Eerste publicatie: maart 25, 2024 |

Ontdek de schoonheid van San Juan Beach

Playa San Juan is een semi-stedelijk strand in het westen van Tenerife dat rust en prachtige uitzichten biedt. Het is perfect om te ontspannen en te genieten van de zee, in een ontspannen sfeer. Hier vind je de perfecte balans tussen natuur en het comfort van de stad. Het ligt dicht bij het strand van Los Cristianos, maar het is er minder druk.

Functies van het strand van San Juan

Het ligt in het dorp San Juan in de gemeente Guía de Isora, op slechts 10 km van het stadscentrum. Het is 360 meter lang en 30 meter breed. Het heeft een golfbreker die het beschermt tegen de golven en de wind en biedt rustig en veilig zwemwater. Het is bedekt met zwart zand, kiezels en kiezels. Het heeft het hele jaar door een gemiddeld hoge bezettingsgraad en wordt bezocht door zowel toeristen als de lokale bevolking.

Familiestrand

Playa San Juan (2)

Het is perfect om met het hele gezin naartoe te gaan. Dankzij de golfbreker die het strand beschermt en de nabijheid van de vissershaven biedt het erg rustig water waar kinderen zich kunnen vermaken en veilig kunnen zwemmen.

Een groot deel van de bezoekers van het strand van San Juan zijn oudere mensen, aangetrokken door de rust van de plek en de sfeer die bevorderlijk is voor ontspanning.

Diensten

Playa San Juan heeft alle voorzieningen voor zwemmers en een uitstekende waterkwaliteit, waardoor het de Blauwe Vlag verdient. Tenerife heeft slechts 13 stranden die deze onderscheiding hebben gekregen. Op Playa San Juan wordt regelmatig een wateranalyse uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het water van de hoogste kwaliteit is.

Het is een compleet strand waar je het volgende vindt:

  • Zonneschermen en ligbedden
  • Kleedkamers
  • Toiletten en douches
  • Voetbaden
  • Bewaking
  • Parkeerplaats
  • Toezichtspunt
  • Toegang voor personen met beperkte mobiliteit
  • Toeristisch kantoor met informatie over het gebied en de rest van het eiland.

Je kunt er duiken en snorkelen. De zeebodem van Playa San Juan is fascinerend. Ontdek de grotten die verborgen liggen tussen de rotsen en kijk hoe de kleurrijke vissen van Tenerife voorbij zwemmen.

Maritieme promenade

Playa San Juan

De promenade naast het strand van San Juan is 2 km lang. Hij begint bij de oude pier en daarlangs vind je verschillende toeristische informatiepunten.

Vanaf de promenade heb je toegang tot verschillende restaurants, bars en cafés. Geniet van de Canarische gastronomie met heerlijke gerechten die worden geserveerd op terrassen met uitzicht op zee. De specialiteit van het gebied is verse vis en zeevruchten.

De lanen bij de promenade zijn bezaaid met winkels en restaurants. We raden je aan om elke woensdag de plaatselijke straatmarkt te bezoeken waar je handwerk, textiel, decoratieve voorwerpen en nog veel meer kunt kopen.

Hoe er te komen

Neem de Avenida Juan Carlos I richting zee. Wanneer je het bord “Playa San Juan” ziet, sla je linksaf de Calle Artes de Mar in. Blijf naar beneden gaan tot je het charmante en rustige San Juan strand vindt.

Je kunt er ook komen met de bus op lijn 473.

Dorp San Juan

San Juan is een traditioneel vissersdorp op Tenerife aan de monding van het San Juan ravijn. Zelfs vandaag de dag heeft het nog zijn oude kade, die de belangrijkste vorm van communicatie was tussen de gemeente en de buitenwereld. Tegenwoordig heeft de stad een grotere kade, die is aangelegd om te voldoen aan de behoeften van een groeiende bevolking. San Juan heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat en weinig wind dankzij de klif die de baai beschermt.

De kalkoven bij Playa San Juan is een icoon van de stad. Hoewel het niet meer in bedrijf is, was het een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Tenerife. Hier werden duizenden blokken kalk gemaakt, die werden gebruikt om de oude huizen van de stad te bouwen.

Kom en ontdek de rust en natuurlijke schoonheid van Playa San Juan. We wensen je een fijne vakantie op Tenerife en dat je geniet van de stralende stranden met goudkleurig of zwart zand, met kristalhelder water en alle diensten om een sensationele dag op het strand door te brengen.

Stranden in Tenerife Zuid
Gerelateerde artikelen: