Playa de Bollullo Strand

Playa de Bollullo Strand

Det är en vacker strand på Teneriffa som fortfarande är okänd för många turister, så den förblir en magisk och exklusiv plats för de lyckliga få. Den ligger på kanten av en klippa som skiljer den från stadslandskapet.

Om du inte kände till den, uppmanar vi dig att besöka den, det är en magnifik strand med förtrollande landskap. Den har en utsökt doft av havet, ljud och naturliga vyer som hjälper oss att slappna av och finna frid.

Den får flest besökare under sommarmånaderna, så du bör vidta dina försiktighetsåtgärder för att hitta en plats om du vill besöka den mellan maj och oktober.

Plats

Kommun: La Orotava

Den ligger bredvid Los Patos-stranden och Alcón-stranden, dessa är de enda tre stränderna i kommunen. Trots sitt avlägsna läge misslyckas den aldrig med att ta emot besökare.

Den vilda stranden

Till skillnad från de urbana stränderna kommer du vid Bollullo-stranden att känna att du flyr från staden och kommer in i ett paradis som du inte vill lämna. Den är idealisk för dem som vill fly från stadens buller och den moderna världens stress.

Den presenterar sig som en vild strand som förblivit orörd av tidens gång, och bredvid den finns en vacker vik som är lika förtrollande.

Vinden från norra delen av ön slår mot vattnet och skapar några vågor som inte är farliga för bad. Detta gör den till en av favoritstränderna för surfare på Teneriffa.

Barn är också välkomna, de tycker om att leka på stranden och gå längs sanden, så hela familjen kan åka dit i lugn och ro.

Den har en typ av fin svart sand av vulkaniskt ursprung som ger den en unik skönhet. Besökarna älskar att ligga på sanden för att sola och koppla av. Allt du behöver göra är att ta med dig din handduk och låta dig hänföras av havets lugn.

På stranden kan du hyra solstolar, parasoller och strandbarer.

Parkering

I de närliggande områdena hittar du några parkeringsplatser med övervakning och säkerhet. Det är betalda parkeringsplatser med överkomliga priser där du kan lämna din bil från morgon till kväll. Observera att det är små utrymmen, så du bör komma tidigt under högsäsong.

Restauranger

På vägen till stranden hittar du några restauranger och kaféer där du kan stanna för att äta en bit mat.

Väl på stranden hittar du några små etablissemang som erbjuder mat och dryck med strandatmosfär.

Vattensäkerhet

Håll utkik efter flaggorna som anger vattnets kvalitet. Följ guiden nedan för att ta reda på vilken färg de har och vad de betyder:

  • Röd: badförbud
  • Gult: bad är tillåtet men försiktighet är nödvändig.
  • Grön: stranden är lämplig för bad

Hur man tar sig dit

Om du går till restaurangen Bollullo i närheten av stranden kan du ta en stig mellan klipporna och du kommer fram på några minuter.

Du kan också ta dig dit till fots från Puerto de la Cruz, i så fall tar promenaden 45 minuter.

Du kan ta dig dit med buss om du tar linje 376, men du bör ha bekväma skor för den långa promenaden. Om du åker bil tar du motorvägen i riktning mot Puerto de la Cruz, parkerar där på en plats som heter El Rincón och fortsätter att gå, stranden ligger bara några minuter bort efter en stigande terräng.

Stränder i Teneriffa

Det är en stadsstrand som är mycket populär på Teneriffa och som tar emot många...
Playa los Guios är en vacker strand som är välsignad av naturen. Perfekt för att åka...
Playa de Troya I och II är två stränder i Costa Adeje. Här hittar du allt det roliga...
Det är en stadsstrand som ligger vid kajen och strandpromenaden i Puerto Santiago. Den...
Playa de las Vistas, även känd som Las Vistas-stranden, är en mycket attraktiv strand...
Det är en urban strand i Costa Adeje som erbjuder allt du behöver för en fantastisk...
Det är en fantastisk stadsstrand för att sola och njuta av Teneriffas hav. På grund av...
Playa Fañabé är en härlig ljus sandstrand med fantastiska fritidsaktiviteter. Den...