Eerste publicatie: maart 21, 2024 |

Hoeveel vliegvelden zijn er op de Canarische Eilanden?

Als je een reis wilt maken om de Canarische Eilanden grondig te verkennen, is het belangrijk dat je weet hoe je op de snelste en meest comfortabele manier van en naar elk vliegveld kunt komen. Daarom geven we je bij Banana Palm Bay een lijst van alle luchthavens op de eilanden, met hun exacte locatie en details waarmee je je reis zo goed mogelijk kunt voorbereiden.

Gran Canaria Luchthaven

airports canary islands (3)

Het vliegveld van Gran Canaria is het meest bezochte vliegveld van de Canarische Eilanden en ontvangt ongeveer 13 miljoen passagiers per jaar. Het ligt tussen de gemeente Ingenio en Telde. Het is een van de luchthavens die door de meeste bezoekers wordt gekozen als ze naar dit toeristische paradijs reizen, dankzij de vele voorzieningen en de relatieve nabijheid van Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad (18 kilometer).

Hier vind je geldautomaten, wisselkantoren, autoverhuurbedrijven en een ruim aanbod aan eetgelegenheden. Er is ook een speciale ruimte voor rokers en een kinderspeelplaats om ze te vermaken.

Tenerife Zuid Luchthaven

airports canary islands (1)

Tenerife South Airport, ook wel Reina Sofia genoemd, ligt in het toeristische centrum en is daarmee de op één na drukste luchthaven van de Canarische Eilanden. In 2023 brak het zelfs het record voor passagiersverkeer, met meer dan 12 miljoen passagiers in dat jaar. Het is zeer goed gelegen, in de gemeente Granadilla de Abona, op slechts 18 kilometer van Playa de los Cristianos en 20 kilometer van Costa Adeje.

De goede verbinding met het openbaar vervoer en de mogelijkheid om een auto te huren zijn een voordeel als je aan je reis begint. Je hebt ook de mogelijkheid om een taxi te nemen, maar er zijn momenten in het jaar dat er flinke wachtrijen zijn.

Het is geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, dankzij de speciale assistentie. Bovendien zijn de faciliteiten op deze luchthaven van de Canarische Eilanden zeer goed onderhouden en schoon, wat je ervaring met in- en uitstappen comfortabeler maakt.

Tenerife Noord Luchthaven

Voorheen bekend als Los Rodeos Airport, wordt het vaak gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten tussen eilanden. Het ligt in de gemeente San Cristóbal de La Laguna, op slechts 10 kilometer van de hoofdstad.

Het verwerkt ongeveer 5 miljoen passagiers per jaar, dus het is minder druk bezocht en handiger om te bezoeken. Qua faciliteiten vind je er apotheken, snoepwinkels, bars, cafés, verschillende autoverhuurbedrijven, pinautomaten en souvenirwinkels.

Het huren van een auto om je van Tenerife Noord Airport naar het hotel te brengen is de meest comfortabele en handige optie. Je kunt ook een taxi nemen, maar dit kan erg duur zijn, afhankelijk van waar je verblijft. Je kunt ook de bus nemen, die minimaal €1 en maximaal €6 kost, om naar de belangrijkste stedelijke centra van Tenerife te gaan.

Lanzarote luchthaven

airports canary islands (2)

César Manrique Airport of Lanzarote is de enige luchthaven van Lanzarote, een eiland met een grote toeristische aantrekkingskracht dankzij de vulkanische kenmerken en prachtige stranden. Het is de op twee na drukste luchthaven van de Canarische Eilanden, met meer dan 7 miljoen passagiers in 2023. Het wordt vooral bezocht door passagiers uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, maar ook uit Madrid.

De belangrijkste attractie is niet alleen de goed onderhouden faciliteiten, maar ook het luchtvaartmuseum, dat het onderscheidt van alle andere op de Canarische Eilanden. Je hebt de mogelijkheid om het met je gezin te bezoeken, zolang het geopend is van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.

In de cafés, restaurants, biertuinen en fastfoodrestaurants kun je na je vlucht nieuwe energie opdoen. Wat betreft transfers kun je een bus nemen naar de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen van het eiland, zoals de hoofdstad Arrecife, Playa Honda, Puerto del Carmen en Playa Blanca. De maximale kosten van de reis liggen rond de €5.

Vliegveld van Fuerteventura

Fuerteventura Airport is de 4e drukste luchthaven van de Canarische Eilanden, met ongeveer 6 miljoen passagiers per jaar. Het ligt op slechts 5 km van Puerto del Rosario, de hoofdstad van het eiland. Een ongelooflijk aspect van dit vliegveld is dat het aan de kust ligt en je dus van begin tot eind een spectaculair uitzicht biedt.

De faciliteiten zijn gerenoveerd en uitgebreid om je de beste gebruikerservaring te bieden. Er zijn parkeerplaatsen, winkels, verschillende autoverhuurbedrijven, geldautomaten, bars en cafés. Het heeft ook 66 incheckbalies, waardoor in- en uitstappen sneller en gemakkelijker gaat.

La Palma Luchthaven

De constante renovaties die zijn uitgevoerd op La Palma Airport maken het een van de meest comfortabele luchthavens op de Canarische Eilanden. De nieuwe passagiersterminal is perfect gelegen zodat u van een spectaculair uitzicht kunt genieten terwijl u op uw vlucht wacht.

Op La Palma Airport vind je verschillende restaurants, cafés, souvenirwinkels, geldautomaten, informatiepunten en zelfs een kinderspeelplaats. Het heeft ook een onmisbaar assistentiecentrum voor mensen met beperkte mobiliteit en een medische dienst, ideaal voor noodgevallen. Daarnaast mogen we de gratis Wifi-service niet onvermeld laten.

Het ligt in de gemeenten Villa de Mazo en Breña Baja, op slechts 8 kilometer van Santa Cruz, de hoofdstad van de Canarische Eilanden, en ontvangt tussen de 700.000 en 1,3 miljoen mensen per jaar.

La Gomera Luchthaven

La Gomera Airport is een van de twee luchthavens die alleen inter-eiland vluchten uitvoeren, d.w.z. vluchten tussen eilanden. Het ligt in de gemeente Alajeró en ontvangt ongeveer 80.000 mensen per jaar. Vanaf hier gaan de vluchten voornamelijk naar Tenerife Noord Airport met de luchtvaartmaatschappij Binter Canarias.

Ondanks de kleine omvang en het kleine aantal passagiers is het de modernste luchthaven van de Canarische Eilanden, gebouwd in 1999. Het heeft gratis Wifi, geldautomaat, cafetaria, restaurant en souvenirwinkel. Er is ook een bureau voor gevonden voorwerpen, een informatiepunt en gratis parkeergelegenheid.

Een voordeel van La Gomera Airport is de nabijheid van Playa de Santiago, op slechts 4 minuten (2,1 kilometer) afstand. Dit is het grootste strand van La Gomera, met meer dan 1,5 kilometer aan baaien. Bovendien weten het zwarte vulkaanzand en het kristalheldere water zelfs de minst beïnvloedbare toerist te betoveren.

El Hierro luchthaven

Ook bekend als Los Cangrejos Airport, is het de tweede luchthaven die alleen inter-eilandvluchten uitvoert en ontvangt van en naar Tenerife Noord Airport en Gran Canaria Airport. Het wordt gebruikt door ongeveer 250.000 mensen per jaar, dankzij de toeristische aantrekkingskracht. Op slechts een paar minuten van het vliegveld kun je prachtige toeristische bestemmingen bezoeken, zoals de zwembaden van La Caleta of Playa La Caleta.

Ondanks het feit dat El Hierro Airport klein is, heeft het alle voorzieningen die je zou verwachten. Het heeft een cafetaria, een restaurant, een souvenirwinkel, een servicecentrum voor mensen met beperkte mobiliteit, een bus- en taxizone en een VIP-zone. Het heeft ook gratis WiFi zodat je altijd in contact kunt blijven.

Verwante artikelen:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom