Първо публикуване: април 23, 2024 |

Плаж Пуерто Рико в Гран Канария

Насладете се на големия градски плаж Пуерто Рико в Гран Канария. Чрез този текст предоставяме пълна информация за този плаж, който се е превърнал в един от най-важните на острова.

Разположение

Плаж Пуерто Рико се намира в югозападната част на остров Гран Канария в община Моган. Разположен е в подножието на скалите, в непосредствена близост до Плая де Амадорес и Анфи дел Мар. Тъй като се намира в рамките на туристически комплекс, тя е заобиколена от различни туристически обекти с всички услуги за пътници и туристи.

Характеристики на Плая Пуерто Рико

Това е фантастичен изкуствен плаж, построен през 60-те години на миналия век с цел стимулиране на туризма в региона. Днес той е един от най-лъчезарните и слънчеви плажове в Гран Канария. Разположен е в най-добрия район на острова, с най-много слънчеви часове годишно и с най-добрия климат в Европа.

Той предлага възхитителен златист пясък и кристално чисти тюркоазени води. Той е идеален за слънчеви бани, излежаване на пясъка и плуване.

Има формата на полумесец и се простира на 280 метра дължина и 100 метра ширина в най-широката си точка. Защитен е от два вълнолома, които гарантират спокойни води за плуване. Освен това на брега има плитки води, което го прави идеален плаж за разходка с децата и цялото семейство. Това е и предпочитаният плаж за групи приятели и за всички, които искат да се насладят на морето на Гран Канария.

Услуги

Въпреки че този плаж не притежава отличието „Син флаг“, той има кристално чисти и спокойни води, които са идеални за плуване. Той предлага и отлични плажни услуги, като например:

  • Слънцезащитни шезлонги и чадъри под наем
  • Бари на плажа
  • Талетни
  • Приемни
  • Вани за крака
  • Приспособени за хора с увреждания
  • Платен паркинг

Пасео Маритимо

Плая де Пуерто Рико е разположен до красива крайбрежна алея, осеяна с местни дървета, с приятна атмосфера за разходка и любуване на морето. Ако времето позволява, можете да се полюбувате и на внушителния връх Тейде на остров Тенерифе. Наблизо има голяма търговска зона с разнообразни магазини и ресторанти, предлагащи най-доброто от канадските вкусове.

От яхтеното пристанище можете да се отправите на пътешествие с катамаран покрай брега на Гран Канария. Можете също така да резервирате екскурзии с лодка, за да видите китове и делфини в естествената им среда. В този туристически център има голям избор от хотели. Тук ще намерите различни хотели и апартаменти с всичко необходимо. Напомняме ви, че трябва да направите резервациите си предварително, особено през високия сезон, когато местата се разпродават бързо.

По време на посещението си на плажа Пуерто Рико използвайте възможността да се разходите по дългата му търговска алея с десетки магазини и ресторанти. Трябва да посетите и други близки природни забележителности като дюните на Маспаломас и плажа Амадорес. Не пропускайте възможността да посетите рибарското селище Аргинегин, където можете да опитате морските деликатеси на южното крайбрежие на Гран Канария.

Плажове в Пуерто Рико

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0