Kaj početi v Palmi de Majorki

Kaj početi v Palmi de Majorki

Če ste na Majorki, ne smete zamuditi njenega glavnega mesta Palma de Mallorca. Turistično mesto, polno zgodovine in arhitekturnega bogastva, ki zaradi svojih naravnih in kulturnih lepot privablja turiste z vsega sveta. Ima čudovite plaže, zalive, klife in mogočne gorske verige, če pa se odpravite v notranjost, boste našli njeno zgodovinsko središče s čudovitimi stavbami in starodavnimi spomeniki.

Če se odpravite v Palmo de Mallorco, boste našli:

 • čudovite plaže in sprehajališča
 • zabavo s čolni
 • Potapljanje in snorklanje
 • nočno življenje v najboljšem mallorškem slogu
 • oglede vseh turističnih znamenitosti
 • Arhitekturno bogastvo zgodovinskega značaja

Plaže

To je nedvomno obvezen postanek za vse turiste, ki obiščejo mesto, znano po najboljših zalivih in plažah na otoku. Našli boste plaže s turkizno vodo in finim zlatim peskom, z mirnim, plitvim morjem z vsem, kar je potrebno za kopalce. Obiščite plaže Playa de Palma, Cala Estancia in Ciudad Jardín.

Na plažah lahko izkoristite tudi priložnost za snorklanje in potapljanje pod vodami naravnega rezervata. Spoznajte morsko favno in odkrijte veličino podvodnega sveta. Strokovnjaki vas bodo vodili skozi celoten postopek, tako da boste na izletu varni in vam ne bo ušla nobena podrobnost. Če ste dober plavalec, lahko skočite s klifov, kar je eno od doživetij, ki vam bo ostalo za vse življenje.

Izleti z ladjo in zabave

mallorca boat charter luxury (1)22

Palma de Mallorca je mesto jadranja, kjer se na dogodkih in tekmovanjih srečujejo jadrnice in jahte z vsega Sredozemlja. Iz pristanišča se lahko zapeljete z ladjo in se sprehodite ob obali ter odkrijete vse njene čare.

Če si želite zabave, ne smete zamuditi spektakularne zabave na krovu jadrnice v vodah Sredozemskega morja. Nekateri paketi vključujejo DJ-je in odprt bar za nepozabno zabavo. Med izletom se lahko po želji potopite v kristalno čiste morske vode in se potapljate.

Promenada

Nahaja se v bližini zgodovinskega mestnega središča. S prijatelji se lahko odpravite na tek, kolesarjenje ali sprehod. Ob promenadi boste našli številne bare, restavracije in nočne klube.

Akvarij v Palmi

Če se odpravljate z otroki, ne smete zamuditi mestnega akvarija. Čudovit morski park, ki ga vsako leto obišče na tisoče obiskovalcev. Ima 55 akvarijev, v katerih živi več kot 700 sredozemskih vrst. Razveselite se plesa hobotnic, raž, morskih psov, rib puferjev in številnih drugih predstavnikov svetovne morske favne.

Nočno življenje

Če se želite ponoči odpraviti ven, boste našli številne odprte restavracije in bare, kjer lahko popijete pijačo. Našli boste tudi veliko diskotek z dobro glasbo in igralnic, kjer lahko med bivanjem na otoku poskusite svojo srečo.

Izleti za odkrivanje skrivnosti Palme de Mallorce
Mesto ponuja očarljivo pokrajino in bogato kulturo. Lahko se udeležite ogleda in obiščete številne turistične znamenitosti, omenjene v tem vodniku.

Spoznajte skrivnosti mesta skozi staro mestno jedro z muslimanskimi, rimskimi in krščanskimi vplivi, zato si boste lahko ogledali različna arhitekturna dela in spomenike, ki predstavljajo vsako kulturo.

Nekaj mest, ki jih morate obiskati:

 • Plaza Mayor je zelo pomembno turistično središče v središču mesta, okoli katerega so emblematični zgodovinski spomeniki.
  Lonja de Palma de Mallorca je zelo lepo delo gotske arhitekture.
 • Katedrala v Palmi de Mallorci Razglašena za zgodovinski umetniški spomenik, je eden najpomembnejših turističnih krajev na otoku.
 • Vrtovi S’Hort del Rey, njegovo ime pomeni Kraljevi vrtovi. Vrtovi pripadajo palači
 • Almudaina, v kateri so živeli mallorški kralji. Vstop je brezplačen.
 • Grad Bellver, s svojim gotskim slogom je najstarejši grad v Evropi, katerega gradnja sega v 14. stoletje. V notranjosti je muzej zgodovine. Povzpnite se na teraso in si oglejte panoramski razgled na zaliv in preostali del mesta.