Prva objava: 30 marca, 2024 |

Plaža Abama na južnem Tenerifu

To je sijajen polmestni zaliv z zlatim peskom in kristalno čisto vodo na jugu Tenerifov. Ker ni gneče, je kot nalašč za sprehode, stik z naravo in sprostitev v mirnem okolju. Podružite se z družino in se prepustite čudoviti pokrajini obale Tenerifov.

Značilnosti mesta Playa de Abama

Nahaja se v občini Guía de Isora, v bližini enega najbolj luksuznih hotelov na Tenerifih, Ritz-Carlton Abama. Meji na klife Isorana in sotesko Barranco de Erques, zaščiteni pokrajini zaradi njunega pomena za znanstvene raziskave. Prav tako je zelo blizu plaž San Juan in Alcalá.

Playa de Abama je javna plaža s srednjo/visoko stopnjo zasedenosti, ki jo obiskujejo tako turisti kot prebivalci otoka. Vse plaže na Tenerifih so javne, zato vam dostopa ne bodo preprečili, tudi če niste hotelski gostje. Na plažo morate priti zgodaj zjutraj, da boste našli parkirno mesto.

Ta čudovit zaliv v obliki školjke je dolg 100 metrov in širok 20 metrov. Ob njem najdete dva čudovita naravna bazena z mirno in varno vodo za kopanje. S plaže Playa de Abama lahko vidite presenetljive nasade banan v mestu in sosednji otok La Gomera, še en dragulj v arhipelagu Kanarskih otokov.

Službe

Playa de Abama (4)

Na voljo je brezplačno parkirišče. V bližini plaže je pomol s stopnicami za tiste, ki želijo plavati v odprtem morju.

Nekatere storitve na plaži Abama zagotavlja hotel. Tako so senčniki in ležalniki ter majhna vzpenjača namenjeni izključno uporabi njegovih gostov. Toda brez skrbi, s seboj lahko prinesete brisačo in ležite na pesku ter uživate v lepoti in čaru plaže.

V Beach Clubu, ki je v lasti hotela, si lahko privoščite kosilo, pijačo in uporabljate kopalnice. Ker gre za luksuzni hotel, so stroški hrane in storitev visoki.

Plaža je varna za otroke

Plaža Abama (2)

Plaža je tako mirna, da bi jo lahko primerjali z naravnim bazenom. Zaradi valobrana, ki jo varuje, ponuja mirno vodo z majhnimi valovi, varno za otroke. Otroci se igrajo v pesku in se ob obali razgibavajo v plitvi vodi.

Kako do tja

Pridite na parkirišče ob hotelu. Od tam se 15 minut spuščajte po strmih stopnicah, dokler ne pridete do plaže.

Avtomobili se lahko zapeljejo do območja plaže, kjer odložijo potnike in njihove stvari. Nato se morajo vrniti na parkirišče. Če greste s taksijem ali najetim avtomobilom, lahko izstopite neposredno na plaži in se izognete hoji po stopnicah.

Do plaže lahko pridete tudi z avtobusom na liniji 473, ki vozi do mesta Los Gigantes. Avtobusna postaja je zelo blizu hotela.

Druga možnost je prihod z ladjo s pomola. Nekateri izleti z ladjo se zasidrajo pred plažo Playa de Abama, da se potniki lahko kopajo in ohladijo v morju.

Playa de Abama je kot nalašč za vključitev v načrt družinskih počitnic. To je plaža, ki je zlahka dostopna s ceste, s čudovito pokrajino in kristalno čisto vodo. Je vse, kar potrebujete za uživanje na Tenerifih in v morju, ki jih obdaja.

Plaže v Tenerife
Povezani članki: