Първо публикуване: април 23, 2024 |

Открийте зашеметяващия плаж Амадорес в Гран Канария

Плая де Амадорес е фантастичен изкуствен плаж в Гран Канария. За много пътешественици той е идеалният плаж за релаксация, където да отидете, за да намерите спокойствие и да обновите енергията си. Насладете се на красивия му златист пясък и спокойните тюркоазени води.

Разположение

Плая де Амадорес е разположен в югозападната част на Гран Канария, в община Моган и само на 48 км от летището. Можете да стигнете до там и от плажа Пуерто Рико по дългата 1 км крайбрежна алея. Плажът е свързан с останалата част на острова с автобусни линии 01, 33, 39 и 91.

Основни характеристики

Плажът е с форма на полумесец и се простира на 800 метра от буйна брегова линия. Заливът е защитен от два вълнолома, които гарантират спокойствието на водата. Като зона с нисък прибой, той е идеален за плуване и гмуркане с шнорхел.

Преди това земята е била обрасла със скали, но след целенасочена работа брегът е разчистен, оставяйки красива златиста пясъчна брегова линия. Днес това е райски плаж, идеален за плуване и релаксация. От плажа се виждат различни развлекателни и рибарски лодки, които акостират край бреговете на Моган.

Семеен плаж

На Плая де Амадорес не се разрешават игри с топка и силна музика, за да се гарантира, че плажът ще остане спокоен за удоволствие на всички. По същия начин това не е район с много нощен живот, поради което е идеален за семейна почивка в спокойна атмосфера. За тези, които искат да се забавляват в клубове или на партита, можете да отидете в Плая Пуерто Рико с по-оживен нощен живот.

Заради спокойните и плитки води, Playa de Amadores е подходяща за деца, които могат да плуват безопасно. Малчуганите обичат да играят на пясъка, да правят пясъчни замъци и да тичат свободно, докато родителите им плажуват и релаксират.

Плажът е любим и на двойките, които често се разхождат по брега. Те се наслаждават на залеза с цветно небе и свежата енергия на морето. Ако времето позволява, на фона на съседния остров Тенерифе може да се види Тейде, което прави залеза още по-романтичен.

Услуги

Плажът притежава отличието „Син флаг“, което гарантира санитарното качество на водите, безопасността и отличните плажни услуги. На плажа Амадорес ще намерите:

    • Талетни
    • Шезлонги и чадъри под наем
    • Спасители
    • Рампи за достъп с инвалидни колички, столове-амфибии и буйове за улесняване на къпането на хора с намалена подвижност.

Улицата, успоредна на плажа, разполага с достатъчно място за паркиране. Ще имате достъп и до платен паркинг със запазени места за хора с увреждания.

Също така на плажа можете да се насладите на детска площадка за забавление на най-малките, игрище за миниголф, плажен клуб с вечерни партита и зони за масаж. Ако желаете да практикувате някакъв спорт, в близките магазини можете да наемете оборудване за водни спортове в Плая де Амадорес.

В близост до плажа се намира известният Fun Park Amadores, чудесен воден парк с различни атракции за цялото семейство. Паркът разполага със спасители за безопасността на плажуващите, а деца под 4-годишна възраст не се допускат.

Настаняване в Плая де Амадорес

Зад Плая де Амадорес ще намерите дълга редица от ресторанти и барове с добра храна и освежаващи напитки. В близост до плажа ще намерите малко хотели, но с отлични услуги и красива гледка към океана. Ще откриете и търговски център с изглед към морето, където можете да си купите необходимото и да се насладите на добра храна.

Плажове в Пуерто Рико

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0