Eerste publicatie: maart 21, 2024 |

De carnavals van Tenerife

Het carnaval van Tenerife is een symbool van de identiteit van Tenerife. Elk jaar komen meer dan 10.000 mensen bij elkaar om de carnavals van Tenerife te verwezenlijken en het belangrijkste culturele erfgoed van het eiland levend te houden. Er zijn geen grenzen aan hun plezier, creativiteit is de enige regel.

Hier laten we je achter met de belangrijkste aspecten van het carnaval in Chicharras, ontdek waar het allemaal om draait en de geschiedenis achter de viering.

De carnavals van Tenerife

Carnaval op Tenerife (3)

De carnavals op Tenerife zijn de populairste in Europa en lijken het meest op de carnavals in Brazilië. Ze staan zelfs op de tweede plaats als de beste ter wereld, alleen overtroffen door de grote festiviteiten van Rio de Janeiro.

Tijdens het carnaval zijn de straten van Tenerife gevuld met fantasie, muziek en kleur. De verschillende groepen en gastartiesten doen hun best om het beste van zichzelf te geven voor de festiviteiten. Van hun kant gaan de burgers de straat op om hen te begeleiden met vreugde en kleurrijke kostuums.

Voordat we verder gaan, willen we een paar termen noemen die typisch zijn voor de carnavalsfeesten op Tenerife:

  • Rondallas: muziekgroepen exclusief voor het carnaval van Santa Cruz de Tenerife met een bepaalde muziekstijl.
  • Murgas: dit zijn muziekgroepen met theatrale optredens van de Canarische Eilanden die teksten zingen die gericht zijn op kritiek met sarcasme en spot.
  • Comparsas: dans- en muziekgroepen die tijdens carnavals optreden in kleurrijke en fleurige kostuums.
  • Comparsas: dans- en muziekgroepen die tijdens carnavals optreden in kleurrijke en fleurige kostuums.
  • Carrozas: dit zijn grote sculpturen met verschillende thema’s die bovenop de praalwagens worden gebouwd om mee te paraderen in de carnavals.

Tenerife Carnival (2)

 

Tenerife Carnival (4)

Fiesta de Interés Turístico Internacional

Sinds 1980 worden de carnavals van Tenerife uitgeroepen tot “Fiesta de Interés Turístico Internacional”. Ze hebben zowel op als buiten het eiland een grote impact. Daarom neemt het toerisme in deze tijd van het jaar op dezelfde manier toe als in de zomer.

Er zijn podia met muziek en goed entertainment waar mensen van kunnen genieten, dansen en hun mooiste kostuums dragen. Internationale zangers en bekende artiesten komen samen om geweldige shows neer te zetten en in stijl feest te vieren. De belangrijkste podia waren het Teatro Guimerá, de Avenida de la Constitución, het Plaza de Toros de Tenerife, het Plaza de España en het Centro Internacional de Ferias y Congresos de Tenerife.

Tijdens het carnaval van 1987 dansten meer dan 200.000 mensen op de klanken van de muziek te midden van kleur, fantasie en plezier. Hierdoor wonnen ze het guinness-record als het concert met de grootste concentratie mensen op een open plek. Het evenement werd bijgewoond door de beroemde en onvergetelijke Celia Cruz samen met Billo’s Caracas Boys en andere muzikale groepen.

Hoe vinden de carnavals van Santa Cruz de Tenerife plaats?

In de dagen voorafgaand aan de verkiezing van de koningin zijn er wedstrijden van comparsas, praalwagens, kostuums, muziekgroepen, murgas, rondallas, verkiezingen van andere koninginnen en nog veel meer.

Verkiezing van de carnavalskoningin op Tenerife

De verkiezing van de koningin vindt plaats op woensdag met massale opkomst en televisie-uitzendingen. De kandidaten paraderen en laten hun beste versie zien om de hoofdprijs te winnen. De gekozen koningin wordt niet alleen het gezicht van het carnaval, maar zal het carnaval ook vertegenwoordigen op de verschillende toeristische beurzen op de Canarische Eilanden.

De kandidaten bereiden zich maanden van tevoren voor en dragen hun beste outfits om te strijden voor de kroon. De winnaar ontvangt de kroon uit handen van de carnavalskoningin van het jaar ervoor. De kostuums van de meisjes zijn enorm en kunnen tot 500 kilo wegen, dus ze moeten op wielen worden vervoerd.

Aankondigingscavalcade

Op vrijdag is er de beroemde cavalcade met alle groepen die deelnemen aan de fiestas. Deze optocht vindt ’s nachts plaats en trekt door de hoofdstraten van de stad.

Op zaterdag zijn er dansvoorstellingen met Latijns-Amerikaanse ritmes als hoofdrolspelers. Op zondag wordt het eerste carnaval overdag gehouden, dat door de hele familie wordt bijgewoond. Maandag is het grootste feest met geweldige muziek en wereldberoemde gasten.

Grand Coso Apotheose

Op dinsdag vindt de Gran Coso Apoteosis plaats met een parade van alle groepen, praalwagens en groepen. Een evenement dat het vermelden waard is, is de begrafenis van de sardine, die plaatsvindt op Aswoensdag, waarbij een reusachtige sardine naar het vreugdevuur beweegt.

Tot slot komt het Piñata-weekend met grote feesten, de Piñata Saturday 2019 verzamelde meer dan 400 duizend mensen, maar er was geen notaris aanwezig om het nieuwe guinness-record te certificeren. Tot slot komt Piñata Zondag om afscheid te nemen van de carnavalsfeesten op Tenerife met meer feest en kleur, ’s avonds wordt het afgesloten met een vuurwerk.

Geschiedenis van de carnavals

Het begon allemaal aan het einde van de 18e eeuw in de verschillende Europese steden. In die tijd was het de gewoonte om van geslacht te veranderen door zich achter vermommingen te verschuilen. De burgerlijke klasse droeg ook maskers om de straat op te gaan en van de festiviteiten te genieten zonder herkend te worden. Een paar jaar later ontstond er een soort levendige en ludieke dans genaamd comparsas.

Tegen het einde van de 19e eeuw sloten nieuwe groepen, rondallas genaamd, zich aan bij de festiviteiten en zij brengen ons nog steeds hun vreugde. In de jaren ’50 van de vorige eeuw verschenen de beroemde murgas die hier kwamen wonen.

Sinds 1987, het jaar waarin ze het guinness record wonnen, begonnen ze met een specifiek thema te vieren. Rome was dat jaar het thema, waarvoor de Romeinse tempel werd nagebouwd en de Ionische stijl werd nagebootst in de decoratie. In 2022 was het thema Science Fiction en werd het in juni gehouden vanwege de Covid. Voor 2023 is het thema: New York, de stad die nooit slaapt.

Kom en geniet van het carnaval op Tenerife, een traditie die generatie na generatie intact blijft en elk jaar meer bekendheid krijgt. Geniet van het meest emblematische festival van Tenerife en dans op de aanstekelijkste ritmes van het moment. Dit is een feest dat een heel jaar voorbereiding vergt om een geweldig feest te worden met veel glimlachen en ongebreidelde emoties.

Tenerife Carnival (5)

 

Onder karnevalet in 1987 dansede mere end 200.000 mennesker til lyden af musikken i farver, fantasi og sjov. Det gjorde dem til guinness-rekordvindere som den koncert med den største koncentration af mennesker på et åbent sted. Ved denne begivenhed deltog den berømte og uforglemmelige Celia Cruz sammen med Billo’s Caracas Boys og andre musikgrupper.Tenerife Carnaval (6)

Tenerife Carnaval (7)

 

Tenerife Carnival (8)

 width=

Tenerife Carnival (10)Tenerife Carnival (11)

Verwante artikelen:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom