Första publicering: mars 25, 2024 |

Playa Grande, i Arico på södra Teneriffa

Playa Grande, även känd som Playa el Poris, är ett mindre känt resmål för turister. Det gör den till ett utmärkt val om man vill njuta av ett fantastiskt klart vatten och en fantastisk utsikt över Teide-toppen, antingen ensam eller med familjen.

Det alltid lugna vattnet gör att barn och vuxna kan svalka sig säkert när som helst. Dessutom har sanden en ljusbrun färg och den fina strukturen gör det till en verkligt avkopplande och givande upplevelse att lägga sig ner för att ta en tupplur.

En annan positiv aspekt är att Aricos kommunfullmäktige ansvarar för den ständiga städningen av denna strand, vilket gör den till en fantastisk plats för alla att njuta av.

Läge

Playa Grande en El Poris de Abona

Kommun: Arico

Den ligger i kommunen Arico, på södra Teneriffa, mycket nära den attraktiva fyren Punta de Abona.

Hotell och restauranger

Playa Grande är inte omgivet av lägenheter eller hotell, men det finns hus att hyra i närheten, t.ex. ”Zone23 Home”, ett vackert och rymligt hus med havsutsikt.

De närmaste barerna och restaurangerna ligger inom 10-15 minuters promenad, till exempel bar-restaurangen ”El Ancla”, där du kan njuta av läckra fisk- och skaldjursrätter.

Sand

Sanden har en ljusbrun ton, men dess främsta attraktion är att den är riktigt fin. Den glider lätt mellan tårna, vilket gör den mycket bekväm för avkoppling och djup vila.

Tillgänglighet

Tillgången till stranden är relativt enkel, eftersom den ligger mindre än 500 meter från vägen. Det har också några gångvägar och ramper som underlättar åtkomst för personer med funktionsnedsättning.

Playa Grande är också lätt att nå till fots eller med kollektivtrafik, så du kan välja det alternativ som passar dig bäst.

Parkering

Mycket nära stranden, mindre än 100 meter bort, finns en parkeringsplats med knappt 50 platser. Du kommer inte att ha några problem med att parkera där, eftersom det vanligtvis inte fylls upp.

Om du föredrar det kan du enkelt parkera längs vägkanten.

Säkerhet för besökare

Det är inte en livligt trafikerad strand, så den bevakas inte av livräddare. Det är viktigt att vidta de normala försiktighetsåtgärderna så att du undviker olyckor eller dåliga stunder.

Vad man inte bör göra

  • Använda duschar eller fotbad
  • Camping
  • Rökning
  • Grillar
  • Tillhandahållande av husdjur
  • Genererar överdrivet buller

Att tänka på

Om du vill ha en tid av verklig avkoppling, njutning och kontakt med havet, bör du se till att det inte är en mycket blåsig dag i området, eftersom det kan förstöra din upplevelse.

Stränder i Teneriffa södra
Relaterade artiklar: