Wat te doen in Palma de Mallorca

Wat te doen in Palma de Mallorca

Guide

Als u op Mallorca bent, mag u de hoofdstad Palma de Mallorca niet missen. Een toeristische stad vol geschiedenis en architectonische rijkdom die toeristen van over de hele wereld aantrekt vanwege haar natuurlijke en culturele schoonheden. Het heeft prachtige stranden, baaien, kliffen en imposante bergketens, maar als u het binnenland ingaat vindt u het historische centrum met prachtige gebouwen en oude monumenten.

Als u naar Palma de Mallorca gaat zult u vinden:

 • Mooie stranden en promenades
 • Boot plezier
 • Duiken en snorkelen
 • Nachtleven in de beste Mallorcaanse stijl
 • Rondleidingen langs alle toeristische bezienswaardigheden
 • Architecturale rijkdom van historisch karakter

Stranden

Dit is ongetwijfeld de verplichte stop voor alle toeristen die de stad bezoeken, bekend om de beste baaien en stranden van het eiland. U vindt er stranden met turkoois water en fijn goudkleurig zand, met kalm, ondiep water met alles wat nodig is voor zwemmers. U moet zeker Playa de Palma, Cala Estancia en Ciudad Jardín bezoeken.

Op de stranden kunt u ook van de gelegenheid gebruik maken om te snorkelen en te duiken onder de wateren van het natuurreservaat. Maak kennis met de zeefauna en ontdek de grootsheid van de onderwaterwereld. De experts zullen u door het hele proces begeleiden, zodat u veilig bent en geen enkel detail mist tijdens de excursie. Als u een goede zwemmer bent, kunt u van de kliffen springen, een van de ervaringen die u uw leven lang zullen bijblijven.

Boottochten en feesten

mallorca boat charter luxury (1)22

Palma de Mallorca is een zeilstad, waar zeilboten en jachten uit de hele Middellandse Zee samenkomen voor evenementen en wedstrijden. Vanuit de haven kunt u een boot nemen en een wandeling langs de kust maken om al haar charmes te ontdekken.

Als u op zoek bent naar plezier, mag u een spectaculair feest aan boord van een boot op de wateren van de Middellandse Zee niet missen. Sommige arrangementen zijn inclusief dj’s en een open bar voor een onvergetelijk feest. Tijdens de tocht kunt u een duik nemen in het kristalheldere water van de zee en snorkelen als u dat liever doet.

Promenade

Het ligt dicht bij het historische stadscentrum. U kunt gaan hardlopen, fietsen of wandelen met uw vrienden. Langs de promenade vindt u talloze bars, restaurants en nachtclubs.

Palma Aquarium

Als u met de kinderen gaat, mag u het aquarium van de stad niet missen. Een prachtig zeepark dat elk jaar duizenden bezoekers ontvangt. Het heeft 55 aquaria waarin meer dan 700 soorten uit de Middellandse Zee leven. Laat u betoveren door de dans van octopussen, roggen, haaien, kogelvissen en nog veel meer vertegenwoordigers van de zeefauna van de wereld.

Nachtleven

Als u ’s avonds uit wilt gaan, vindt u veel open restaurants en bars waar u een drankje kunt drinken. U vindt er ook tal van disco’s met goede muziek en casino’s om uw geluk te beproeven tijdens uw verblijf op het eiland.

Rondleidingen om de geheimen van Palma de Mallorca te ontdekken

De stad biedt charmante landschappen en een rijkdom aan cultuur. U kunt een rondleiding volgen en veel van de in deze gids genoemde toeristische attracties bezoeken.

Leer de geheimen van de stad kennen via de oude stad met islamitische, Romeinse en christelijke invloeden, zodat u verschillende architectonische werken en monumenten kunt zien die representatief zijn voor elke cultuur.

Enkele van de plaatsen die u moet bezoeken:

 • De Plaza Mayor is een toeristisch centrum van groot belang in het centrum van de stad, eromheen bevinden zich emblematische historische monumenten.
 • De Lonja de Palma de Mallorca is een zeer mooi werk van gotische architectuur.
 • Kathedraal van Palma de Mallorca, uitgeroepen tot historisch artistiek monument, het is een van de belangrijkste plaatsen op het eiland voor toeristen.
 • Tuinen van S’Hort del Rey, De naam betekent Tuinen van de Koning. De tuinen behoren tot het paleis van Almudaina waar de koningen van Mallorca woonden. De toegang is gratis.
 • Kasteel Bellver, Met zijn gotische stijl staat het als het oudste kasteel van Europa, waarvan de bouw dateert uit de 14e eeuw. Binnen is het geschiedenismuseum. Klim naar het terras voor een panoramisch uitzicht over de baai en de rest van de stad.

Bootcharters in Palma de Mallorca