Playa de las vistas Strand

Playa de las vistas Strand

Playa de las Vistas, även känd som Las Vistas-stranden, är en mycket attraktiv strand för lokalbefolkningen och resten av spanjorerna.

Den tar också ständigt emot turister från hela världen som förälskar sig i dess charm. Den största tillströmningen av besökare sker under sommaren, men den fortsätter att attrahera en genomsnittlig volym under resten av året.

Tack vare sin rad av vågbrytare erbjuder den mycket lugnt vatten, vilket är idealiskt för besök med barn. Oroa dig inte för vågorna, njut bara av lugnet och avkopplingen.

Plats

Kommun: Arona

Den ligger på södra Teneriffa bredvid Los Cristianos hamn i staden med samma namn. Eftersom den ligger mycket nära Los Cristianos-stranden kan du gå från den ena till den andra längs strandpromenaden.

Hotell och restauranger

Playa de Las Vistas Tenerife South

Den är omgiven av hotell och lägenheter, vilket gör den till en av de mest besökta stränderna av turister året runt.

Las Vistas-promenaden är kantad av matstånd om du skulle vara sugen på ett mellanmål. Det finns också många butiker, restauranger och en McDonalds.

Sand

Här erbjuds läckra gyllene sandar. Besökare tycker om att ligga på sanden för att bli solbrända, njuta av Atlantens sol och koppla av till ljudet av havet.

Tillgänglighet

Las Vistas är en av de tolv stränder på Teneriffa som definieras som en tillgänglig strand. Det innebär att den är anpassad för personer med nedsatt rörlighet, med ramper och gångvägar för enkel åtkomst, samt duschar och parkeringsplatser för rullstolsanvändare.

Vad du kan hitta

Solstolar och parasoller

Om du föredrar att stanna i skuggan finns det gott om områden för besökare att hyra med bekväma hängmattor mot en avgift.

Sport

Många turister åker till stranden för att ha roligt och få lite motion. Volleyboll är en av de mest populära strandsporterna och du kan spela den här. Det finns flera volleybollnät längs stranden som du kan njuta av tillsammans med din familj och dina vänner.

Om du också gillar vattensporter kan du njuta av jetski, bananbåtar och parasailing.

Konstgjord ö

Fuente Playa de las Vistas

Som om dess naturliga charm inte vore nog erbjuder den också en liten konstgjord ö med en fontän som skjuter vatten upp i luften till besökarnas förtjusning. Ta några unika foton som kommer att se ut som något från ett hav av fantasi.

Parkeringen

På Las Vistas-promenaden, mycket nära stranden, finns parkeringen för sjöhamnen. Eftersom detta är det bästa stället att lämna bilen på måste vi påpeka att det finns en avgift.

En del turister letar efter en gratis plats på de närliggande gatorna och går sedan till stranden. På så sätt sparar de på parkeringen och njuter samtidigt av promenaden.

Säkerhet för semesterfiraren

Det finns en livräddningsstation som inrättats av Röda korset. Den står alltid under övervakning och har livräddare som alltid håller utkik efter allt som kan hända.

Flaggor

Även om stranden är välbevakad är det upp till oss att ta hand om oss själva. För detta ändamål finns det olika flaggor som visar besökarna hur vattnet är. Här är en färgkod som du alltid bör ha i åtanke:

  • Röd: inte lämplig för bad
  • Gult: lämpligt för bad men med försiktighet.
  • Grön: lämplig för bad

Vad du inte får göra

För att skydda stranden och andra besökares sinnesfrid anges att du inte får:

  • Ta med hundar.
  • Läkra
  • Lämna cigarettfimpar på sanden.
  • Spela musik.

Stränder i Teneriffa

Det är en vacker strand på Teneriffa som fortfarande är okänd för många turister,...
Det är en fantastisk stadsstrand för att sola och njuta av Teneriffas hav. På grund av...
Det är en stadsstrand som är mycket populär på Teneriffa och som tar emot många...
Playa de Troya I och II är två stränder i Costa Adeje. Här hittar du allt det roliga...
Playa los Guios är en vacker strand som är välsignad av naturen. Perfekt för att åka...
Det är en urban strand i Costa Adeje som erbjuder allt du behöver för en fantastisk...
Playa Fañabé är en härlig ljus sandstrand med fantastiska fritidsaktiviteter. Den...
Det är en stadsstrand som ligger vid kajen och strandpromenaden i Puerto Santiago. Den...