Första publicering: januari 28, 2022 |

Playa de Puerto Santiago Strand

Det Àr en stadsstrand som ligger vid kajen och strandpromenaden i Puerto Santiago. Den Àr mest besökt av stadens invÄnare som kommer hit sÀrskilt under sommarmÄnaderna.

Den besöks ocksÄ av turister frÄn hela vÀrlden som söker uppfriskande bad och solsken. Den utsökta kanariska gastronomin lockar ocksÄ mÄnga besökare som Àr förÀlskade i kustens smaker.

FrÄn piren avgÄr olika maritima utflykter för att upptÀcka och njuta av öns naturliga skönheter, uppfriskande hav och marina fauna.

Den erbjuder ett varmt klimat, strÄlande solsken, kristallklart och lugnt vatten för en avkopplande semester. Puerto Santiago erbjuder mÄnga möjligheter till fiske och havssport, vilket gör det till ett mÄste för dem som har havet i sitt hjÀrta.

Plats

Kommun: AlajerĂł

Ligger pÄ sydostkusten av ön La Gomera, bara 10 minuter frÄn flygplatsen pÄ Kanarieön La Gomera.

Du kan ta dig dit till fots, med bil och med intercitybuss.

Playa Santiago ligger i byn med samma namn.

Numera Àr byn ett turistcentrum som har vuxit och utvecklats runt stranden. Den har en stor turistinfrastruktur, en golfbana och kÀnda hotell i omrÄdet.

TjÀnster

  • Fotbad
  • Duschar
  • Rengöring
  • Mat- och dryckesrestauranger

Sand

Dess strÀnder Àr tÀckta av svart sand av vulkaniskt ursprung, vilket Àr typiskt för strÀnderna pÄ den hÀr sidan av ön. Stenar finns i överflöd, vilket gör det till en annorlunda men samtidigt mycket attraktiv strand.

Havsbotten

Detta Àr strandens frÀmsta attraktion, med mÄnga grottor för dykning och en stor marin mÄngfald. Vi bjuder in dig till sporter som dykning, kajakpaddling och snorkling.

Butiker och restauranger

I nÀrheten hittar du mÄnga bodar och restauranger som erbjuder lÀckra rÀtter och mat som Àr representativ för öns gastronomi. Speciellt för Àventyrliga gommar som vill prova nya rÀtter med smak av havet.

Det finns ocksÄ flera barer med musik och underhÄllning för att liva upp sommarnÀtterna.

Fest och nöje

Om du har turen att Äka i slutet av juni kan du tillsammans med byborna dela firandet av San Juans brasor. Denna festival firas natten till den 23 juni med brasor pÄ stranden, glÀdje och massor av nöjen.

StrÀnder i Teneriffa

Relaterade artiklar:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0