Första publicering: mars 21, 2024 |

De bästa ställena att snorkla på Teneriffa

Snorkling på Teneriffa är en av de mest populära vattensporterna på ön. I den här texten ger vi dig listan över de bästa platserna på Teneriffa för snorkling enligt deras egenskaper. Upptäck varför Abades, Los Gigantes, Punta de Teno, bland andra, är favoritplatserna bland snorklingsälskare.

Planera ditt nästa snorklingsäventyr på Teneriffa och njut av ett behagligt klimat, utmärkt sikt under vattnet, ett rikt marint liv och gåtfulla vulkaniska landskap. Dessutom är vattnet säkert eftersom det inte finns några starka vågor.

Tenerife är en privilegierad plats för snorkling

bästa snorklingen tenerife

Snorkling skiljer sig från dykning genom att man simmar i jämnhöjd med vattnet. Det är ett roligt tidsfördriv för nybörjare eftersom det inte kräver några större färdigheter och kan utövas av barn så unga som 10 år.

Teneriffa erbjuder en idealisk miljö för snorkling med temperaturer mellan 18° och 24° året runt. Oavsett årstid kan du alltid ta ett skönt dopp. Vattnet är kristallklart och du kan se klart ner till 20 meters djup. Kom ihåg att ta fina bilder under havet.

Under ytan finns ett överflöd av korallrev, färgglada tropiska fiskar, rockor, bläckfiskar, bläckfiskar, sjöstjärnor, sköldpaddor och mycket mer. Om vi har tur kan vi till och med stöta på några delfiner. På grund av öns vulkaniska ursprung är dess undervattenslandskap dessutom anmärkningsvärt med grottor, valv, sprickor och klippor som skapar labyrinter och attraktiva stigar för dykare.

Var hittar du nödvändig utrustning för snorkling på Teneriffa

Det första kravet för att snorkla på Teneriffa är att du kan simma. Om du kan simma är allt du behöver göra att skaffa mask, snorkel och fenor för att utforska under vattnet. Du kan köpa utrustningen i specialbutiker. Dykskolor erbjuder paket med instruktörer och nödvändig utrustning. Instruktörerna talar engelska, spanska och andra språk.

På vår hemsida erbjuder vi olika dyk- och snorklingsaktiviteter på Teneriffa, samt specialiserade dykkurser. Du hittar också roliga kajakturer. Skriv till oss via WhatsApp om du har några frågor eller vill boka.

Bästa stränderna för snorkling på Teneriffa

Playa Troya - Costa Adeje Beach (9)

Vi har listat de bästa platserna att snorkla på Teneriffa enligt våra kunders vittnesmål.

Abades

abades tenerife underwater

Abades är en trevlig liten by nära El Médano. Den största fördelen med denna snorklingsstrand är att den har ett korallrev som är tillgängligt inom 2 minuters simning från stranden. Det är också en privilegierad plats med sköldpaddor, rockor och vackra sebadales. Här finns grunda bottnar som bebos av bläckfiskar, trumpetfiskar och mycket mer. Om du befinner dig i El Médano och inte vill gå så långt kan du snorkla nära piren med möjlighet att se några bläckfiskar, muränor och små bläckfiskar.

Montaña Amarilla

Detta är en populär snorklingsmiljö med vackra gula klippor som dekorerar omgivningen. Det som kännetecknar den här stranden är att det finns förstenade sanddyner under ytan som får oss att känna oss som om vi befann oss på en annan planet. Här finns kristallklart vatten med massor av fiskar och vackra gula svampdjur.

Los Abrigos

los abrigos tenerife

Bassängerna i Los Abrigos, som skapats av vulkanisk aktivitet, är hem för ett rikt marint liv. Fördjupa dig i dess vatten omgiven av vulkanisk sten med nyckfulla mönster och attraktiv skönhet. Du kommer att få se sköldpaddor, bläckfiskar, krabbor, stjärnor, rockor och färgglada fiskar.

El Palmars mur

Den stora El Palmar-väggen sträcker sig 25 meter djupt och skapar ett populärt ekosystem för många marina arter. Den största attraktionen i det här området är sköldpaddorna som simmar fritt. Du kan också se trumpetfiskar och några delfiner.

Alcalá

alcala tenerife

Även om det är en stenig plats som är svårtillgänglig, erbjuder den en fantastisk möjlighet att simma med sköldpaddor. Här finns naturliga pooler som lockar många badgäster på grund av det behagliga vattnet och de vackra landskapen som omger den.

Los Cristianos strand

quiert holiday resort los cristianos

Los Cristianos samlar hundratals vattensportsentusiaster varje dag. Förutom att simma kan du njuta av det vackra vulkaniska landskapet och det magnifika Guazaberget som syns från havet. Beundra måsarnas flykt, de svårfångade krabborna, de bedårande sköldpaddorna och de lekfulla delfinerna i Teneriffas hav. På vår webbplats hittar du ett kajakäventyr i Guazareservatet med stor chans att se delfiner och valar.

Jättarna

Bahia de Masca - Los Gigantes Mascabukten (4)

Los Gigantes är för många den bästa snorklingsplatsen på Teneriffa. På nära håll kan du beundra de enorma klipporna i Los Gigantes. Hit kommer olika båtar varje dag för att koppla av och ha roligt i vattnet. Det är också en favoritplats för Teneriffas delfiner och valar, så det är mycket vanligt att du träffar på dem.

Bukten El Puertito

El Puertito är en av de mest besökta stränderna av våra kunder eftersom det är här många av våra båtar stannar. Här finns vackra vyer och förtrollande landskap. I El Puertito Bay kan du simma med färgglada fiskar och några gröna sköldpaddor som fortfarande kan ses här. Det är ett utmärkt alternativ om du bokar en båttur och vill utnyttja stoppet för att utforska havsbotten.

Costa Adeje

snorkling i Costa Adeje

Detta är ett annat populärt område på Teneriffa för snorkling. Upplev unika sensationer när du simmar i Costa Adejes vatten med vackra exemplar av den marina faunan på södra Teneriffa.

Punta de Teno

Vi rekommenderar denna strand för erfarna simmare eftersom den är omgiven av klippor och piskas av vågor. Det är dock en förtrollande plats med sitt turkosa vatten, rika marina fauna och imponerande klipplandskap. Den södra sidan av Punta de Teno erbjuder grundare och lugnare vatten.

Charco del viento

Charco del viento

På norra Teneriffa hittar du också vackra platser för snorkling. Det är ett mycket populärt område på grund av det klara och lugna vattnet.

Sammanfattningsvis är snorkling på Teneriffa ett fascinerande äventyr. Kom och njut av transparenta och säkra vatten för dykning, behagliga temperaturer och vackra vyer. Skriv till oss på WhatsApp för att reda ut dina frågetecken och boka ditt nästa snorklingsäventyr.

Relaterade artiklar:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom