Ensimmäinen julkaisu: 21 maaliskuun, 2024 |

Kuinka monta lentokenttää Kanariansaarilla on?

Jos haluat lähteä matkalle tutustumaan Kanariansaariin perusteellisesti, on tärkeää tietää, miten pääset kullekin saarelle ja sieltä pois nopeimmin ja mukavimmin. Siksi me Banana Palm Baylla tuomme sinulle luettelon kaikista saarten lentokentistä, niiden tarkan sijainnin ja yksityiskohdat, joiden avulla voit valmistautua matkaasi mahdollisimman tarkasti.

Gran Canarian lentoasema

lentokentät kanariansaaret (3)

Gran Canarian lentoasema on Kanariansaarten suosituin lentoasema, ja se vastaanottaa noin 13 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Se sijaitsee Ingenion ja Telden kunnan välissä. Se on yksi niistä lentoasemista, jonka useimmat matkailijat valitsevat matkustaessaan tähän turistiparatiisiin, kiitos sen monien mukavuuksien ja suhteellisen läheisyyden pääkaupunkiin Las Palmas de Gran Canariaan (18 kilometriä).

Täältä löydät pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä, autonvuokrausyrityksiä ja monenlaisia ruokapaikkoja. Hotellissa on myös erityinen alue tupakoitsijoille ja lasten leikkikenttä, joka pitää heidät viihdyttävänä.

Teneriffan eteläinen lentoasema

lentokentät kanariansaaret (1)

Teneriffan eteläinen lentoasema, jota kutsutaan myös nimellä Reina Sofia, sijaitsee matkailukeskuksessa, mikä tekee siitä Kanariansaarten toiseksi vilkkaimman ja vilkkaimman lentoaseman. Itse asiassa vuonna 2023 se rikkoi matkustajaliikenne-ennätyksen, sillä vuonna 2023 siellä oli yli 12 miljoonaa matkustajaa. Se sijaitsee erittäin hyvällä paikalla Granadilla de Abonan kunnassa, vain 18 kilometrin päässä Playa de los Cristianosista ja 20 kilometrin päässä Costa Adejesta.

Hyvät yhteydet julkisilla liikennevälineillä ja mahdollisuus vuokrata auto ovat etuna, kun lähdet matkallesi. Sinulla on myös mahdollisuus käyttää taksia, mutta tiettyinä vuodenaikoina on huomattavia jonoja.

Se soveltuu liikuntarajoitteisille henkilöille erityisavun ansiosta. Lisäksi tämän Kanariansaarten lentoaseman tilat ovat erittäin hyvin hoidetut ja siistit, mikä tekee lentokoneeseen nousemisesta ja sieltä poistumisesta mukavampaa.

Teneriffan pohjoinen lentoasema

Aiemmin Los Rodeosin lentoasemana tunnettua lentoasemaa käytetään yleisesti kotimaan ja saarten välisille lennoille. Se sijaitsee San Cristóbal de La Lagunan kunnassa, vain 10 kilometrin päässä pääkaupungista.

Se käsittelee noin 5 miljoonaa matkustajaa vuodessa, joten se on vähemmän liikennöity ja kätevämpi vierailukohde. Palveluista löydät apteekkeja, makeisliikkeitä, baareja, kahviloita, useita autovuokraamoja, pankkiautomaatteja ja matkamuistomyymälöitä.

Auton vuokraaminen kuljetusta varten Teneriffan pohjoiselta lentoasemalta hotellille on mukavin ja mukavin vaihtoehto. Voit ehkä ottaa taksin, mutta se voi olla hyvin kallista riippuen siitä, missä asut. Teneriffan tärkeimpiin kaupunkikeskuksiin pääset myös bussilla, joka maksaa vähintään 1 ja enintään 6 euroa.

Lanzaroten lentoasema

lentokentät kanariansaaret (2)

Lanzaroten César Manrique -lentokenttä on Lanzaroten ainoa lentokenttä, saaren, jolla on suuri matkailullinen vetovoima sen vulkaanisten ominaisuuksien ja kauniiden rantojen vuoksi. Se on Kanariansaarten kolmanneksi vilkkain, ja se rekisteröi yli 7 miljoonaa matkustajaa vuonna 2023. Sinne saapuu pääasiassa matkustajia Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Saksasta sekä Madridista.

Sen tärkein nähtävyys on paitsi hyvin hoidetut tilat myös ilmailumuseo, joka erottaa sen muista Kanariansaarista. Sinulla on mahdollisuus vierailla siellä perheesi kanssa, kunhan se on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10:00-14:00.

Kahviloissa, ravintoloissa, olutpuutarhoissa ja pikaruokapaikoissa voit ladata akkujasi lennon jälkeen. Mitä tulee kuljetuksiin, voit ottaa bussin saaren houkuttelevimpiin turistikohteisiin, kuten pääkaupunki Arrecifeen, Playa Hondaan, Puerto del Carmeniin ja Playa Blancaan. Matka maksaa enintään noin 5 euroa.

Fuerteventuran lentokenttä

Fuerteventuran lentoasema on Kanariansaarten neljänneksi vilkkain lentoasema, ja sillä on noin 6 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Se sijaitsee vain 5 km päässä saaren pääkaupungista Puerto del Rosariosta. Uskomatonta tässä lentoasemassa on se, että se sijaitsee rannikolla, joten se tarjoaa upeat näkymät alusta loppuun.

Sen tilat on kunnostettu ja laajennettu, jotta voit nauttia parhaasta käyttökokemuksesta. Siellä on pysäköintitiloja, kauppoja, erilaisia autovuokraamoja, pankkiautomaatteja sekä baareja ja kahviloita. Siellä on myös 66 lähtöselvitystiskiä, mikä nopeuttaa ja helpottaa laivaan nousua ja laivasta poistumista.

La Palman lentoasema

La Palman lentoasemalla tehtyjen jatkuvien uudistusten ansiosta se on yksi Kanariansaarten viihtyisimmistä lentoasemista. Sen uusi matkustajaterminaali sijaitsee täydellisellä paikalla, josta voit nauttia upeista näkymistä lentoa odotellessasi.

La Palman lentoasemalla on useita ravintoloita, kahviloita, matkamuistomyymälöitä, pankkiautomaatteja, infopisteitä ja jopa lasten leikkipaikka. Lentoasemalla on myös välttämätön avustuskeskus liikuntarajoitteisille henkilöille ja lääketieteellisten palvelujen huone, joka on ihanteellinen hätätilanteita varten. Lisäksi emme voi olla mainitsematta ilmaista Wifi-palvelua.

Se sijaitsee Villa de Mazon ja Breña Bajan kunnissa, vain 8 kilometrin päässä Kanariansaarten pääkaupungista Santa Cruzista, jossa käy vuosittain 700 000-1,3 miljoonaa ihmistä.

La Gomeran lentoasema

La Gomeran lentoasema on toinen niistä kahdesta lentoasemasta, jotka liikennöivät vain saarten välisiä eli saarten välisiä lentoja. Se sijaitsee Alajerón kunnassa ja vastaanottaa noin 80 000 ihmistä vuodessa. Täältä lennetään pääasiassa Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle Binter Canarias -lentoyhtiön lennoilla.

Pienestä koostaan ja vähäisestä matkustajamäärästään huolimatta se on Kanariansaarten nykyaikaisin lentoasema, sillä se on rakennettu vuonna 1999. Siellä on ilmainen Wifi, pankkiautomaatti, kahvila, ravintola ja matkamuistomyymälä. Siellä on myös löytötavaratoimisto, infopiste ja ilmainen pysäköintialue.

La Gomeran lentoaseman etuna on sen läheisyys Playa de Santiagoon, joka on vain 4 minuutin (2,1 kilometrin) päässä. Tämä on La Gomeran suurin ranta, jolla on yli 1,5 kilometriä poukamia. Lisäksi sen musta vulkaaninen hiekka ja kristallinkirkas vesi kiehtovat jopa vähiten vaikutuksille alttiita matkailijoita.

El Hierron lentoasema

Tunnetaan myös nimellä Los Cangrejosin lentokenttä, ja se on toinen lentokenttä, joka liikennöi ja vastaanottaa ainoastaan saarten välisiä lentoja Teneriffan pohjoisen lentokentän ja Gran Canarian lentokentän välillä. Sitä käyttää vuosittain noin 250 000 ihmistä sen matkailullisen vetovoiman ansiosta. Vain muutaman minuutin päässä lentokentältä voit vierailla kauniissa turistikohteissa, kuten La Caletan uima-altaissa tai Playa La Caletassa.

Pienestä koostaan huolimatta El Hierron lentoasemalla on kaikki ne mukavuudet, joita voit odottaa. Siellä on kahvila, ravintola, matkamuistomyymälä, liikuntarajoitteisten palvelukeskus, bussi- ja taksialue sekä VIP-alue. Lentoasemalla on myös ilmainen Wi-Fi, jotta pysyt aina yhteydessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom