Första publicering: mars 25, 2024 |

Utforska skönheten i San Juan Beach

Playa San Juan är en halvstadsstrand på västra Teneriffa som erbjuder lugn och vackra vyer. Den är perfekt för att koppla av och njuta av havet i en avslappnad atmosfär. Här hittar du den perfekta balansen mellan naturen och stadens bekvämligheter. Det är nära till Los Cristianos strand, även om det är mindre trångt.

Funktioner på San Juan-stranden

Den ligger i byn San Juan i kommunen Guía de Isora, bara 10 km från stadens centrum. Den är 360 meter lång och 30 meter bred. Den har en vågbrytare som skyddar den från vågor och vind och erbjuder lugna och säkra vatten för simning. Den är täckt av svart sand, småsten och småsten. Den har en medelhög beläggningsgrad året runt och besöks av både turister och lokalbefolkning.

Familjestranden

Playa San Juan (2)

Det är perfekt att åka hit med hela familjen. Tack vare vågbrytaren som skyddar stranden och dess närhet till fiskehamnen, erbjuder den mycket lugna vatten där barnen kan ha roligt och simma säkert.

En stor del av besökarna på San Juan Beach är äldre människor, som lockas av platsens lugn och atmosfären som bidrar till avkoppling.

Tjänster

Playa San Juan har all tänkbar service för badande och en utmärkt vattenkvalitet, vilket gör den värd utmärkelsen Blå Flagg. På Teneriffa finns det bara 13 stränder som har fått denna utmärkelse. På Playa San Juan görs regelbundet vattenanalyser för att säkerställa att vattnet är av högsta kvalitet.

Det är en komplett strand där du hittar:

  • Parasoller och solstolar
  • Omklädningsrum
  • Toaletter och duschar
  • Fotbad
  • Livräddare
  • Parkering
  • Övervakningspunkt
  • Tillgång för personer med nedsatt rörlighet
  • Turistbyrå med information om området och resten av ön.

Du kan dyka och snorkla. Havsbottnen vid Playa San Juan är fascinerande. Upptäck grottorna som döljer sig bland klipporna och se Teneriffas färgglada fiskar simma förbi.

Maritim strandpromenad

Playa San Juan

Strandpromenaden intill San Juan-stranden är 2 km lång. Den börjar vid den gamla piren och längs den hittar du flera turistinformationspunkter.

Från strandpromenaden kan du gå till olika restauranger, barer och kaféer. Njut av den kanariska gastronomin med utsökta rätter som serveras på terrasser med utsikt över havet. Områdets specialitet är färsk fisk och skaldjur.

Alléerna nära strandpromenaden är kantade av butiker och restauranger. Vi föreslår att du besöker den lokala gatumarknaden varje onsdag där du kan köpa hantverk, textilier, dekorativa föremål och mycket mer.

Så här kommer du dit

Ta Avenida Juan Carlos I mot havet. När du ser skylten ”Playa San Juan” svänger du vänster in på Calle Artes de Mar. Fortsätt neråt tills du hittar den charmiga och lugna San Juan-stranden.

Du kan också ta dig dit med buss på linje 473.

Byn San Juan

San Juan är en traditionell fiskeby på Teneriffa som ligger vid mynningen av San Juans ravin. Än idag har byn kvar sin gamla kaj, som var det viktigaste kommunikationsmedlet mellan kommunen och omvärlden. Numera har staden en större kaj, som skapats för att tillgodose behoven hos en växande befolkning. San Juan har ett behagligt klimat året runt och lite vind tack vare klippan som skyddar bukten.

Kalkugnen nära Playa San Juan är en ikon för staden. Även om den inte längre är i drift var den en viktig del av Teneriffas historia. Här tillverkades tusentals kalkblock som användes för att bygga de gamla husen i staden.

Kom och upptäck lugnet och den naturliga skönheten i Playa San Juan. Vi önskar dig en trevlig semester på Teneriffa och att du får njuta av dess strålande stränder med gyllene eller svart sand, med kristallklart vatten och all service för att tillbringa en sensationell dag på stranden.

Stränder i Teneriffa södra
Relaterade artiklar: