Какво да правите и къде да посетите в Лансароте

Какво да правите и къде да посетите в Лансароте

В тази статия искаме да ви разкажем за най-добрите неща, които да правите в Лансароте по време на следващата си почивка. Представяме ви и местата, които трябва да посетите, за да не пропуснете нито едно от очарованията на този красив остров. Предлагаме ви голямо разнообразие от дейности, на които да се насладите и да прекарате чудесно времето си, имаме екскурзии с лодка, където можете да видите делфини и други китоподобни, както и разнообразни екскурзии и дейности на сушата. Каним ви да откриете и да се насладите на плажовете на Лансароте, подарък от Атлантическия океан, за да се отпуснете и да се насладите на природата.

Ще започнем с характеристиките на Лансароте, а след това ще ви разкажем за неговите плажове. Накрая представяме пълен списък на най-добрите места, които да посетите по време на почивката си в Лансароте, така че отидете до края и не пропускайте нито една подробност.

Какво да правите в Лансароте?

Arrecife.min

Това е един от най-посещаваните острови на Канарския архипелаг, земя на вулкани и райски плажове, където всеки иска да отиде. Тук ще откриете прекрасни места с различни характеристики и контрасти. Във вътрешността му ще имате на разположение всички необходими услуги като банки, магазини, барове и ресторанти и други градски услуги.

Основната туристическа дейност на острова е около крайбрежната алея, където се намират основните плажове и хотелският комплекс. От друга страна, можете да посетите красивите селца, пълни с приятелски настроени хора и където се забелязва традиционната архитектура – малки бели къщи, които контрастират с черното, останало от вулканичното действие.

Какво да правите в Лансароте

Предлагаме ви списък с най-добрите неща, които да правите, за да оползотворите максимално времето си на острова:

Наемане на лодки и разходки с лодка

Puerto deportivo Playa Blanca.min

Не можете да посетите Лансароте и да си тръгнете, без да се насладите на приятна разходка с платноходка. Резервирайте екскурзия и се насладете със семейството и приятелите си на чудесата на острова от неговите брегове. Те ще ви вземат от хотела ви и ще ви отведат до най-красивите плажове на острова, където можете да се потопите. Екскурзиите включват храна, музика и други услуги за комфорта на туристите. Не забравяйте да ни пишете, за да изясните съмненията си, тъй като всяка от дейностите предлага различни характеристики и цени.

Наблюдение на делфини

Това е едно от най-добрите неща, които можете да правите в Лансароте, и това занимание привлича много туристи, които обичат природата и тези фантастични животни. В допълнение към услугите, споменати по-горе, по време на разходките с лодка в Лансароте капитанът ще ви заведе до определени места, където обикновено плуват делфините и другите китоподобни. Насладете се на красотата им от лодката и наблюдавайте как те правят различни пируети за радост на посетителите. Не забравяйте да се свържете с нас предварително, за да запазите мястото си, нашият WhatsApp е винаги активен, за да ви помогне да изберете следващото си пътуване.

Екскурзии в Лансароте

Резервирайте някоя от нашите екскурзии и се запознайте с различните забележителности на Лансароте от ръката на екскурзоводите. Предимството на екскурзията е, че тя включва входните такси за забележителностите и е създадена така, че да се насладите на всички места, без да се притеснявате за входни такси, графици и т.н. От този остров можете да предприемете екскурзии до Фуертевентура – красив остров с чудесни забележителности, които ви очакват.

Места, които трябва да посетите

Това са местата, които трябва да посетите по време на престоя си на острова:

Пунта дел Папагайо

Това е малка част от крайбрежието в южната част на острова, където ще откриете чудесни плажове с вулканичен пясък и приказни пейзажи. Намира се съвсем близо до Плая Бланка и до него може да се стигне по път, който е достъпен за туристи и посетители.

Плаж Папагайо

Playas de Papagayo (5).min

Това е най-известният плаж на Пунта дел Папагайо. Той е защитен от скалите, така че вятърът е много спокоен, идеален за почивка и релаксация. Благодарение на характеристиките си той е чудесно място за гмуркане с шнорхел.

Плаж Фамара

Това е един от най-дългите плажове, които ще откриете на острова, с над 5 км продължение. Той е рай за сърфистите, които търсят най-добрите вълни. Той предлага специална и различна атмосфера от останалите плажове на острова с огромната си скала Фамара, която се издава в морето като защитен щит.

Плаж El Ancla

Това е плаж, на който условията са идеални за гмуркане с шнорхел и освежителни гмуркания. Благодарение на златистия си пясък и кристално чистите води той е сборен пункт за много туристи, които идват в търсене на забавление и наслада.

Плаж Янубио

Това е див плаж с тъмен пясък с вулканичен произход. Този плаж не е подходящ за къпане, тъй като има силни течения.

Плаж Хонда

Това е полуградски плаж, който приема много посетители през цялата година.

Charco de los Clicos

Ще се изненадате от пейзажа, който ще видите тук, и от контрастните цветове на пейзажа. Това е плаж с червен и черен пясък, които се съчетават с тюркоазените води на морето. Освен това ще откриете няколко лагуни с лъчисто зелено, които са тук, за да придадат още повече живот на пъстрия пейзаж.

Los Hervideros

Колко странно име за място, но то му подхожда много добре, тъй като тук има много кратери и пещери от вулканичен произход. Но не си мислете, че е трудно да се мине през него, подготвена е специална пътека, за да може всеки да го премине и да се наслади на такова геоложко чудо.

Jameos del Agua

Това е едно от посещенията, които се радват най-много на туристите. Става дума за вулканичната тръба на 5 хилядолетия, известна като Куева де лос вердес, с множество галерии и пещери вътре. Във вътрешността има хамео, това е част от тръбата, чийто покрив е отделен. В него на свой ред се е образувало красиво езеро, в което живеят някои малки сладки раци албиноси, които са уникални в света. Тук можете да съзерцавате начина, по който архитектът Сезар Манрике е успял да добави с произведенията си на изкуството повече красота към това, което природата е създала.

Национален парк Тиманфая

Parque Nacional de Timanfaya (3).min

Това е парк с уникални характеристики, които го правят един от най-известните в цяла Испания. Посетете го с автобус или с пешеходен преход по впечатляващите му пътеки. Не пропускайте възможността да откриете видовете, които виреят в парка, и да дишате най-чистия и приятен въздух, на който ще се насладите по време на почивката си.

Любопитни забележителности на Лансароте

Лансароте е прекрасен остров с неповторимо очарование, той се състои от красиви плажове и малки селца във вътрешността на страната, където ще откриете най-дружелюбните хора, които някога ще срещнете.

На острова има повече от 600 вулкана, които ще ви оставят без думи, ще си помислите, че сте попаднали във филм за Джурасик. Вулканичният пейзаж, който ще видите при посещението си, е резултат от поредица вулканични изригвания, случили се преди два века. Ще минете дори по пътища, които прорязват потоците лава, образували се по време на тези изригвания.

Пейзажът на Лансароте е великолепен, уникален и неповторим. Ще станете свидетели на море от лава, което ще ви накара да изпитате страхопочитание, сякаш е място извън земята. Различните кратери и вулканични конуси придават още по-голямо въздействие на пейзажа, а снимките, които ще направите тук, ще бъдат най-впечатляващите, които ще вземете със себе си във фотоапарата си. А ако все още имате някакви съмнения, не се колебайте да ни пишете, ние разполагаме с всички услуги, от които се нуждаете, за да се насладите на Лансароте – от плажовете до загадъчните му вулкани. От дълги години помагаме на туристите да изживеят най-добрите си преживявания по време на посещението си на този красив остров. Попълнете нашия формуляр за контакт и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро, не забравяйте, че нашата мисия е да направим клиентите си щастливи по време на тяхната почивка.

Costa Teguise.min

Свързани статии:

Плажове в Лансароте