živeli hipiji. Ti živijo v primitivnih kočah na skalah za plažo.

To je tudi območje za kampiranje, ki ni zakonito in ga mnogi raje uporabljajo za prenočevanje in stik z naravo.

Službe

Playa Diego Hernández (3)

Ker gre za divjo plažo, na njej ni storitev za kopalce.

Prav tako v bližini plaže ne boste našli barov, restavracij ali hotelov. Priporočamo vam, da s seboj prinesete hrano in pijačo ter opremo za vodne športe, če želite kar najbolje uživati v morju in valovih.

Obiščite plažo Playa Diego Hernandez in se izognite mestnemu hrupu in gneči v letoviščih na Tenerifih. Doživite morje z vsemi svojimi čutili in se prepustite svežemu morskemu vetriču ter toplim žarkom tenerifskega sonca.

Playa Diego Hernández

Plaže v Tenerife
Povezani članki: