Първо публикуване: февруари 13, 2023 |

Автобусни екскурзии в Тенерифе

Автобусни обиколки с екскурзовод в Тенерифе

Автобусните екскурзии в Тенерифе са един от най-популярните начини за опознаване на острова и неговите туристически забележителности. Предлагаме ви автобусни екскурзии из Тенерифе, за да откриете историята и очарованието му. Нашите обиколки с луксозни автобуси и микробуси ви предлагат много комфорт. Разполагаме и с харизматични водачи, които познават острова.

Тенерифе се характеризира с разнообразие от възможности за почивка, хубаво време и приятелски настроени хора. Туристи от цял свят идват на нашия остров, за да го опознаят и да се възхитят на пейзажите му. Ако искате да се отпуснете, да дишате чист въздух и да се разхождате из очарователни села, автобусната екскурзия в Тенерифе е това, от което се нуждаете. Прочетете нататък, за да разберете как можем да ви помогнем да обиколите Тенерифе с автобус и да извлечете максимална полза от преживяването.

Автобусни екскурзии за посещение на най-добрите места в Тенерифе

Туристическите услуги в Тенерифе са се увеличили през годините и сега е възможно да се насладите на много непознати досега места. В допълнение към красотата на плажовете и спокойствието на морето, туристите идват с желание да се разходят по калдъръмени улички, очарователни села и красиви пътеки. В нашата компания ви предлагаме различни екскурзии и автобусни турове, за да се запознаете с най-красивите места на острова.

Предлагаме частни и споделени екскурзии с различни характеристики за всеки вкус. Можете да си поръчате обиколка в южната част на Тенерифе или да посетите най-завладяващите села в северната част. Приканваме ви да се свържете с нас чрез WhatsApp, за да изясните всякакви съмнения и да направите резервация.

Национален парк Тейде

Private Trekking Teide with Permision (1)

С нашите автобусни екскурзии до планината Тейде ще ви заведем да откриете този невероятен природен парк на Тенерифе. Това е едно вълшебно и невероятно място в Тенерифе, което е много добре запазено за радост на всички.

Планината Тейде е древен вулкан с най-висок връх в Испания, който се намира на повече от 3700 метра над морското равнище. Около него има красива природна среда с ендемична флора и фауна с изключителна красота. Орографията на мястото е типична за вулканична дейност, със скали, които украсяват повърхността.

Има и кабинков лифт, с който може да се изкачите до върха без много усилия. Има и няколко туристически маршрута за активен туризъм. Достигането на върха на Тейде е страхотно. Целият остров е в краката ви и можете да наблюдавате красотата на морето чак до хоризонта. Ако небето е ясно, можете да видите островите Гран Канария, Ел Хиеро, Ла Гомера и Ла Палма.

Тук ще намерите различни дейности за цялото семейство. В парка има астрономическа обсерватория за изучаване на слънцето и другите звезди в космоса. Много хора решават да останат да пренощуват, за да видят звездите и да се насладят на освежаващ изгрев.

На нашия уебсайт предлагаме екскурзия до Тейде, за да опознаете вулканичния му пейзаж и да се изкачите до върха с кабинков лифт. Ще се запознаете с флората и фауната на мястото. Предлагаме и 8-часова частна екскурзия до Тейде, за да опознаете парка с личен водач. Можете да направите и нощната обиколка на Тейде, която започва следобед, за да видите различните нюанси на небето на Тенерифе, когато слънцето залезе. През нощта ще можете да наблюдавате звездите с помощта на телескопите с голям обхват на астрономическата станция и под ръководството на професионалните звездобройци. Препоръчваме ви и нашата екскурзия „Тейде Маска“, при която можете да посетите Тейде, Вилафлор и красивото село Маска, за което ще ви разкажем по-долу.

Село Masca

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Вълшебното село Маска е омагьосано място в северозападната част на Тенерифе. Това е малко селце, което е запазило селската си архитектура поради трудния си достъп. Разположен е в тучна долина в селския парк Teno на 750 метра надморска височина. Оттук можете да се любувате на овразите и дори да видите съседния остров Ла Палма.

Това е една от най-популярните дестинации за автобусни екскурзии в Тенерифе за туристите, които търсят вдъхновение. Там се намират различни оврази и скали, които се спускат в океана, където различни приключенци отиват, за да се насладят на природата и чистия въздух.

Вилафлор и неговият лунен пейзаж

С нашите автобусни екскурзии до Тейде ще ви заведем и до селището Вилафлор, най-високото селище на острова. Там ще откриете едно очарователно място, което заради особения си релеф изглежда като от друга планета. Известен е като лунен пейзаж, тъй като се характеризира с бели нюанси на глината, в релеф, изпълнен със скали и вулканични комини. Тук се срещат различни растителни и животински видове, характерни за екосистемата на острова. Във Вилафлор има няколко църкви, светилища и имения, които представляват туристически интерес за посетителите.

Запознайте се с очарователни села с нашите автобусни екскурзии в Тенерифе

В този раздел ще ви разкажем за най-интересните села на острова, които можете да посетите с нашите автобусни екскурзии в Тенерифе.

Автобусни пътувания из Тенерифе

Ще ви заведем до Ла Канделария, религиозния център на острова, където се намира катедралата на Дева Мария от Канделария, покровителка на Канарските острови. Друг град, който можете да посетите с нас, е Ла Оротава– красив град с омагьосани долини и автентична архитектура. Разположен е в едноименната долина.

Икод де Лос Винос е красив град, в който се намира и загадъчното древно драконово дърво, известно като най-старото в света.

Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Всички тези места са включени в маршрута на нашата екскурзия из остров Тенерифе . Ще ви заведем и до Гарачико, един от най-важните туристически центрове на острова. Там можете да видите образец на колониално изкуство с модерна архитектура.

Сред най-интересните природни забележителности на Тенерифе бихме искали да споменем Ерхос и Лос Гигантес. Ще се разходим по върховете на Ерьос, красиви склонове с различни туристически маршрути и прекрасни гледки към острова. Скалистите защитници на острова – Los Acantilaos de los Gigantes – се издигат на западния бряг на Тенерифе на височина до 600 метра. Оставете се да бъдете впечатлени от неговите оврази и скали, които придават на острова загадъчна същност.

Екскурзия с автобус из градовете и горите на Тенерифе

Предлагаме и други екскурзии, за да откриете красиви градове, исторически паметници, внушителни планини и буйни гори.

Санта Крус де Тенерифе е красив град, изпълнен с радост, който си заслужава да посетите. Това е столицата на острова и тук ще откриете култура, добра храна и модерна архитектура.

Ще ви заведем и в Ла Лагуна, университетския град на Тенерифе, където ще откриете много радост и парти дух. Улиците му са пълни с магазини за потребителски стоки, мода и места за развлечения. Но в Ла Лагуна има и исторически обекти, които се съчетават с модерната атмосфера на града.

La Laguna - Tenerife North (9).min

Сред най-красивите природни места в Тенерифе бихме искали да споменем селския парк Анага– красив парк в североизточната част на Тенерифе с прекрасни селски пейзажи. Във вътрешността му се намира голямо природно разнообразие и поради екологичната си стойност той се счита за биосферен резерват. Селата на Анага се сливат с пейзажа, а жителите им водят спокоен живот в хармония с природата.

От своя странаТаганана е град, който се отличава с това, че се намира в селския парк Анага, и с плажовете, които украсяват бреговете му. Каним ви да посетите това селце, заобиколено от вечнозелени планини. Това село е запазило земеделските си обичаи и традиционната си архитектура. Ще си вземете красиви снимки от посещението си.

Вина и аромати от Тенерифе

Ако желаете да опитате вкусове и хубаво вино, ви каним на екскурзията „Вино и вкусове на Тенерифе „, с която ще се запознаете със селището Гюимар, известно със своите насаждения и богата гастрономия. Тази автобусна екскурзия е посветена на производството на вината на Тенерифе, като нашите гости ще посетят някои плантации и ще се запознаят с процеса на производство на вино. Разбира се, ще можем да дегустираме вина и да се насладим на вълнуващите им вкусове. Екскурзията включва и вкусно ястие, представящо гастрономията на Канарските острови.

Посещение на Ла Гомера с ферибот от Тенерифе

la gomera day tour (1)

Ла Гомера е интересен остров с вековни гори и добре разположени гледни точки, от които можете да се насладите на красотата на пейзажите. Там приключенците ще намерят безкрайни пътеки, за да се изгубят в природата и да намерят спокойствие.

Нашата компания предлага и автобусни екскурзии до остров Ла Гомера от Тенерифе. Ще се качите наферибота от пристанището на Лос Кристианос до пристанището на Сан Себастиан де Ла Гомера. След като пристигнете на острова, ще ви разведем из неговите природни пейзажи, паметници и величествени села. Предлагаме и VIP екскурзия с микробус до Ла Гомера, за да опознаете острова насаме с експертен водач и лично внимание.

Контакти и резервации за нашите автобусни екскурзии в Тенерифе

Нека ви разведем из основните забележителности на Тенерифе. Резервирайте нашите автобусни екскурзии в Тенерифе, за да посетите Ел Тейде, Маска и най-красивите села на острова. Предлагаме ви споделени и частни автобусни екскурзии, за да опознаете кътчетата на Тенерифе. Оставете всичко в нашите ръце, ние ви очакваме на нашия WhatsApp, за да направите резервации и да зададете въпросите си. Надяваме се, че ще се насладите на престоя си на острова и ще опознаете всичко, което той може да предложи.

Какво казват нашите клиенти:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0