Playa de Puerto Santiago Strand

Playa de Puerto Santiago Strand

Det är en stadsstrand som ligger vid kajen och strandpromenaden i Puerto Santiago. Den är mest besökt av stadens invånare som kommer hit särskilt under sommarmånaderna.

Den besöks också av turister från hela världen som söker uppfriskande bad och solsken. Den utsökta kanariska gastronomin lockar också många besökare som är förälskade i kustens smaker.

Från piren avgår olika maritima utflykter för att upptäcka och njuta av öns naturliga skönheter, uppfriskande hav och marina fauna.

Den erbjuder ett varmt klimat, strålande solsken, kristallklart och lugnt vatten för en avkopplande semester. Puerto Santiago erbjuder många möjligheter till fiske och havssport, vilket gör det till ett måste för dem som har havet i sitt hjärta.

Plats

Kommun: Alajeró

Ligger på sydostkusten av ön La Gomera, bara 10 minuter från flygplatsen på Kanarieön La Gomera.

Du kan ta dig dit till fots, med bil och med intercitybuss.

Playa Santiago ligger i byn med samma namn.

Numera är byn ett turistcentrum som har vuxit och utvecklats runt stranden. Den har en stor turistinfrastruktur, en golfbana och kända hotell i området.

Tjänster

  • Fotbad
  • Duschar
  • Rengöring
  • Mat- och dryckesrestauranger

Sand

Dess stränder är täckta av svart sand av vulkaniskt ursprung, vilket är typiskt för stränderna på den här sidan av ön. Stenar finns i överflöd, vilket gör det till en annorlunda men samtidigt mycket attraktiv strand.

Havsbotten

Detta är strandens främsta attraktion, med många grottor för dykning och en stor marin mångfald. Vi bjuder in dig till sporter som dykning, kajakpaddling och snorkling.

Butiker och restauranger

I närheten hittar du många bodar och restauranger som erbjuder läckra rätter och mat som är representativ för öns gastronomi. Speciellt för äventyrliga gommar som vill prova nya rätter med smak av havet.

Det finns också flera barer med musik och underhållning för att liva upp sommarnätterna.

Fest och nöje

Om du har turen att åka i slutet av juni kan du tillsammans med byborna dela firandet av San Juans brasor. Denna festival firas natten till den 23 juni med brasor på stranden, glädje och massor av nöjen.

Stränder i Teneriffa
Relaterade artiklar:
Relaterade aktiviteter: