Första publicering: mars 21, 2024 |

Hur många flygplatser finns det på Kanarieöarna?

Om du vill utforska Kanarieöarna på djupet är det viktigt att du vet hur du tar dig till och från varje ö på snabbaste och bekvämaste sätt. Det är därför vi på Banana Palm Bay ger dig en lista över alla flygplatser på öarna, med deras exakta läge och detaljer som gör att du kan förbereda dig för din resa så exakt som möjligt.

Gran Canaria flygplats
flygplatser kanarieöarna (3)

Gran Canaria Airport är den mest besökta flygplatsen på Kanarieöarna och tar emot ca 13 miljoner passagerare per år. Den ligger mellan kommunerna Ingenio och Telde. Det är en av de flygplatser som de flesta besökare väljer när de reser till detta turistparadis, tack vare dess många bekvämligheter och relativa närhet till Las Palmas de Gran Canaria, huvudstaden (18 kilometer).

Här finns uttagsautomater, växlingskontor, biluthyrningsfirmor och ett stort utbud av matställen. Här finns också ett särskilt område för rökare och en lekplats för barnen.

Tenerife södra flygplats

flygplatser kanarieöarna (1)

Teneriffas södra flygplats, även kallad Reina Sofia, ligger i turistcentret, vilket gör den till den näst mest trafikerade flygplatsen på Kanarieöarna. Faktum är att 2023 slog den rekord i passagerartrafik med mer än 12 miljoner passagerare under året. Den är mycket väl belägen i kommunen Granadilla de Abona, bara 18 kilometer från Playa de los Cristianos och 20 kilometer från Costa Adeje.

De goda förbindelserna med kollektivtrafiken och möjligheten att hyra bil är en fördel när du ger dig ut på din resa. Du har också möjlighet att ta en taxi, men vissa tider på året är det långa köer för att få tag på en taxi.

Det är lämpligt för personer med rörelsehinder, tack vare den specialiserade assistansen. Dessutom är faciliteterna på denna flygplats på Kanarieöarna mycket välskötta och rena, vilket kommer att göra din ombordstigning och avstigning bekvämare.

Tenerife Norra Airport

Tidigare känd som Los Rodeos Airport, används den ofta för inrikesflyg och flygningar mellan öarna. Den ligger i kommunen San Cristóbal de La Laguna, bara 10 kilometer från huvudstaden.

Den hanterar cirka 5 miljoner passagerare per år, så den är mindre frekventerad och bekvämare att besöka. När det gäller faciliteter hittar du apotek, godisaffärer, barer, kaféer, flera biluthyrningsfirmor, bankomat och souvenirbutiker.

Att hyra en bil som kör dig från Teneriffas norra flygplats till hotellet är det bekvämaste och mest bekväma alternativet. Du kan också ta en taxi, men det kan bli mycket dyrt beroende på var du bor. Du kan också ta bussen, som kostar minst 1 € och högst 6 €, för att ta dig till de största tätorterna på Teneriffa.

Lanzarote flygplats
flygplatser kanarieöarna (2)

César Manrique Airport of Lanzarote är den enda flygplatsen på Lanzarote, en ö med stor turistattraktion på grund av dess vulkaniska karaktär och vackra stränder. Det är den tredje mest trafikerade flygplatsen på Kanarieöarna, med mer än 7 miljoner passagerare år 2023. Den besöks främst av passagerare från Storbritannien och Tyskland samt Madrid.

Huvudattraktionen är inte bara de välskötta anläggningarna, utan också flygmuseet, som gör att flygplatsen skiljer sig från alla andra på Kanarieöarna. Du kommer att ha möjlighet att besöka det med din familj, så länge det är öppet från måndag till fredag från 10:00 till 14:00.

På kaféerna, restaurangerna, uteserveringarna och snabbmatsställena kan du ladda batterierna efter flygresan. När det gäller transfer kan du ta en buss till öns mest attraktiva turistmål, t.ex. huvudstaden Arrecife, Playa Honda, Puerto del Carmen och Playa Blanca. Den maximala kostnaden för resan är cirka 5 euro.

Fuerteventura flygplats

Fuerteventura Airport är den fjärde mest trafikerade flygplatsen på Kanarieöarna, med ca 6 miljoner passagerare per år. Den ligger bara 5 km från Puerto del Rosario, öns huvudstad. En otrolig aspekt av denna flygplats är att den ligger vid kusten, så den erbjuder dig en spektakulär utsikt från början till slut.

Dess faciliteter har renoverats och utökats för att erbjuda dig den bästa användarupplevelsen. Det finns parkering, butiker, olika biluthyrningsföretag, bankomater samt barer och kaféer. Det finns också 66 incheckningsdiskar, vilket gör ombordstigning och landstigning snabbare och enklare.

La Palmas flygplats

De ständiga renoveringarna som har genomförts på La Palmas flygplats gör den till en av de mest bekväma flygplatserna på Kanarieöarna. Den nya passagerarterminalen är perfekt belägen för att du ska kunna njuta av en spektakulär utsikt medan du väntar på ditt flyg.

På La Palma Airport hittar du olika restauranger, kaféer, souvenirbutiker, bankomater, informationspunkter och till och med en lekplats. Det finns också ett oumbärligt assistanscenter för personer med nedsatt rörlighet och ett rum för medicinsk service, perfekt för nödsituationer. Dessutom kan vi inte låta bli att nämna den kostnadsfria Wifi-tjänsten.

Den ligger i kommunerna Villa de Mazo och Breña Baja, bara 8 kilometer från Santa Cruz, Kanarieöarnas huvudstad, och tar emot mellan 700 000 och 1,3 miljoner människor per år.

La Gomera flygplats

La Gomera Airport är en av de två flygplatser som endast trafikerar inter-island, dvs. flygningar mellan öar. Den ligger i kommunen Alajeró och tar emot ca 80 000 passagerare per år. Härifrån flyger man huvudsakligen till Teneriffas norra flygplats med flygbolaget Binter Canarias.

Trots sin ringa storlek och det låga antalet passagerare är det den modernaste flygplatsen på Kanarieöarna, eftersom den byggdes 1999. Här finns gratis WiFi, bankomat, cafeteria, restaurang och souvenirbutik. Här finns också en hittegodsbyrå, informationspunkt och gratis parkering.

En fördel med La Gomera Airport är närheten till Playa de Santiago, bara 4 minuter (2,1 kilometer) bort. Detta är den största stranden på La Gomera, med mer än 1,5 kilometer av vikar. Dessutom har den svart vulkanisk sand och kristallklart vatten som kan fängsla även den minst lättpåverkade turist.

El Hierro flygplats

Los Cangrejos Airport är den andra flygplatsen som endast trafikeras av flyg mellan öarna till och från Teneriffas norra flygplats och Gran Canarias flygplats. Den används av ca 250 000 personer per år tack vare sin turistattraktion. Bara några minuter från flygplatsen kan du besöka vackra turistmål, till exempel simbassängerna i La Caleta eller Playa La Caleta.

Trots att El Hierro Airport är liten har den alla bekvämligheter man kan förvänta sig. Det finns en cafeteria, restaurang, souvenirbutik, servicecenter för personer med nedsatt rörlighet, buss- och taxiområde samt ett VIP-område. Det finns också gratis Wi-Fi så att du alltid kan hålla kontakten.

Relaterade artiklar:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom