Mi a teendő Palma de Mallorca

Mi a teendő Palma de Mallorca

Ha Mallorcán jár, nem hagyhatja ki a fővárost, Palma de Mallorcát. A történelemmel és építészeti gazdagsággal teli turistaváros, amely természeti és kulturális szépségei miatt a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Gyönyörű strandokkal, öblökkel, sziklákkal és impozáns hegyvonulatokkal rendelkezik, de ha beljebb megyünk, megtaláljuk a történelmi központját, gyönyörű épületekkel és ókori műemlékekkel.

Ha Palma de Mallorcára utazik, itt találja:

 • Gyönyörű strandok és sétányok
 • Hajós szórakozás
 • Búvárkodás és búvárkodás
 • Éjszakai élet a legjobb mallorcai stílusban
 • Túrák az összes turistalátványossághoz
 • Történelmi jellegű építészeti gazdagság

Strandok

Kétségtelenül kötelező megálló minden turistának, aki a városba látogat, amely arról híres, hogy itt találhatók a sziget legjobb öblei és strandjai. Itt türkizkék vízzel és finom aranyszínű homokkal rendelkező strandokat talál, nyugodt, sekély vízzel, ahol minden megtalálható, ami a fürdőzők számára szükséges. Érdemes felkeresni Playa de Palma, Cala Estancia és Ciudad Jardín strandjait.

A strandokon a természetvédelmi terület vizei alatt sznorkelezhet és búvárkodhat is. Ismerje meg a tengeri állatvilágot, és fedezze fel a víz alatti világ fenségét. A szakértők végigkísérik Önt, hogy biztonságban legyen, és a kirándulás során egyetlen részletről se maradjon le. Ha jó úszó vagy, leugorhatsz a sziklákról, ez az egyik olyan élmény, amely egy életre megmarad benned.

Hajós kirándulások és partik

mallorca boat charter luxury (1)22

Palma de Mallorca a vitorlázás városa, ahol a Földközi-tenger minden tájáról érkeznek vitorlások és jachtok a rendezvényekre és versenyekre. A kikötőből hajóra szállhat, és sétálhat a tengerparton, hogy felfedezze annak minden varázsát.

Ha szórakozásra vágyik, nem hagyhatja ki a Földközi-tenger vizén egy hajó fedélzetén tartott látványos partikat. Egyes csomagok DJ-ket és nyitott bárt is tartalmaznak a felejthetetlen bulihoz. Az út során megmártózhat a kristálytiszta tengervízben, és ha szeretné, sznorkelezhet is.

Promenád

A történelmi városközpont közelében található. Itt futhat, kerékpározhat vagy sétálhat barátaival. A sétány mentén számos bárt, éttermet és éjszakai klubot talál.

Palma Akvárium

Ha a gyerekekkel utazik, nem hagyhatja ki a város akváriumát. Egy gyönyörű tengeri park, amely évente több ezer látogatót fogad. Összesen 55 akváriummal rendelkezik, amelyekben több mint 700 mediterrán faj él. Gyönyörködjön a polipok, ráják, cápák, gömbhalak és a világ tengeri állatvilágának sok más képviselőjének táncában.

Éjszakai élet

Ha éjszaka szeretne kimozdulni, számos nyitott éttermet és bárt talál, ahol megihat egy italt. Rengeteg jó zenét játszó diszkót és kaszinót is talál, ahol szerencsét próbálhat a szigeten való tartózkodása alatt.

Túrák Palma de Mallorca titkainak felfedezéséhez

A város elbűvölő tájakat és gazdag kultúrát kínál. Túrán vehet részt, és meglátogathatja az ebben az útikönyvben említett számos turisztikai látványosságot.

Ismerje meg a város titkait a muszlim, római és keresztény hatásokkal rendelkező óvároson keresztül, így az egyes kultúrákat képviselő különböző építészeti alkotásokat és műemlékeket láthat.

Néhány a helyek közül, amelyeket érdemes felkeresnie:

 • A Plaza Mayor a város központjában található nagy jelentőségű turisztikai központ, körülötte emblematikus történelmi emlékművek találhatók.
 • A Lonja de Palma de Mallorca a gótikus építészet nagyon szép alkotása.
 • Palma de Mallorca katedrálisa Művészettörténeti műemlékké nyilvánítva a sziget egyik legfontosabb turisztikai helyszíne.
 • S’Hort del Rey kertek, A neve azt jelenti, hogy a király kertjei. A kertek az Almudaina palotához tartoznak, ahol Mallorca királyai éltek. A belépés ingyenes.
 • Bellver kastély, Gótikus stílusával Európa legrégebbi kastélya, amelynek építése a 14. századra nyúlik vissza. Belsejében található a történelmi múzeum. Másszon fel a teraszra, ahonnan panoráma nyílik az öbölre és a város többi részére.