Ensimmäinen julkaisu: 1 huhtikuun, 2024 |

Teneriffan karnevaalit

Teneriffan karnevaalit ovat Teneriffan identiteetin symboli. Joka vuosi yli 10 000 ihmistä osallistuu Teneriffan karnevaalien toteuttamiseen ja pitää yllä saaren tärkeintä kulttuuriperintöä. Heidän nautinnolleen ei ole rajoja, luovuus on ainoa sääntö.

Tässä jätämme sinulle Chicharrasin karnevaalien tärkeimpiä puolia, ota selvää, mistä on kyse ja mitä historiaa juhlan takana on.

Teneriffan karnevaalit

Teneriffan karnevaalit (3)

Teneriffan karnevaalit ovat Euroopan suosituimmat ja muistuttavat eniten Brasiliassa vietettäviä karnevaaleja. Itse asiassa ne ovat toiseksi maailman parhaita, vain Rio de Janeiron suuret juhlat ylittävät ne.

Karnevaalien aikana Teneriffan kadut täyttyvät mielikuvituksesta, musiikista ja väreistä. Eri ryhmät ja vierailevat taiteilijat tekevät parhaansa antaakseen parhaansa juhlallisuuksiin. Kansalaiset puolestaan lähtevät kaduille ja säestävät heitä ilolla ja värikkäissä puvuissa.

Ennen kuin jatkamme, haluamme määritellä joitakin Teneriffan karnevaaleille tyypillisiä termejä:

  • Rondallat: Santa Cruz de Teneriffan karnevaaleille eksklusiiviset musiikkiryhmät, joilla on oma musiikkityylinsä.
  • Murgas: nämä ovat Kanariansaarilta kotoisin olevia teatteriesityksiä esittäviä musiikkiryhmiä, jotka laulavat sarkasmilla ja pilkalla kritiikkiin tähtääviä sanoituksia.
  • Comparsas: tanssi- ja musiikkiryhmiä, jotka esiintyvät karnevaaleilla värikkäissä ja värikkäissä puvuissa.
  • Comparsas: tanssi- ja musiikkiryhmät, jotka esiintyvät karnevaaleilla värikkäissä ja värikkäissä puvuissa.
  • Carrozas: Nämä ovat suuria veistoksia, joissa on erilaisia teemoja ja jotka rakennetaan karnevaaleilla paraativaunujen päälle.

Teneriffan karnevaalit (2)

 

Teneriffan karnevaalit (4)

Kansainvälisen matkailun kannalta kiinnostava festivaali

Vuodesta 1980 lähtien Teneriffan karnevaaleilla on ollut ”Kansainvälisesti matkailullisesti kiinnostavan festivaalin” tunnustus. Niillä on suuri vaikutus sekä saarella että sen ulkopuolella. Tästä syystä matkailu lisääntyy tähän aikaan vuodesta samalla tavalla kuin kesälläkin.

Lavoilla on musiikkia ja hyvää viihdettä, josta ihmiset voivat nauttia, tanssia ja pukeutua parhaisiin asuihinsa. Kansainväliset laulajat ja tunnetut taiteilijat kokoontuvat yhteen pitämään upeita esityksiä ja juhlimaan tyylillä. Tärkeimpiä lavoja ovat olleet Teatro Guimerá, Avenida de la Constitución, Plaza de Toros de Tenerife, Plaza de España ja Centro Internacional de Ferias y Congresos de Tenerife.

Vuoden 1987 karnevaalien aikana yli 200 000 ihmistä tanssi musiikin tahdissa värien, mielikuvituksen ja hauskanpidon keskellä. Tämä teki niistä Guinnessin ennätyksen konsertista, jossa oli eniten ihmisiä avoimessa paikassa. Tapahtumassa esiintyi kuuluisa ja unohtumaton Celia Cruz sekä Billo’s Caracas Boys ja muita musiikkiryhmiä.

Miten Santa Cruz de Teneriffan karnevaalit järjestetään?

Kuningattaren valintaa edeltävinä päivinä järjestetään kilpailuja comparsoista, vaunuista, puvuista, musiikkiryhmistä, murgoista, rondalloista, muiden kuningattarien valinnasta ja paljon muuta.

Karnevaalikuningattaren valinta Teneriffalla

Kuningattaren valinta tapahtuu keskiviikkona massiivisen osanoton ja televisiolähetysten kera. Ehdokkaat paraatiin ja näyttävät parhaan versionsa voittaakseen pääpalkinnon. Valittu kuningatar ei ole ainoastaan karnevaalin kasvot, vaan se myös edustaa karnevaalia Kanariansaarten eri matkailumessuilla.

Ehdokkaat valmistautuvat monta kuukautta etukäteen ja pukeutuvat parhaisiin asuihinsa kilpaillakseen kruunusta. Voittaja saa kruunun edellisen vuoden karnevaalikuningattaren käsistä. Tyttöjen puvut ovat valtavia ja voivat painaa jopa 500 kiloa, joten ne on kuljetettava pyörillä.

Kavalkadin julistaminen

Perjantaina järjestetään kuuluisa kavalkadi, johon osallistuvat kaikki juhliin osallistuvat ryhmät. Tämä paraati järjestetään yöllä ja se kulkee kaupungin pääkatujen läpi.

Lauantaina järjestetään tanssipainotteisia esityksiä, joiden päähenkilöinä ovat latinalaiset rytmit. Sunnuntaina järjestetään ensimmäiset päiväkarnevaalit, joihin osallistuu koko perhe. Maanantaina on suurimmat juhlat, joissa on upeaa musiikkia ja maailmankuuluja vieraita.

Grand Coso Apotheosis

Tiistaina järjestetään Gran Coso Apoteosis, jossa on kaikkien ryhmien, vaunujen ja seurueiden paraati. Yksi mainitsemisen arvoinen tapahtuma on tuhkakeskiviikkona järjestettävä Sardiinin hautaaminen, jossa jättiläismäinen sardiini siirtyy kohti nuotiota.

Lopuksi tulee Piñata-viikonloppu suurine juhlallisuuksineen, Piñata Saturday 2019 keräsi yli 400 tuhatta ihmistä, mutta paikalla ei ollut notaaria vahvistamassa uutta Guinnessin ennätystä. Lopuksi tulee Piñata-sunnuntai, jolla hyvästellään Teneriffan karnevaalit lisää juhlia ja värejä, ja illalla se päättyy ilotulitukseen.

Karnevaalien historia

Kaikki alkoi 1700-luvun lopulla Euroopan eri kaupungeissa. Siihen aikaan oli tapana vaihtaa sukupuolta piiloutumalla naamioiden taakse. Myös porvarillisella luokalla oli tapana pukeutua naamioihin ja mennä kaduille nauttimaan juhlallisuuksista ilman, että heidät tunnistettiin. Muutamaa vuotta myöhemmin syntyi eräänlainen eloisa ja hauska tanssilaji, jota kutsuttiin nimellä comparsas.

1800-luvun loppupuolella juhlallisuuksiin liittyi uusia ryhmiä, rondalloja, jotka ilahduttavat meitä edelleen. Viime vuosisadan 50-luvulla ilmestyivät kuuluisat murgat, jotka jäivät tänne jäädäkseen.

Vuodesta 1987 lähtien, jolloin he voittivat Guinnessin ennätyksen, he alkoivat juhlia erityisellä teemalla. Tuona vuonna teemana oli Rooma, jota varten roomalainen temppeli luotiin uudelleen ja koristelussa jäljiteltiin joonista tyyliä. Vuonna 2022 teema perustui tieteiskirjallisuuteen, ja se järjestettiin kesäkuussa Covid-tapahtuman vuoksi. Vuoden 2023 teema on: New York, kaupunki, joka ei koskaan nuku.

Tule nauttimaan Teneriffan karnevaaleista, perinteestä, joka säilyy sukupolvesta toiseen ja joka saa vuosi vuodelta enemmän mainetta. Nauti Teneriffan tunnusomaisimmasta festivaalista ja tanssi tämän hetken tarttuvimpien rytmien tahtiin. Tätä juhlaa valmistellaan koko vuoden ajan, jotta saadaan aikaan upeat juhlat, joissa on paljon hymyjä ja hillittömiä tunteita.

Teneriffan karnevaalit (5)

 

Vuonna 1987 pidetyssä karnevaalissa esiintyi noin 200.000 ihmistä, jotka nauttivat musiikista, fantasiasta ja musiikista. Det gjorde dem tilalle guinness-rekordvindere som den koncert med den største concentration af mennesker på et åbent sted. Ved denne begivenhed deltog den berømte og uforglemmelige Celia Cruz sammen med Billo’s Caracas Boys og andre musikgrupper.Teneriffan karnevaali (6)

Teneriffan karnevaalit (7)

 

Teneriffan karnevaalit (8)

Teneriffan karnevaalit

Teneriffan karnevaalit (10)Teneriffan karnevaalit (11)

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom