Първо публикуване: октомври 23, 2021 | Последно обновено: септември 6, 2022 | Автор: Jan Daniel

Водни спортове в Калао Салвахе

Гледане на китове в Калао Салвахе

Джет ски в Калао Салвахе

Обиколки на острова в Калао Салвахе

Пакети с дейности в Калао Салвахе

Препоръчани неща за правене в Калао Салвахе

Риболовни чартъри в Калао Салвахе

Тематични паркове в Калао Салвахе

Трекинг в Калао Салвахе

Чартъри за ветроходни лодки в Калао Салвахе

Чартъри за катамарани в Калао Салвахе

Чартъри за моторни лодки в Калао Салвахе

Чартъри на луксозни яхти в Калао Салвахе

Четириколесни сафарита в Калао Салвахе

Какво да правите в Callao Salvaje

На тази страница ще намерите най-добрите и най-препоръчваните неща за правене в Калао Салвахе. Калао Салвахе е тих курорт, разположен в южната част на Тенерифе, на брега на Коста Адехе. В близост до Калао Салвахе ще откриете незабравими места, които да посетите по време на почивката си в южната част на Тенерифе. Градът предлага всички услуги за туристите като хотели, ресторанти и села с приветливи хора.

В този пътеводител ще намерите подробен списък на най-добрите неща, които да правите в Калао Салвахе. Но преди да продължим, бихме искали да ви препоръчаме дейностите с най-висока оценка от страна на туристите:

 • Наемане на ветроходна лодка за плаване из Атлантическия океан.
 • Празнуване на специални събития на катамаран
 • Екскурзии за опознаване на Тенерифе
 • Водни спортове в Callao Salvaje

Калао Салвахе

Калао Салвахе (Callao Salvaje) е градче в южната част на Тенерифе, по-точно в община Адехе. В този град ще намерите туристически комплекс с всички услуги, от които се нуждаете, за да прекарате една великолепна почивка на Тенерифе.

Градът е известен със своите плажове, сред които се открояват Playa Paraíso и Torviscas. Тук можете да се потопите на спокойствие и релаксация в кристално чистите води, които къпят крайбрежието.

На крайбрежната алея има около стотина заведения за пазаруване, хранене и други развлечения и дейности за свободното време. Можете да се насладите на различни водни дейности, като каране на джет, гмуркане и много други, за които ще ви разкажем по-късно. Насладете се на Callao Salvaje, идеална дестинация за спокойна почивка с хубаво време.

Летище Тенерифе Юг

Най-близкото летище до Callao Salvaje е Reina Sofia или Tenerife South Airport TFS. То предлага голямо разнообразие от национални и международни полети. На него се наблюдава нарастващ брой пътници, които летят от и към острова. Годишно то приема повече от 15 милиона пътници, което го прави най-важното летище в Тенерифе. Тук ще намерите различни възможности за транспорт, всички от които са лесно достъпни. Можете да използвате трите автобусни линии от и до летището, таксиметрови услуги, автомобили под наем или да резервирате трансфери до хотелите и туристическите райони.

Наблюдение на китове и делфини

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)

Включете наблюдението на китове и делфини в списъка си с неща за правене в Калао Салвахе. Това е задължително занимание по време на престоя ви в южната част на Тенерифе. Причината, поради която не можете да го пропуснете, е, че се намирате в Коста Адехе – едно от най-добрите места на острова за наблюдение на китове.

В края на този текст ще намерите списък с дейности и лодки под наем за наблюдение на китове в Тенерифе Юг. Разполагаме с лодки с подводен изглед, за да можете да наблюдавате морските животни, преминаващи под лодката. В допълнение към други лодки, като катамарани, луксозни яхти и моторни лодки. Насладете се на един изключителен ден в морето, където можете да се гмуркате с шнорхел и да споделите с фауната и флората на крайбрежието на Тенерифе.

Разгледайте следния списък с най-добрите ни екскурзии за наблюдение на китове в Тенерифе:

 • Екскурзия с лодка до Лос Гигантес в Тенерифе с Freebird
 • Екскурзия с лодка до Лос Гигантес с Shogun
 • Чартър на моторна яхта в Тенерифе с Fairline 42

Чартър на ветроходна яхта в южната част на Тенерифе

Предлагаме ви различни яхти със скипер и капитан в южната част на Тенерифе, за да се насладите на почивката си, плавайки във водите на Атлантическия океан. Разполагаме с различни висококачествени ветроходни лодки, които тръгват от Пуерто Колон или Пуерто де лос Кристианос.

Наемайки ветроходна лодка в южната част на Тенерифе, ще можете да споделите с приятелите и семейството си ексклузивна атмосфера. Капитанът на лодката е опитен човек с дългогодишен опит във ветроходството.

Капитанът на лодката ще ви отведе до най-привлекателните кътчета на морето. Винаги с приятелско отношение ще споделят преживявания и анекдоти от живота на моряка. Изберете нашите просторни ветроходни лодки, за да споделите напитки и да отпразнувате специални събития. Доведете екипа си за бизнес среща или за да отпразнувате професионално постижение.

Каним ви да влезете в следните варианти на ветроходни яхти в Callao Salvaje, за да се насладите на морето и слънцето на брега на Тенерифе.

 • Чартър на малка ветроходна яхта в Южно Тенерифе
 • Чартър на ветроходна яхта в Тенерифе с Kosamui

Чартър на луксозни яхти в Callao Salvaje

Ако търсите лукс и комфорт, препоръчваме ви нашите частни яхти. Можете да доведете семейството си или колегите си, за да се насладите на един ден в морето. Насладете се на комфортно и удобно изживяване на борда на нашите яхти. Включени са напитки и ястия, а яхтата е оборудвана с разнообразно оборудване за водни дейности.

Ние радваме нашите клиенти от много години и знаем точно от какво се нуждаете. Наемете някоя от нашите луксозни яхти със скиптър и капитан, за да отпразнувате ергенско парти, рожден ден, годишнина от сватбата и много други.

Ако желаете да наемете някоя от нашите лодки, не се колебайте да ни пишете на WhatsApp, можем да изслушаме предложения, за да коригираме маршрута според вашите предпочитания.

 • Чартър на луксозна яхта в Тенерифе Astondoa 40
 • Чартър на луксозна моторна яхта Azimut 60

Чартър на катамаран в Callao Salvaje

white paradise tenerife catamaran whale and dolphine listening tour

Изпитайте максимална тръпка на борда на нашите катамарани. Те са просторни и просторни лодки за забавление на групи. Нашите пътувания с катамаран в Тенерифе са много популярни сред клиентите ни за специални събития и партита.

Поканете приятелите си да празнувате на брега на морето, да правите слънчеви бани и да се отпуснете пред красивите гледки на Тенерифе. Екскурзията с катамаран включва посещение на скалите Лос Гигантес, наблюдение на китове и спирка за потапяне във водата.

Пригответе се да се гмуркате с шнорхел и да споделите с морските костенурки и пъстрите риби, които живеят край бреговете на Тенерифе. Предлагаме екскурзии с различна продължителност. Ако желаете да се консултирате с маршрута или да направите някаква промяна, ви каним да ни пишете, ще се радваме да ви помогнем.

 • Обширен чартър на катамаран в южната част на Тенерифе за до 11 души.
 • Частен чартър на катамаран в Тенерифе
 • Чартър на катамаран в Тенерифе за групи до 45 души

Екскурзии в Тенерифе

Ако сте на почивка в Тенерифе, не можете да си тръгнете, без да посетите улиците му и да споделите с хората му. Островът на вечната пролет е известен и със своята гастрономия и отлични вина. Затова трябва да включите екскурзия до Тенерифе в списъка си с неща, които да направите по време на почивката си.

Разполагаме с експертни екскурзоводи, които ще ви отведат, за да откриете богатството на Тенерифе, неговите вкусове и красиви пейзажи.

В края на тази статия споделяме с вас всички дейности, които предлагаме в Калао Салвахе. Можете също така да кликнете върху следните линкове, за да направите екскурзия с екскурзовод до селищата на Тенерифе. Не забравяйте също така, че Тейде е главният герой на острова и ние също имаме екскурзии за вас, за да откриете неговите пътеки и да се насладите на най-осветеното нощно небе на острова.

Насладете се на следните екскурзии в Тенерифе, за да опознаете всяко кътче на острова и неговите тайни:

 • Еднодневна екскурзия в Тенерифе до Санта Крус, Ла Лагуна и Таганана
 • Тейде – Маска, автентични Канарски острови
 • Екскурзия с екскурзовод до плантациите и винарските изби в южната част на Тенерифе

Водни спортове в Callao Salvaje

Parascending in Tenerife South

В Callao Salvaje има за всекиго по нещо. Предлагаме различни водни дейности в Тенерифе, за да изпитате екстремни усещания. На нашия уебсайт предлагаме разнообразие от водни спортове, като например:

 • Бананова лодка
 • Летяща риба
 • Гмуркане
 • Флайборд
 • Парапланеризъм
 • Джет ски

Ако желаете да резервирате някоя от тези дейности в Callao Salvaje, просто ни пишете. Не забравяйте, че разполагаме с транспорт до повечето места за настаняване в Callao Salvaje.

Катерене на Тейде

Имаме фантастична екскурзия, която ще ви отведе до върха на Тейде. Изкачването от върха на Тенерифе Светлината на Тейде е възможност да практикувате активен туризъм и да опознаете Тенерифе с всичките си сетива.

Няма друго място на острова, откъдето да се откриват прекрасни гледки, каквито се откриват от Тейде.

По време на тази обиколка ще се изкачите до върха с помощта на кабинков лифт. Спускането ще ви отведе до вълшебни места в Националния парк Тейде. Разходете се по скалистите пътеки. Екскурзията ще бъде водена от опитен екскурзовод, който ще ви води по безопасни пътеки и също така ще ви разкаже за Тенерифе, неговата флора и фауна.

Тематични паркове в Калао Салвахе

Ако сте на почивка в Тенерифе с деца, трябва да включите посещение на тематичните паркове сред нещата, които трябва да правите в Калао Салвахе. Това е задължително занимание, за да споделите с животните и да се насладите на един ден в контакт с природата. Зоологическите градини на Тенерифе разполагат с разнообразни видове за удоволствие на посетителите. Оставете се да бъдете изумени от необичайните способности на маймуните, хищните птици и много други.

Каним ви да посетите:

 • Парк за маймуни в Тенерифе
 • Парк за камили в Тенерифе

Водни паркове

Siam Park, Water Park in Tenerife South

Тенерифе е най-доброто място, където можете да се насладите на плувни басейни и водни пързалки. В южната част на острова има отлични водни паркове с невероятни атракции. Ако искате да се забавлявате, трябва да отделите един ден за посещение на някой от водните паркове на Тенерифе. В допълнение към басейните и местата за слънчеви бани ще намерите различни детски площадки. Във водните паркове на Тенерифе всичко е радост и забавление. Пишете ни още сега, за да си вземете билет и да си запазите ден, в който да празнувате с цялото си семейство.

Насладете се на ден, изпълнен със слънце и басейни в:

 • Siam Park, водният парк в южната част на Тенерифе.
 • Вход с транспорт за Loro Parque в Тенерифе
 • СПА център в Тенерифе Юг: Aqua Club Termal

Пешеходен туризъм в Тенерифе

Намирате се в Калао Салвахе и не знаете какви дейности в Тенерифе могат да ви помогнат да спортувате. В този раздел искаме да ви разкажем колко прекрасно е да се занимавате с пешеходен туризъм в Тенерифе, да се разхождате по неговата пътека и да дишате чист въздух.

Поканете най-добрия си приятел, за да се изгубите сред природата за един ден. Опаковайте екипировката си и не забравяйте да вземете хидратация.

В Тенерифе срещу различни маршрути с множество нива на търсене. Пейзажите, които ще откриете, варират от вулкани, които оформят орографията на Ла Исла, до тропически гори, пълни със свежест и цвят.

Пътеките на Тейде са най-известните и най-популярните на острова. По-долу представяме различни варианти, за да можете да изберете най-подходящия за вас според нивото на трудност и продължителността.

 • Тенерифе Пешеходен туризъм Каньон де Маска Каньон
 • Туризъм в Тенерифе Изкачване на Тейде
 • Пешеходен туризъм от върха на Тенерифе Тейде Лайт

Транспорт

Много от изброените тук дейности предлагат транспорт от Callao Salvaje за вашето максимално удобство. Просто кликнете върху изображението на всяка от тях, за да получите по-подробно описание, да видите снимки и цени. Вижте също близките дейности, които тръгват от Коста Адехе като цяло.

За тези, които не се нуждаят от транспорт, тъй като разполагат с кола под наем, разгледайте нашата секция „Какво да правите в Тенерифе“.

За контакти

С това завършва нашият пътеводител за нещата, които трябва да правите в Калао Салвахе. Надяваме се, че ще се насладите максимално на всяко от тези занимания. В случай че искате да направите резервация или да зададете някакви въпроси, най-лесният начин е да се свържете с нас чрез WhatsApp.

 

 

Какво казват нашите клиенти:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0