Första publicering: mars 25, 2024 |

Abama Beach i Teneriffa Södra

Detta är en strålande halvurbana vik med gyllene sand och kristallklart vatten på södra Teneriffa. Stranden är inte överbefolkad och är perfekt för promenader, naturupplevelser och avkoppling i en fridfull miljö. Dela med dig till familjen och njut av det vackra landskapet vid Teneriffas kust.

Karaktäristiska för Playa de Abama

Den ligger i kommunen Guía de Isora, nära ett av de lyxigaste hotellen på Teneriffa, Ritz-Carlton Abama. Det ligger i anslutning till Isorana-klipporna och Barranco de Erques-ravinen, skyddade landskap på grund av deras betydelse för vetenskaplig forskning. Det är också mycket nära till stränderna San Juan och Alcalá.

Playa de Abama är en allmän strand med medelhög till hög beläggningsgrad, som besöks av både turister och öbor. Alla stränder på Teneriffa är offentliga, så du kommer inte att nekas tillträde även om du inte är hotellgäst. Du bör komma tidigt på morgonen för att hitta en parkeringsplats.

Denna vackra snäckformade vik är 100 meter lång och 20 meter bred. Bredvid den finns två vackra naturliga pooler, med lugnt och säkert vatten för simning. Från Playa de Abama kan man se de vackra bananplantagerna i staden och grannön La Gomera, en annan juvel i Kanarieöarnas arkipelag.

Tjänster

Playa de Abama (4)

Gratis parkering finns tillgänglig. Nära stranden finns en pir med trappor för dem som vill simma i det öppna havet.

Vissa Abama-strandtjänster tillhandahålls av hotellet. Så parasollerna och solstolarna, liksom den lilla linbanan, är för exklusiv användning av sina gäster. Men oroa dig inte, du kan ta med din handduk och ligga på sanden för att njuta av strandens skönhet och charm.

På Beach Club, som ägs av hotellet, kan du äta lunch, dricka och använda badrummen. Eftersom det är ett lyxhotell är mat- och servicekostnaderna höga.

Säker strand för barn

Abama Beach (2)

Det är en så lugn strand att den skulle kunna jämföras med en naturlig swimmingpool. Tack vare vågbrytaren som skyddar stranden är vattnet lugnt och vågorna små, vilket gör den säker för barn. Barn kan leka i sanden och plaska runt nära stranden i grunt vatten.

Hur man tar sig dit

Anländ till parkeringen intill hotellet. Därifrån går du nedför de branta trapporna i 15 minuter tills du kommer till stranden.

Bilar kan köra ner till strandområdet för att släppa av passagerare och deras tillhörigheter. De måste sedan återvända till parkeringsplatsen. Om du åker taxi eller hyrbil kan du kliva av direkt vid stranden och slipper gå nerför trapporna.

Du kan också ta dig dit med buss på busslinje 473 som går till Los Gigantes. Busshållplatsen ligger mycket nära hotellet.

Ett annat alternativ är att anlända med båt från piren. Vissa båtturer ankrar framför Playa de Abama så att passagerarna kan ta sig en simtur och svalka sig i havet.

Playa de Abama är perfekt att inkludera i din familjesemesterplan. Det är en strand som är lätt att nå från vägen, med vacker natur och kristallklart vatten. Här finns allt du behöver för att njuta av Teneriffa och havet runt omkring.

Stränder i Teneriffa södra
Relaterade artiklar: