Prva objava: 30 marca, 2024 |

Odkrijte čudovito plažo San Juan

Playa San Juan je polmestna plaža na zahodu Tenerifov, ki ponuja mir in čudovite razglede. Odlična je za sproščanje in uživanje v morju v sproščenem vzdušju. Tu boste našli popolno ravnovesje med naravo in udobjem mesta. Plaža je blizu plaže Los Cristianos, čeprav je manj obiskana.

Oblike plaže San Juan

Nahaja se v vasi San Juan v občini Guía de Isora, le 10 km od središča mesta. Dolga je 360 metrov in široka 30 metrov. Ima valobran, ki jo ščiti pred valovi in vetrom ter ponuja mirno in varno vodo za kopanje. Pokrit je s črnim peskom, kamenčki in prodniki. Vse leto ima srednje visoko stopnjo zasedenosti, saj ga obiskujejo tako turisti kot domačini.

Družinska plaža

Playa San Juan (2)

Odlično je, če se tja odpravite z vso družino. Zaradi valobrana, ki varuje plažo, in bližine ribiškega pristanišča ponuja zelo mirno vodo, kjer se lahko otroci zabavajo in varno plavajo.

Velik del obiskovalcev plaže San Juan so starejši ljudje, ki jih privlačita mirnost kraja in vzdušje, ki spodbuja sprostitev.

Službe

Plaža Playa San Juan ima vse storitve za kopalce in odlično kakovost vode, zaradi česar si zasluži nagrado modra zastava. Na Tenerifih je le 13 plaž, ki so prejele to priznanje. Na plaži Playa San Juan se redno izvajajo analize vode, ki zagotavljajo, da je voda najvišje kakovosti.

To je popolna plaža, na kateri boste našli:

  • Solarje in ležalnike
  • Sobe za preoblačenje
  • Toalete in tuši
  • Točila za noge
  • Reševalci iz vode
  • Parkirišče za avtomobile
  • Točka nadzora
  • Dostop za osebe z omejeno mobilnostjo
  • Turistična pisarna z informacijami o območju in preostalem otoku.

Lahko se potapljate in potapljate z masko. Morsko dno otoka Playa San Juan je fascinantno. Odkrijte jame, skrite med skalami, in opazujte, kako mimo vas plavajo pisane ribe Tenerifa.

Pomorska promenada

Playa San Juan

Promenada ob plaži San Juan je dolga 2 km. Začne se pri starem pomolu, ob njej pa najdete več turističnih informacijskih točk.

S promenade lahko dostopate do različnih restavracij, barov in kavarn. Uživajte v kanarski gastronomiji z okusnimi jedmi, postreženimi na terasah s pogledom na morje. Posebnost tega območja so sveže ribe in morski sadeži.

Ob promenadi so na ulicah številne trgovine in restavracije. Priporočamo vam, da vsako sredo obiščete lokalno ulično tržnico, kjer lahko kupite izdelke domače obrti, tekstil, dekorativne predmete in še veliko več.

Kako do tja

Po ulici Avenida Juan Carlos I se odpravite proti morju. Ko zagledate napis “Playa San Juan”, zavijte levo v ulico Calle Artes de Mar. Spuščajte se navzdol, dokler ne najdete očarljive in mirne plaže San Juan.

Do nje lahko pridete tudi z avtobusom na liniji 473.

Vesnica San Juan

San Juan je tradicionalna tenerifska ribiška vasica, ki se nahaja v ustju soteske San Juan. Še danes je v njej ohranjen stari pomol, ki je bil glavna oblika komunikacije med občino in zunanjim svetom. Danes ima mesto večji pomol, ki je nastal za potrebe naraščajočega prebivalstva. V San Juanu je vse leto prijetno podnebje, zaradi klifa, ki ščiti zaliv, pa tudi malo vetra.

V bližini Playa San Juan stoji apnenica, ki je simbol mesta. Čeprav ne deluje več, je bila pomemben del zgodovine Tenerifov. Tu so izdelovali na tisoče apnenih blokov, ki so jih uporabljali za gradnjo starih hiš v mestu.

Pridite in odkrijte mir in naravne lepote Playa San Juan. Želimo vam vesele počitnice na Tenerifih in da bi uživali na njegovih sijočih plažah z zlatim ali črnim peskom, s kristalno čisto vodo in vsemi storitvami za senzacionalno preživljanje dneva na plaži.

Plaže v Tenerife
Povezani članki: