Какво да правите и къде да посетите в Пуерто дел Кармен

Какво да правите и къде да посетите в Пуерто дел Кармен

В тази статия искаме да ви представим пътеводител за дейностите и най-добрите места за посещение в Пуерто дел Кармен – район, разположен в югоизточната част на Лансароте. В края на текста представяме списък с разнообразни възможности, за да се насладите на престоя си в този красив град. Изберете между различни екскурзии с кораб и по суша, за да се запознаете с най-интересните места в Пуерто дел Кармен. Не се колебайте да се свържете с нас чрез нашия WhatsApp, ние с удоволствие ще ви помогнем да изберете най-добрата дейност според вашите желания и предпочитания.

Какво да правите в Пуерто дел Кармен?

На първо място трябва да ви кажем, че поради доброто си местоположение, само на 10 минути от летището и разнообразието от възможности за забавление, Пуерто дел Кармен е идеалното място за прекарване на една невероятна почивка в Лансароте.

Разходки с лодка

Lanzarote Boat

От пристанището тръгват различни екскурзии, като едно от най-атрактивните занимания е наблюдението на китове и делфини. По време на пътуването ще се запознаете с най-доброто от острова и ще можете да се възползвате от възможността да поплувате във вкусните води на Средиземно море. Разполагаме с различни лодки, включително моторни лодки, ветроходни лодки, луксозни яхти, катамарани и много други.

Предлагаме различен вариант за всяка нужда.

Екскурзиите се организират в зависимост от броя на хората и характеристиките на пътуването. Някои лодки предлагат храна и напитки, възможност за барбекю на борда или практикуване на дълбоководен риболов. Пишете ни, за да изясним всичките ви съмнения и да ви помогнем да изберете най-подходящата за вас екскурзия.

Морски спортове

Lanzarote Surf (2)

Това е ключово място за любителите на гмуркането. В Пуерто дел Кармен ще намерите различни училища за гмуркане и ще разполагате с всичко необходимо, за да се гмуркате под водата. Уиндсърфингът е друг популярен спорт в Пуерто дел Кармен.

Но ако търсите забавление на вятъра, какво по-добро от параскейдинг. Това е супер забавно преживяване, при което ще бъдете вързани за парашут, който от своя страна се тегли от лодка с висока скорост.

Можете да наемете и джетове, пълни със забавление и адреналин, няма да искате да слезете, след като поемете управлението и започнете да плувате по водите на Средиземно море.

Посетете тематичния парк

Rancho Texas Lanzarote Park - Lanzarote - Puerto del Carmen

Не можете да си тръгнете, без да посетите парка Rancho Texas Lanzarote, който представлява воден парк, зоологическа градина и ботаническа градина. Това е невероятно място, което се харесва на всички, тук можете да видите животински видове от различен географски произход. Ще имате възможност да плувате с делфини и да си играете с тях като деца.

Насладете се на райски плажове

В Пуерто дел Кармен ще намерите най-красивите плажове със спокойни вълни. Това несъмнено е най-голямата атракция на това място. На плажовете му ще намерите всички услуги за плажуващите, като шезлонги под наем, тоалетни и ресторанти.

Плая Гранде

Puerto del Carmen Lanzarote.min

Това е най-популярният плаж в района. Той е много тих градски плаж с красив златист пясък за релаксация и възхитителни тюркоазени води за освежаващо плуване. Елате с децата и се насладете на един прекрасен ден, тук ще имате на разположение всички услуги, от които се нуждаете за вашия комфорт, включително спасители и множество магазини, барове и ресторанти.

Плаж Плая Чика

Това е малък плаж, на който има много очарование. Много посетители идват тук заради голямата му красота и възможността да прекарат един приказен ден. Това е плаж със златист пясък, кристални води и всички услуги за плажуващите, но също така е и сборен пункт за много гмуркачи, които идват, привлечени от богатството, скрито под водите му. На ваше разположение са няколко училища за гмуркане, които ще ви запознаят с този вълнуващ спорт.

Los Pocillos

Това е красив плаж с тюркоазени води и златист пясък, на който има няколко малки басейна, образувани от морската вода. Името му идва от тези малки басейни, които наподобяват плувен басейн. Тук вятърът е малко по-активен, отколкото на предишните плажове, и това е великолепно място за уиндсърфинг и кайтсърфинг.

Накрая бихме искали да ви кажем, че Пуерто дел Кармен първоначално е било малко рибарско селище, което по-късно се превръща в една от основните забележителности на Лансароте. Днес то привлича стотици туристи, запалени по морето, слънцето, разходките с лодка, сърфинга и гмуркането. Всичко това ще намерите на нашия уебсайт, така че не се колебайте и попълнете нашия формуляр за контакт, изпратете ни имейл или ни пишете на WhatsApp, ние с удоволствие ще ви помогнем да изберете и резервирате следващото си приключение в Пуерто дел Кармен.

Плажове в Пуерто дел Кармен