Första publicering: mars 21, 2024 |

Hur långt är det mellan Kanarieöarna?

Du har säkert funderat på att besöka och lära känna var och en av Kanarieöarna på din semester. Du vill förmodligen inte bestämma dig för att bara besöka de mest populära: Teneriffa och Gran Canaria, utan också de andra som Lanzarote, Fuerteventura eller La Palma.

För att kunna göra en bra resplan behöver du veta avståndet mellan Kanarieöarna och de bästa transportalternativen för att lära känna dem.

Vilka öar ligger längst ifrån varandra och vilka ligger närmast varandra?

De öar som ligger längst ifrån varandra är El Hierro och La Graciosa, med cirka 450 kilometer diagonalt. Ön La Graciosa har ingen flygplats, så det går inte att resa direkt med flyg, men det går att resa från El Hierro till Lanzarote med flyg och sedan ta en färja till La Graciosa. Denna resa tar mellan 1 timme och 30 minuter och 2 timmar och 30 minuter.

De öar som ligger närmast varandra är La Graciosa och Lanzarote, bara 1 km från varandra, ca 25 minuter med färja.

Men om du vill utforska Kanarieöarna en efter en, eller åtminstone de flesta av dem, är det bra att känna till de mest populära rutterna och deras respektive avstånd.

Avstånd mellan Teneriffa och Gran Canaria

Hur långt är det mellan Kanarieöarna?

Eftersom Teneriffa och Gran Canaria är de två mest besökta öarna i skärgården undrar du säkert över avståndet mellan dem. De ligger 60 kilometer från varandra, så det skulle ta dig ungefär 40 minuter att göra denna resa med flyg eller 1 timme och 20 minuter med färja.

Avstånd mellan Gran Canaria och Fuerteventura

Hur långt är det mellan Kanarieöarna?

Avståndet mellan Gran Canaria och Fuerteventura är ungefär 120 kilometer. Resan tar minst 40 minuter med flyg eller 2 timmar med färja.

Avstånd från Gran Canaria till Lanzarote

Playa Grande i El Poris de Abona

Att resa med färja mellan Gran Canaria och Lanzarote tar längre tid än i andra fall, eftersom öarna ligger mer än 200 kilometer från varandra. Det resulterar i en restid på cirka 6 till 8 timmar och 50 minuter med flyg.

Avstånd mellan Fuerteventura och Lanzarote

Fuerteventura Corralejo (3).min

Om du planerar en resa till Fuerteventura och vill veta avståndet till den närmaste ön (Lanzarote) för att lära känna dem båda, kommer Banana Palm Bay att berätta det för dig. De ligger bara 14 kilometer och 30 minuter från varandra med färja. Kort sagt, att resa till Fuerteventura är ett utmärkt alternativ om du vill besöka mer än en ö och samtidigt spara både tid och pengar.

Avstånd från Teneriffa och La Gomera

Teneriffa och La Gomera är två andra öar som ligger väldigt nära varandra. Bara 39 kilometer skiljer dessa vackra öar åt, fulla av kristallklara stränder, berg och vulkaniska formationer. Att ta en färja tar bara mellan 50 minuter och en timme, så du kan se båda utan att slösa bort för mycket tid.

Bästa sättet att ta sig från den ena ön till den andra

flygplatser kanarieöarna (4)

De två vanligaste sätten att resa bekvämt från en ö till en annan är med flyg eller färja. Kanarieöarna har 8 flygplatser och över 16 färjehamnar, vilket gör det enkelt att utforska var och en av dem.

Vi på Banana Palm Bay hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att lära dig mer om avstånden mellan Kanarieöarna, så att du kan planera din semester på bästa sätt.

Relaterade artiklar:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom