Eerste publicatie: maart 21, 2024 |

De beste plekken om te snorkelen op Tenerife

Snorkelen op Tenerife is een van de populairste watersporten op het eiland. In deze tekst laten we je de lijst van de beste plekken op Tenerife om te snorkelen zien, op basis van hun kenmerken. Ontdek waarom onder andere Abades, Los Gigantes en Punta de Teno de favoriete plekken zijn onder snorkelliefhebbers.

Plan je volgende snorkelavontuur op Tenerife en geniet van een aangenaam klimaat, uitstekend zicht onder water, overvloedig zeeleven en raadselachtige vulkaanlandschappen. Bovendien zijn de wateren veilig door de afwezigheid van sterke golven.

Tenerife is een bevoorrechte plek om te snorkelen

best snorkeling tenerife

Snorkelen verschilt van diepzeeduiken doordat je gelijk met het water zwemt. Het is een leuk tijdverdrijf voor beginners omdat het geen grote vaardigheden vereist en kan worden beoefend door kinderen vanaf 10 jaar.

Tenerife biedt een ideale omgeving om te snorkelen met temperaturen die het hele jaar door variëren tussen 18° en 24°. Ongeacht het seizoen kun je altijd een lekkere duik nemen. Het water is kristalhelder, waardoor je helder kunt zien tot een diepte van 20 meter. Vergeet niet om onder water mooie foto’s te maken.

Onder het wateroppervlak vind je een overvloed aan koraalriffen, kleurrijke tropische vissen, roggen, inktvissen, octopussen, zeesterren, schildpadden en nog veel meer. Als we geluk hebben, kunnen we zelfs dolfijnen tegenkomen. Vanwege de vulkanische oorsprong van het eiland zijn de onderwaterlandschappen bovendien opmerkelijk vanwege de grotten, bogen, spleten en kliffen die labyrinten en aantrekkelijke paden vormen voor duikers.

Waar haal je de benodigde uitrusting om te snorkelen op Tenerife

De eerste vereiste voor snorkelen op Tenerife is dat je kunt zwemmen. Als je kunt zwemmen, hoef je alleen maar een masker, snorkel en vinnen aan te schaffen om onder water op verkenning te gaan. Je kunt de uitrusting in gespecialiseerde winkels kopen. Duikscholen bieden pakketten aan met instructeurs en de benodigde uitrusting. De instructeurs spreken Engels, Spaans en andere talen.

Op onze website bieden we verschillende duik- en snorkelactiviteiten op Tenerife aan, evenals gespecialiseerde duikcursussen. Je vindt er ook leuke kajaktochten. Schrijf ons per WhatsApp als je vragen hebt of wilt reserveren.

Beste stranden om te snorkelen op Tenerife

Playa Troya - Costa Adeje Beach (9)

We hebben de beste plekken om te snorkelen op Tenerife op een rijtje gezet volgens de getuigenissen van onze klanten.

Adeje

abades tenerife onderwater

Abades is een leuk dorpje in de buurt van El Médano. Het grootste voordeel van dit snorkelstrand is dat het een koraalrif heeft dat binnen 2 minuten zwemmen vanaf de kust bereikbaar is. Het is ook een bevoorrechte plek met schildpadden, roggen en prachtige sebadales. Het heeft ondiepe bodems die bewoond worden door octopussen, trompetvissen en meer. Als je in El Médano bent en niet zo ver wilt gaan, kun je snorkelen bij de pier met de mogelijkheid om inktvissen, murenen en kleine octopussen te zien.

Montaña Amarilla

Dit is een populaire snorkelomgeving met mooie gele rotsen die de omgeving sieren. Kenmerkend voor dit strand is de aanwezigheid van versteende duinen onder het oppervlak die ons het gevoel geven dat we op een andere planeet zijn. Het heeft kristalhelder water met veel vissen en prachtige gele sponzen.

Los Abrigos

los abrigos tenerife

De zwembaden van Los Abrigos, ontstaan door vulkanische activiteit, zijn de thuisbasis van een overvloed aan zeeleven. Dompel jezelf onder in het water, omringd door vulkanisch gesteente met grillige ontwerpen en aantrekkelijke schoonheid. Je ziet schildpadden, inktvissen, octopussen, krabben, sterren, roggen en kleurrijke vissen.

El Palmar Muur

De grote muur van El Palmar is 25 meter diep en vormt een geliefd ecosysteem voor veel zeedieren. De belangrijkste attractie van dit gebied is de aanwezigheid van schildpadden die vrij rondzwemmen. Je kunt er ook trompetvissen en enkele dolfijnen zien.

Alcalá

alcala tenerife

Hoewel het een rotsachtige plek is die moeilijk toegankelijk is, biedt het een geweldige kans om met schildpadden te zwemmen. Het heeft natuurlijke zwembaden die veel zwemmers aantrekken vanwege het aangename water en de prachtige landschappen eromheen.

Los Cristianos Strand

quiert holiday resort los cristianos

Los Cristianos trekt elke dag honderden watersportliefhebbers. Behalve zwemmen kun je genieten van de schoonheid van het vulkaanlandschap en de pracht van de berg Guaza die vanaf zee zichtbaar is. Bewonder de vlucht van de meeuwen, de ongrijpbare krabben, de schattige schildpadden en de speelse dolfijnen van de zee van Tenerife. Op onze website vind je een kajakavontuur in het Guaza reservaat met een grote kans om dolfijnen en walvissen te zien.

De reuzen

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Los Gigantes is voor velen de beste snorkelplek op Tenerife. Bewonder van dichtbij de immensiteit van de kliffen van Los Gigantes. Elke dag komen hier verschillende boten aan op zoek naar ontspanning en plezier in het water. Het is ook een favoriete plek voor de dolfijnen en walvissen van Tenerife, dus het zal heel gewoon zijn om ze tegen te komen.

Baai van El Puertito

El Puertito is een van de meest bezochte stranden door onze klanten omdat het de stopplaats is voor veel van onze boten. Het heeft prachtige uitzichten en betoverende landschappen. In de baai van El Puertito kun je zwemmen met kleurrijke vissen en enkele groene schildpadden die hier nog steeds te zien zijn. Het is een geweldige optie als je een boottocht boekt en wilt profiteren van de stop om de zeebodem te verkennen.

Costa Adeje

snorkelen in Costa Adeje

Dit is een ander populair gebied op Tenerife om te snorkelen. Ervaar unieke sensaties tijdens het zwemmen in de wateren van Costa Adeje met prachtige exemplaren van de zeefauna van het zuiden van Tenerife.

Punta de Teno

We raden dit strand aan voor ervaren zwemmers omdat het is omgeven door rotsen en wordt geteisterd door golven. Het is echter een betoverende plek vanwege het turquoise water, de overvloedige zeefauna en de indrukwekkende rotslandschappen. De zuidkant van Punta de Teno biedt ondieper, rustiger water.

Charco del viento

Charco del viento

In het noorden van Tenerife vind je ook prachtige plekken om te snorkelen. Het is een zeer populair gebied vanwege de helderheid en sereniteit van het water.

Kortom, snorkelen op Tenerife is een fascinerend avontuur. Kom en geniet van transparante en veilige wateren om in te duiken, aangename temperaturen en prachtige uitzichten. Schrijf ons op WhatsApp om je twijfels op te helderen en je volgende snorkelavontuur te boeken.

Verwante artikelen: