Vad man kan göra i Palma de Mallorca

Vad man kan göra i Palma de Mallorca

Om du är på Mallorca får du inte missa dess huvudstad Palma de Mallorca. En turiststad full av historia och arkitektonisk rikedom som lockar turister från hela världen för sina naturliga och kulturella skönheter. Här finns vackra stränder, vikar, klippor och imponerande bergskedjor, men om du går inåt landet hittar du dess historiska centrum med vackra byggnader och gamla monument.

Om du åker till Palma de Mallorca hittar du följande:

 • Vackra stränder och strandpromenader
 • Båtsporter
 • Dykning och snorkling
 • Nattliv i bästa mallorcanska stil
 • Utflykter till alla turistattraktioner
 • Arkitektonisk rikedom av historisk karaktär

Stränder

Detta är utan tvekan ett obligatoriskt stopp för alla turister som besöker staden, känd för att ha de bästa vikarna och stränderna på ön. Du hittar stränder med turkost vatten och fin gyllene sand, med lugnt och grunt vatten med allt som behövs för badande. Du bör besöka Playa de Palma, Cala Estancia och Ciudad Jardín.

På stränderna kan du också passa på att snorkla och dyka under naturreservatets vatten. Lär känna den marina faunan och upptäck undervattensvärldens majestät. Experterna guidar dig genom hela processen så att du är säker och inte missar en enda detalj under utflykten. Om du är en bra simmare kan du hoppa från klipporna, en av de upplevelser som kommer att stanna kvar hos dig för livet.

Båtturer och fester

mallorca boat charter luxury (1)22

Palma de Mallorca är en seglarstad som samlar segelbåtar och yachter från hela Medelhavet för evenemang och tävlingar. Från hamnen kan du ta en båt och ta en promenad längs kusten för att upptäcka alla dess charmer.

Om det är nöjen du är ute efter kan du inte missa en spektakulär fest ombord på en båt på Medelhavets vatten. I vissa paket ingår DJ:s och en öppen bar för en oförglömlig fest. Under resan kan du ta ett dopp i havets kristallklara vatten och snorkla om du föredrar det.

Promenaden

Den ligger nära den historiska stadskärnan. Du kan springa, cykla eller promenera med dina vänner. Längs strandpromenaden hittar du många barer, restauranger och nattklubbar.

Palma Aquarium

Om du åker med barnen får du inte missa stadens akvarium. En vacker marinpark som tar emot tusentals besökare varje år. Här finns 55 akvarier där mer än 700 arter från Medelhavet lever. Gläd dig åt dansen av bläckfiskar, rockor, hajar, kuffertfiskar och många fler representanter för världens marina fauna.

Nattliv

Om du vill gå ut på kvällen hittar du många öppna restauranger och barer där du kan ta en drink. Du hittar också gott om diskotek med bra musik och kasinon där du kan pröva lyckan under din vistelse på ön.

Turer för att upptäcka Palma de Mallorcas hemligheter

Staden erbjuder charmiga landskap och en rikedom av kultur. Du kan ta en rundtur och besöka många av de turistattraktioner som nämns i den här guiden.

Lär känna stadens hemligheter genom dess gamla stad med muslimska, romerska och kristna influenser, så att du kan se olika arkitektoniska verk och monument som är representativa för varje kultur.

Några av de platser som du bör besöka:

 • Plaza Mayor är ett turistcentrum av stor betydelse som ligger i stadens centrum, runt omkring finns emblematiska historiska monument.
 • Lonja de Palma de Mallorca är ett mycket vackert verk av gotisk arkitektur.
 • Katedralen i Palma de Mallorca Deklarerad som ett historiskt konstnärligt monument är den en av de viktigaste platserna på ön för turister.
 • S’Hort del Rey Gardens, dess namn betyder kungens trädgårdar. Trädgårdarna tillhör palatset Almudaina där Mallorcas kungar bodde. Inträdet är gratis.
 • Bellver-slottet, Med sin gotiska stil står det som det äldsta slottet i Europa, vars konstruktion går tillbaka till 1300-talet. Inuti finns ett historiskt museum. Klättra upp på terrassen för en panoramautsikt över bukten och resten av staden.