Playa de Puerto Santiago Plaža

Playa de Puerto Santiago Plaža

Gre za mestno plažo, ki se nahaja na nabrežju in promenadi v Puerto Santiagu. Najbolj jo obiskujejo prebivalci mesta, ki sem prihajajo predvsem v poletnih mesecih.

Obiskujejo jo tudi turisti z vsega sveta, ki iščejo osvežilne kopeli in sonce. Tudi okusna kanarska kulinarika privablja številne obiskovalce, zaljubljene v okuse obale.

S pomola odhajajo različni pomorski izleti, na katerih lahko odkrivate in uživate v naravnih lepotah, osvežujočem morju in morski favni otoka.

Ponuja toplo podnebje, sijoče sonce ter kristalno čisto in mirno morje za sproščujoče počitnice. Puerto Santiago ponuja številne možnosti za ribolov in morske športe, zato je obvezen za vse, ki jim je morje pri srcu.

Lokacija

Občina: Puerto Santiago Santiago: Alajeró

Nahaja se na jugovzhodni obali otoka La Gomera, le 10 minut od letališča kanarskega otoka La Gomera.

Do mesta lahko pridete peš, z avtomobilom in medkrajevnim avtobusom.

Playa Santiago se nahaja v istoimenski vasi.

Danes je vas turistično središče, ki se razvija in raste okoli plaže. Ima veliko turistično infrastrukturo, igrišče za golf in priznane hotele na tem območju.

Storitve

  • Kopel za noge
  • Prhe
  • Čiščenje
  • Obrati s hrano in pijačo

Pesek

Obale pokriva črn pesek vulkanskega izvora, ki je značilen za plaže na tej strani otoka. Veliko je kamenja, zato je plaža drugačna, a hkrati zelo privlačna.

Morsko dno

To je glavna privlačnost plaže s številnimi jamami za potapljanje in veliko morsko raznolikostjo. Vabimo vas, da uživate v športih, kot so potapljanje, vožnja s kajakom in potapljanje.

Trgovine in restavracije

V bližini boste našli številne stojnice in restavracije, ki ponujajo okusne jedi in hrano, značilno za gastronomijo otoka. Posebej za pustolovske brbončice, ki želijo poskusiti nove jedi z okusom morja.

Na voljo je tudi več barov z glasbo in zabavo za popestritev poletnih noči.

Zabava in zabava

Če boste imeli srečo, da se odpravite konec junija, boste lahko z vaščani delili praznovanje ognjev San Juana. Ta praznik se praznuje v noči na 23. junij s kresovi na plaži, veseljačenjem in veliko zabave.

Plaže v Tenerife
Povezani članki:
Sorodne dejavnosti: